Η πλέον ηχηρή αποτυχία ξεκίνησε από ψηλά...

Η πλέον ηχηρή αποτυχία ξεκίνησε από ψηλά...

Δημήτρης Τομαράς
Η πλέον ηχηρή αποτυχία ξεκίνησε από ψηλά...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό και τις δεδομένα μεγάλες δυσκολίες πριν καλά καλά αρχίσει η χρονιά.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό τα κακώς κείμενα τα είχαμε καταγράψει από την επόμενη ημέρα του 0-0 με την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Από τότε πέρασε σχεδόν μία εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός άλλαξε σύστημα, δίχως μέσα στο γήπεδο να μπορούμε πραγματικά καταλάβουμε το ακριβές σκεπτικό του προπονητή και το τι ήθελε να παίξει, άλλαξε πρόσωπα στην 11άδα του (σ.σ. ο εκτός αποστολής του πρώτου αγώνα Καμπιάσο, ο εκτός πλάνων για βασική ενδεκάδα στο πρώτο ματς Τσόρι και ακόμα παίκτες όπως ο Μαζουάκου που είναι σε καθεστώς αποχώρησης κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά) αλλά εικόνα δεν άλλαξε.

Κλασικές ευκαιρίες μηδέν και γενικά ευκαιρίες μηδέν. Κομπίνες που δεν βγήκαν και μία ομάδα σε κάκιστη κατάσταση από κάθε άποψη. Όλα αυτά είναι πράγματα που μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε και να κάνει τις διαπιστώσεις του. Άλλο πράγμα και σύστημα έπαιξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι και άλλο στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και χειρότερο. Στη ρεβάνς οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ακόμα πιο κακοί από το πρώτο ματς (σ.σ. με ένα μεγάλο... αγκάθι να είναι το μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά και σε αυτήν την περίπτωση και το προβληματικό πρόσωπο του Φορτούνη), ηττήθηκαν φυσιολογικά και αποκλείστηκαν δικαίως. Όλα αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Μπορεί για παράδειγμα ο Φιγκέιρας να ήταν ο χειρότερος και των δύο αγώνων, ο Βίκτορ να απέτυχε πλήρως στην κατάρτιση των ενδεκάδων και την διαχείριση της ομάδας, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος όμως το... κακό έχει ξεκινήσει νωρίτερα. Και είναι σαφές όπως τονίσαμε και νωρίτερα πως η... ζημιά είναι πολύ μεγάλη για τους Πειραιώτες και είναι και αγωνιστική και οικονομική.

Την πρώτη και την βασική ευθύνη η διοίκηση

Το γράψαμε και το προηγούμενο διάστημα και το επαναλαμβάνουμε μετά από αυτήν την ιστορική και ηχηρότατη και πολύ μεγάλη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. Στο κομμάτι του σχεδιασμού για φέτος και του πως κινήθηκε η ομάδα μεταγραφικά αλλά και σε επίπεδο αποχωρήσεων την βασική και κύρια γενικά ευθύνη την έχει η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το γεγονός πως μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα κινδυνεύει πολύ σοβαρά σήμερα να φύγει και ο διάδοχός του, Βίκτορ, είναι κάτι που επίσης βαραίνει την διοίκηση. Ο Βίκτορ είχε πίσω του ένα πετυχημένο πέρασμα ως βοηθός του Μίτσελ στην ομάδα αλλά μόλις μία χρονιά παρουσίας ως πρώτος κόουτς σε σύλλογο. Με άλλα λόγια καμία εμπειρία ευρωπαϊκής διοργάνωσης ως προπονητής.

Νέος τεχνικός, άλλη ομάδα και σε 14 ημέρες Γιουρόπα; Γίνεται;

Σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε από χθες το βράδυ το πιο πιθανό είναι να υπάρξει αλλαγή προπονητή. Για μία κατάσταση που ο Βίκτορ έχει μερίδιο ευθύνης αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό που έχουν οι διοικούντες. Άρα θα καταλήξουμε λοιπόν σε τρίτη αλλαγή τεχνικού στον Ολυμπιακό από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου; Ήτοι σε λιγότερο από 2 μήνες;

Ανεξάρτητα από το εάν η τελική επιλογή είναι από την Ελλάδα (σ.σ. Ουζουνίδης που ακούγεται και διαρρέεται για παράδειγμα αν και μπορεί να είναι και κάπως... τραβηγμένο) ή από αλλού πόσο θα βοηθήσει τον σύλλογο μία νέα πρόσληψη κόουτς ενώ στις 18 Αυγούστου δίνει τον επόμενο ευρωπαϊκό του αγώνα; Είναι σωστό να κριθεί επαρκώς και σοβαρά η δουλειά του Ισπανού μέσα σε έναν μήνα και... κάτι; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που καλείται να τα απαντήσει η διοίκηση του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

Καλείται να τα απαντήσει και πολύ γρήγορα διότι υπάρχει και το δεδομένο πως δεν γίνεται να φύγουν όλοι οι παίκτες (σ.σ. υπάρχουν παίκτες σε καθεστώς αποχώρησης πριν τα ματς με την Χαποέλ που ακόμα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του, παίκτες όπως οι Ντα Κόστα και Μαζουάκου). Ορισμένοι θα μείνουν. Και πόσο εύκολο θα είναι - όσο γρήγορα και εάν κλείσουν οι επόμενες μεταγραφές - να δέσει η ομάδα και να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται μέσα στον Αύγουστο; Οι δυσκολίες είναι υπαρκτές και σαφώς μεγάλες. Και ήδη ο Ολυμπιακός έχει από τις 3 Αυγούστου μία ιστορική ευρωπαϊκή αποτυχία. Πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν και με τον κόσμο του να... βράζει κατά δικαίων και αδίκων.

Αυτό σημαίνει πως αυτήν την στιγμή την πιο μεγάλη πίεση την έχει η ερυθρόλευκη διοίκηση και ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Διότι αυτούς κυρίως βαραίνει η ευθύνη για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό και αυτοί καλούνται να φέρουν σε πέρας τα υπάρχοντα... εμπόδια, να αλλάξουν το κλίμα και να πάνε σε μία χρονιά με θετικό πρόσημο. Ο Ολυμπιακός καλείται ουσιαστικά να ξαναβρεί πλάνο, αγωνιστική ταυτότητα και συνοχή και την απαιτούμενη προοπτική. Και φυσικά μέσα σε αυτό και παίκτες που να θέλουν πραγματικά να παίζουν για τον συγκεκριμένο σύλλογο και να την πονάνε την φανέλα...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα