Ιστορία η ΑΕΚ, αποκλεισμός για Απόλλωνα! (vid)

Gazzetta team
Ιστορία η ΑΕΚ, αποκλεισμός για Απόλλωνα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ Λάρνακας στα πλέι οφ! Ο Τρισκόφσκι στο 89’ πάγωσε τη Μόσχα (1-0) κι έριξε στο καναβάτσο τη Σπαρτάκ! Αποκλείστηκε στην παράταση ο Απόλλων.

To 1-1 της Κύπρου δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ Λάρνακας, ωστόσο οι Κύπριοι πίστεψαν στην υπέρβαση και τα κατάφεραν! Μεγάλο διπλό στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ (1-0) και η ΑΕΚ πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ! Οι Ρώσοι ήταν πιεστικοί στην επανάληψη, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Μίνιο κέρδισε τότο τον Πρόμες όσο και τον Κλουσάκοβ. Ετσι, στο 89' η ΑΕΚ στην καλύτερή της φάση... πάγωσε τη Μόσχα με εξαιρετικό πλασέ του Τρισκόφσκι από μπαλιά του Λαρένα!

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλων να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League, αφού στην παράταση... κατέρρευσε και το 3-3 έδωσε την πρόκριση στη Γκρασχόπερς. Η ομάδα της Λεμεσού αν και πήρε δύο φορές σκορ πρόκρισης, δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά στην άμυνα, με τους Ελβετούς να έχουν την ουσία! Ο Βινίσιους άνοιξε το σκορ στο 74', ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Αντερσεν πέτυχε το 1-1. Ο Παπουλής στο 87' κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση! Ο Απόλλων πήρε ξανά σκορ πρόκρισης στο 101', όταν ο Γκίε με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3-1! Ωστόσο, οι «Ακρίδες» απάντησαν άμεσα, στο 104' μείωσαν με τον Κάιο και στο 120' ισοφάρισαν με τον Γκιοργκίεβ.

Με τριάρες Γουέστ Χαμ και Σασουόλο
Κανένα πρόβλημα για την Γουέστ Χαμ, που στο πρώτο της ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου επιβλήθηκε με 3-0 της Ντομζάλε, ανέτρεψε την ήττα (2-1) του πρώτου αγώνα και συνεχίζει στην Ευρώπη. Τα σφυριά τελείωσαν τα πάντα από το πρώτο ημίχρονο, όταν με δύο γκολ του Κουγιατέ (8’, 25’) πήραν σκορ πρόκρισης, πριν ο Φεγκουλί με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κάνει το τελικό 3-0 στο 81’.

Στην Ιταλία η Σασουόλο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λουκέρνη. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Ντομένικο Μπεράρντι, που άνοιξε το σκορ στο 19’, πριν κάνει και το 2-0 στο 39’ με πέναλτι, σε φάση που οι Ελβετοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρικάρντο Κόστα. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τον Ντεφρέλ να κάνει το τελικό 3-0 στο 64’ και την Σασουόλο να δίνει το παρών στα πλέι οφ.

Σοκ για Λιλ και Χέρτα
Λιλ και Χέρτα ηττήθηκαν από Γκαμπάλα και Μπρόντμπι και γνώρισαν αποκλεισμό-σοκ από τη συνέχεια του Europa League. Οι λιλουά είχαν μείνει στο 1-1 με τους Αζέρους στην Γαλλία, ήθελαν οπωσδήποτε γκολ στο Αζερμπαϊτζάν, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να το πετύχουν, αλλά ηττήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Όζομπιτς από το 34’. Η Γκαμπάλα ολοκλήρωσε ακόμη μία έκπληξη και θα δώσει το παρών στα πλέι οφ.

Στη Δανία η Μπρόντμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πούκι κέρδισε την Χέρτα με 3-1 και ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των Γερμανών. Ο Φινλανδός έκανε το 1-0 μόλις στο 3’, όμως στο 30’ ο Ιμπίσεβιτς έφερε το ματς στα ίσα και όλα έδειχναν ότι οι Βερολινέζοι θα κατάφερναν να πάρουν την πρόκριση. Στο 34’, όμως, ο Πούκι έκανε το 2-1, πριν πετύχει το γκολ πρόκρισης στο 52’ για το τελικό 3-1, που κρίνεται απολύτως δίκαιο με την εικόνα των Δανών.

Αποτελέσματα

Μίντιλαντ- Βιντεότον 1-1
Νόμε Κάλιου - Οσμανλίσπορ 0-2
Ελσίνκι - Γκέτεμποργκ 0-2
Σπαρτάκ - ΑΕΛ Λάρνακας 0-1
Σπάρτακ Τρνάβα - Αούστρια 0-1 (3-5 πεν.)
Κράσνονταρ - Μπικιρκάρα 3-1
Βόρσκλα - Λοκομοτίβα Ζ. 2-3
ΑΪΚ - Παναθηναϊκός 0-2
Αρούκα - Χέρακλες 0-0
ΠΑΣ - Αλκμααρ 1-2
Μπεϊτάρ - Γιελγκάβα 3-0
Μλάντα - Σκεντίγια 1-0
Απόλλων - Γκρασχόπερς 2-1(3-3 παρ.)
Καμπάλα - Λιλ 1-0
Σοντέρισκε - Ζαγκλέμπιε 1-1
Μακάμπι - Παντούρι 2-1
Ντιναμό Μ.- Βοϊβοντίνα 0-2
ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν 0-1
Μπρόντμπι - Χέρτα 3-1
Ριέκα - Μπασακσεχίρ 2-2
Μάριμπορ - Αμπερντίν 1-0
Βιτορούλ - Γάνδη 0-0
Σασουόλο - Λουκέρνη 3-0
Χάιντουκ - Ολεξάντρια 3-1
Κορκ–Γκενκ 1-2
Γουέστ Χαμ-Ντομζάλε 3-0

Ρίο Άβε-Σλάβια Πράγας 1-1
Ραπίντ Βιέννης-Τορπέντο Ζόντινο 3-0

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα