Οι μικροί δείχνουν το πρόβλημα. Και τον δρόμο…

Οι μικροί δείχνουν το πρόβλημα. Και τον δρόμο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta μία σκληρή πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό.

Οι μικροί δείχνουν το πρόβλημα. Και τον δρόμο…

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το μοναδικό ευχάριστο που έχουμε δει από το ξεκίνημα της σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν η παρουσία των Ελληνόπουλων, των νέων παιδιών της ομάδας.

Τόσο ο πιο…έμπειρος Βούρος, όσο κι ο Ρέτσος με τον Μανθάτη, αλλά κι ο Ανδρούτσος, που έχει παίξει λιγότερο, όπως κι ο Τσιμίκας (κι ας δείχνει να μην έχει βελτιωθεί πολύ από πέρσι), άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, κάνοντας αρκετά πειστικές εμφανίσεις. Ο Ρέτσος μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο ταλέντο απ΄ όλους, όμως επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ας περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και τη δική του και των άλλων παιδιών, γιατί το ποδόσφαιρο κρύβει κι εκπλήξεις.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι μικροί του Ολυμπιακού δείχνουν και το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Γιατί σε όλα τα φιλικά από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας, οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί! Μία ο Ρέτσος, μία ο Μανθάτης, μία ο Βούρος, μία ο Ανδρούτσος κλπ. Συγνώμη, αλλά ακριβώς αυτή η διαπίστωση, παρουσιάζει και σε όλο το μέγεθος το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Γιατί πολύ απλά δεν είναι δυνατόν να έχεις καλύτερους παίκτες σου και στα έξι φιλικά σου, τα πιτσιρίκια. Σε ένα δεν έπαιξαν οι μικροί κι ο Ολυμπιακός έφαγε τρία στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, που έδινε το πρώτο του φιλικό! Που πας, όταν μονίμως οι διακριθέντες σου είναι ο Ρέτσος κι ο Μανθάτης με τον Βούρο. Πλάκα κάνουμε τώρα;

Από την άλλη, όμως, οι μικροί δείχνουν και τον δρόμο: ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω τους. Ακόμη κι άμεσα. Να τα βάλει να παίξουν τα παιδιά. Ασφαλώς με μέτρο. Και γράφω, «να ποντάρει», δεν γράφω «να στηριχθεί». Οι μικροί δεν μπορεί να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Την ομάδα πρέπει να την στηρίξουν οι ακριβοπληρωμένοι, ξένοι κι Έλληνες-όπως κι οι μεταγραφές, που κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν... Αυτοί πρέπει να βοηθήσουν και τα πιο νέα παιδιά. Κάτι που βέβαια δεν το βλέπουμε-ούτε την στήριξη στην ομάδα, ούτε στη βοήθεια στα παιδιά. Γιατί βοήθεια είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα, ώστε να αναδεικνύονται ακόμη πιο πολύ οι μικροί.

Και εδώ ακριβώς είναι που περιμένουμε να παίξει το ρόλο κλειδί ο νέος προπονητής, που αναμένεται να είναι ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο.

Κατά τα άλλα…

Πρώτον, εγώ επιμένω: για το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μονόδρομος η ενεργοποίηση του Ιμπαγάσα…

Δεύτερον, αυτό το καλοκαίρι θα μας επιφυλάξει ακόμη αρκετές εκπλήξεις...

Best of internet