Κετσπάγια: «Μην παρασυρθούμε από τον κόσμο»

Κετσπάγια: «Μην παρασυρθούμε από τον κόσμο»

Τιμούρ Κετσπάγια και Πέτρος Μάνταλος έδωσαν σύνθημα πρόκρισης επί της Σεντ Ετιέν, τονίζοντας ότι η ΑΕΚ πρέπει να ακολουθήσει το πλάνο της και να μην παρασυρθεί από τον κόσμο.

Κετσπάγια: «Μην παρασυρθούμε από τον κόσμο»

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ενωσης στη συνέντευξη Τύπου...

Για το τι διαφορετικό θα πρέπει να περιμένουμε από την ΑΕΚ: «Μετά το 0-0 στο πρώτο ματς, όλα είναι ανοιχτά. Αν πιστέψουμε ότι τελειώσαμε την πρόκριση θα είναι μεγάλος λάθος. Μας περιμένει δύσκολο ματς και έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε την ίδια οργάνωση με το πρώτο ματς. Περιμένουμε περισσότερα δημιουργικά και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο για το αυριανό ματς: «Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον κόσμο. Εχουμε το πλάνο μας και πρέπει να το ακολουθήσουμε για να σκοράρουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έίναι δύσκολο ματς, η Σεντ Ετιέν είναι πολύ καλή ομάδα, δεν την θέλαμε για αντίπαλο στον πρώτο προκριματικό αλλά αυτή είναι. Πήγαμε πάρα πολύ καλά στον πρώτο αγώνα και τώρα με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ στα φιλικά έδειξε να έχει πρόβλημα στο γκολ: «Σε όλα βάλαμε γκολ. Είχε ειπωθεί ότι επειδή δεν παίξαμε φιλικό με μια μεγάλη ομάδα δεν δοκιμάσαμε την άμυνα μας αλλά στην έδρα της Σεντ Ετιέν τα πήγαμε πολύ καλά. Εχουμε παίξει, μαζί με τα φιλικά, έξι παιχνίδια και δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Τώρα, βέβαια, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε γκολ στην έδρα μας για να προκριθούμε. Ενα αν βάλουμε, αν δεν δεχθούμε γκολ, την κάναμε την δουλειά μας. Μακάρι να μας πάει το παιχνίδι και να μπορέσουμε να βάλουμε κι άλλα».

Για το αν υπολογίζονται οι Αλμέιδα-Πατίτο και αν έχει προετοιμαστεί και για πέναλτι: «Για όλα είμαστε προετοιμασμένοι. Εχουμε παίκτες που πάντα προπονούνται στα πέναλτι. Σίγουρα υπάρχει κι αυτό στο παιχνίδι. Οσο για τους νέους παίκτες, είναι μαζί μας, είναι στην αποστολή και θα δούμε αύριο ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Ηρθαν αργά, θα δούμε αν μπορούν να μας βοηθήσουν, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς αν χρειαστεί».

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να πάει το ματς εκεί που θέλει αλλά και να ανταποκριθεί αν υπάρξουν δυσκολίες: «Δουλέψαμε αρκετά όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για όλες τις συνθήκες. Μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να κυνηγήσουμε το σκορ και ελπίζω να μην χρειαστεί ούτε αύριο. Παίξαμε καλά και στη Γαλλία, για εκτός έδρας ματς. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε επειδή παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Δεν μας ενδιαφέρει να βάλουμε γκολ στο 1' ή στο 95', μας ενδιαφέρει να βάλουμε γκολ και να προκριθούμε. Είματε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα». 

Για το ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα που θα πει στους παίκτες του πριν την έναρξη: «Κάποια παιδιά πρώτη φορά παίζουν στην Ευρώπη. Είναι όμως το ματς Νο200 της ΑΕΚ στην Ευρώπη, είναι σημαδιακό. Είναι σημαντικό να δείξουμε από την αρχή της σεζόν τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Η Σεντ Ετιέν μας σεβάστηκε πολύ στην έδρα της και θα είναι λάθος να μην τη σεβαστούμε εμείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε, όχι να πιστέψουμε ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας θα είναι εύκολο. Εχουμε το πλάνο μας και αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουνε, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Δουλεύουμε 40 μέρες μαζί, έχουμε πολύ καλά παιδιά, πολύ καλό κλίμα, δουλέψαμε και δουλεύουμε πάρα πολύ και είμαστε έτοιμοι».

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος είπε τα εξής...

Για το αν φτιάχνονται ή αγχώνονται με τις ουρές στα εκδοτήρια: «Ποτέ ο κόσμος, σε αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ, δεν έχει αγχώσει την ομάδα. Οι οπαδοί μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν πιστεύει ότι η Σεντ Ετιέν θα επιτεθεί περισσότερο και θα χρειαστεί να βοηθήσει περισσότερο ανασταλτικά: «Πάνω-κάτω περιμένω ένα ματς σαν αυτό στη Γαλλία. Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ τι θα κάνει η Σεντ Ετιέν. Είμαι σίγουρος πως όσοι αγωνιστούν θα δώσουν κάτι παραπάνω από ό,τι στο πρώτο ματς ώστε να το φέρουμε στα μέτρα μας και να είμαστε εμείς που θα ασκήσουμε πίεση στον αντίπαλο».

Για το τι συζητάνε οι παίκτες μεταξύ τους: «Οι συζητήσεις μας είναι για το αυριανό ματς. Στο μυαλό όλων των παιδιών είναι η επόμενη φάση».

Για το τι διαφορές περιμένουν σε σχέση με το πρώτο ματς και τι πρέπει να κάνει διαφορετικά η ΑΕΚ για να προκριθεί: «Εχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την Σεντ Ετιέν. Νομίζω, όπως είπα και πριν, ότι το ματς πάνω-κάτω θα είναι όπως αυτό της Γαλλίας. Δεν πιστεύω πως θα ρισκάρουν πολύ ενώ και εμείς δεν θα παρασυρθούμε από τον κόσμο. Θα πάμε με βάση όσα έχουμε δουλέψει αυτή την εβδομάδα, όλο αυτό το διάστημα».

Best of internet