Η σειρά του Αρειανού...

Η σειρά του Αρειανού...

Η σειρά του Αρειανού...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ανάγκη στήριξης σε μία χρονιά που για πρώτη φορά οι κινήσεις της διοίκησης προηγήθηκαν των απαιτήσεων από τον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια ήταν...μαρτυρικά για τον ΑΡΗ. Όχι ότι το φετινό είναι ότι καλύτερο. Κάθε άλλο. Ο ΑΡΗΣ προετοιμάζεται για να παίξει στην δεύτερη εθνική και αυτό από μόνο του αρκεί για να...μαυρίσει την ιστορία του συλλόγου και όχι να μας οδηγεί σε καταστάσεις...ευφορίας. Το...ξαναγράφω. Κάθε άλλο. Η χρονιά που έρχεται θέλουν άπαντες να περάσει, με εξαίρεση ενδεχομένως το κύπελλο όπου κακά τα ψέματα κανείς δεν λέει ότι ο ΑΡΗΣ θα το κατακτήσει, αλλά ενδόμυχα άπαντες το κρυφοβλέπουν ως μία πιθανότητα διάκρισης και...επιστροφής στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θεωρώ κομβική την χρονιά, όπως και την επόμενη για τη νοοτροπία του Αρειανού. Είναι για μένα απολύτως φυσιολογικό μετά από από 2 χρονιές στην Γ εθνική ο φίλος του ΑΡΗ να είναι και καχύποπτος και γκρινιάρης και να μην ικανοποιείται εύκολα. Θα πρέπει όμως να μάθει να κρίνει με βάση τα γεγονότα και όχι τις φήμες, τις καφενειακές συζητήσεις και κυρίως τις στοχευμένα αρνητικές τοποθετήσεις από το περιβάλλον διάφορων...πρώην που είτε με διάθεση ρεμβασισμού είτε στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων προσπαθούν να διατηρήσουν ένα κλίμα αμφισβήτησης, μίρλας και γκρίνιας.

Βεβαίως επειδή ως... Έλληνες και Αρειανοί δεν πρέπει να είμαστε των άκρων. Ούτε...αποθέωση, αλλά ούτε και απαξίωση.

Τα γεγονότα για τον Καρυπίδη ως τώρα είναι επιβεβαιωμένα με σφραγίδα και...βουλοκέρι. Η ομάδα ανέβηκε τρένο με 21 βαθμούς διαφορά, ενώ πρόπερσι την...πάτησε. “Πέταξε” στην Γ εθνική ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ πάνω από 1 εκ ευρώ. Κατέθεσε ΜΕΤΡΗΤΑ για το ΜΚ της ΠΑΕ 1.1 εκ ευρώ και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει και το ακριβότερο και ποιοτικότερο ρόστερ της κατηγορίας μετά και τις 3 τελευταίες προσθήκες. Κράτησε τους καλύτερους από πέρσι και έγιναν ως τώρα ποιοτικές προσθήκες που άνετα παίζουν από το 4 τουλάχιστον και κάτω της Λίγκας. Με τις τελευταίες κινήσεις των Διούδη, Ίλιτς και Ανάκογλου (και ενώ αναμένουμε σίγουρα Ταυλαρίδη και ενδεχομένως Σικαμπάλα) πείθει και τους πιο δύσπιστους- όχι αυτούς που δεν θέλουν να πετύχει- που όμως αγαπάνε την ομάδα και δεν τους νοιάζει ποιος διοικεί.

Το σημαντικότερο όμως που πέτυχε είναι ότι ο ΑΡΗΣ θα παίξει χωρίς χρέη. Ήδη πέρασε στον ΚΑΠ της ΕΠΟ ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει τα χρέη από παλιά να τον βαραίνουν σε αντίθεση με την... επικοινωνιακή τρομοκρατία μέχρι και πριν λίγες μέρες, ενώ πέρασε και η περίφημη τροπολογία που...”καθάρισε” το bulling σε επικοινωνιακό επίπεδο και μέσω...ΕΕΑ για την μη αδειοδότηση.

Πλέον το θέμα είναι τυπικό- η εκτύπωση του ΦΕΚ που θα δώσει στο ΓΕΜΗ το δικαίωμα να δώσει την άδεια- και ξεκάθαρα αποτελεί μία νίκη του Καρυπίδη και του ΑΡΗ έναντι και όσων με στόμφο σημείωναν ότι η ομάδα δεν θα αδειοδοτηθεί, αλλά κυρίως απέναντι σε κυρίες και κυρίους που έχοντας την εξουσία του διορισμού τους από κάποιον πολιτικό, νόμιζαν πώς θα μπορούν να παίζουν με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο.

Σε αυτούς, λοιπόν, μπήκε ΣΤΟΠ και όχι στον ΑΡΗ. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μέχρι σήμερα αυτό το οποίο υποσχέθηκε ο Καρυπίδης έγινε πράξη. Μέχρι σήμερα. Αν αύριο φανεί αναξιόπιστος και πχ αφήσει απλήρωτους τους παίκτες θα κριθεί γαι αυτό όπως πρέπει. Πρέπει όως να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Ναι χρειάζονται πολλά στον τομέα της οργάνωσης, των γραφείων, του μάρκετινγκ, στο εμπορικό κομμάτι.

Πιστεύω όμως ότι αυτά αποτελούν ευθύνη της διοίκησης και φυσικά θα κριθούν και για αυτά. Μετά από πολλά χρόνια ωστόσο, πρώτα γίνονται όλα όσα προανέφερα, πρώτα μπήκαν ζεστά και μετρητά πάνω από 2 εκ ευρώ από τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και τώρα είναι απαραίτητη η συνδρομή του κόσμου.

Τώρα είναι η σειρά του κόσμου να στηρίξει με την μαζική παρουσία στο γήπεδο, με την αγορά των διαρκείας. Ποια άλλωστε θα είναι η διαφορά του ΑΡΗ με τις υπόλοιπες ομάδες αν δεν έχει μία μαζική παρουσία στο γήπεδο. Ποια ήταν διαχρονικά η διαφορά του ΑΡΗ σε σχέση με άλλες ομάδες. Δεν ήταν το γεμάτο Βικελίδης, δεν ήταν η παρουσία χιλιάδων φίλων του σε εκτός έδρας ματς; Πλέον αφού οι διοικητικές υποσχέσεις έγιναν πράξεις, δεν οφείλει ο καθένας από την πλευρά του και ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει ώστε η κομβική χρονιά να αποτελέσει όντως τον προάγγελο της επιστροφής ενός δυνατού ΑΡΗ στην Λίγκα;

Θεωρώ ότι οφείλουμε άπαντες να σεβαστούμε και τα χρήματα που διέθεσε ο Καρπίδης και τα όσα άλλα έκανε. Και ξέρετε γιατί; Όχι μόνο για τον ίδιο. Πάνω από όλα για τον ΑΡΗ. Γιατι πώς θα απαιτήσω εγώ ή όποιος άλλος έναν καλύτερο και πιο ισχυρο οικονομικά από τον Καρυπίδη αν δεν σεβαστώ αυτόν που βρίσκεται εδώ και έχει διαθέσει αυτό το σημαντικό ποσό- μεγάλο για Γ και Β εθνική-; Πώς θα απαιτήσω έναν...μεγαλύτερο όταν δείχνω ότι δεν σέβομαι κάποιον που στα πολύ δύσκολα διέθεσε-μέχρι σήμερα- πάνω από 2 εκ ευρώ μετρητά;

Είναι μεγάλο το στοίχημα και για τη νοοτροπία μας. Και για πρώτη φορά είναι σειρά του Αρειανού αφού έχουν προηγηθεί οι πράξεις των παραγόντων. Γιατί όλα τα προηγούμενα τα πάντα εξαρτώνταν από τον κόσμο και μόνο και αν θα υπήρχε σωστή διαχείριση των χρημάτων του. Τώρα είναι ευκαιρία για όλους. Και για τον Καρυπίδη, αλλά και για τον κόσμο του ΑΡΗ. Απλά σκεφτείτε πώς θα δει ένας μεγάλος επενδυτής την κίνηση να προστίθενται στα 2 εκ ευρώ που έχει διαθέσει ο (κάθε) Καρυπίδης, άλλα τόσα από την μαζική παρουσία και στήριξη του κόσμου. Και πώς όχι για να λέμε και τις δυο πλευρές. Πώς θα δει να μην υπάρχει ανταπόκριση!

Σε κάθε περίπτωση ο Αρειανός αποφασίζει ποιο θα είναι το μέλλον του. Αποκλειστικά από αυτόν εξαρτάται η επόμενη μέρα και αν θα προκύψει κάτι ακόμα μεγαλύτερο την μεθεπόμενη. Η στήριξη και η θετική σκέψη είναι μονόδρομος. Τώρα στα (τελευταία) δύσκολα...

ΥΓ1 Κυριακή τα πρώτα συμπεράσματα-πρώιμα- για την ομάδα στο φιλικό με Αχαρναικό...

ΥΓ2 Χρωστάω για μπάσκετ ένα σημείωμα. Σύντομα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!