Κώτσιρας στο gazzetta.gr: «Θα είναι απίστευτο να σκοράρω με την φανέλα του Αστέρα»

Κώτσιρας στο gazzetta.gr: «Θα είναι απίστευτο να σκοράρω με την φανέλα του Αστέρα»

bet365

Γιάννης Κώτσιρας: Το πιο αγαπητό παιδί της Αρκαδίας ζει το δικό του όνειρο με την φανέλα του Αστέρα και μέσω του gazzetta.gr, μοιράζεται με τον κόσμο από την Ολλανδία τις φιλοδοξίες του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Ο Γιάννης Κώτσιρας για να φτάσει στο σημείο να ζει το δικό του όνειρο έπρεπε να κάνει πολλή υπομονή.. Όφειλε στον εαυτό του και στο ταλέντο του να έχει πίστη στα πόδια του και να συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά ακόμη κι όταν η ζωή του έβαζε... τρικλοποδιές.

Εκείνος έμεινε όρθιος, πάλεψε και από τον Παναρκαδικό της Γ' εθνικής βρέθηκε στον Αστέρα Τρίπολης. Ποια τα όνειρά του; Πως βιώνει αυτή την εμπειρία; Πως περιμένει το πρώτο του γκολ με τους Αρκάδες;

Ο 24χρονος άσος από το Όστορμπεκ της Ολλανδίας ανοίγει την καρδιά του μέσω του gazzetta.gr:

Είσαι στην πρώτη σου προετοιμασία με τον Αστέρα. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

«Είναι μια όμορφη και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Πρώτη φορά κάνω προετοιμασία σε επαγγελματικό επίπεδο, το μέρος εδώ είναι πανέμορφο και βοηθάει τους ποδοσφαιριστές για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Η ομάδα μας τα παρέχει όλα και νομίζω ότι δουλεύουμε σωστά και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Για μένα είναι μια απίστευτη εμπειρία».

Από τον Παναρκαδικό στον Αστέρα Τρίπολης. Πόσο διαφορετικό είναι το επίπεδο και πως σου φαίνεται η μετάβαση σ' αυτό;

«Είναι πολύ διαφορετικό το επίπεδο. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου προσπαθώ σε κάθε προπόνηση, αλλά με έχει βοηθήσει ότι και το προηγούμενο εξάμηνο ήμουν σε ρυθμούς προπονήσεων. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από μένα το αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που υπάρχουν στην ομάδα αλλά θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις».

Αν και σε πέρυσι έπαιζες στα άκρα, βλέπουμε από τον προπονητή σου να σε δοκιμάζει στην κορυφή. Εσένα που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Ναι, πέρυσι έπαιζα στα δεξιά, τώρα ο προπονητής μου με δοκιμάζει στην κορυφή. Είναι ωραία εκεί, πάντα είναι όμορφο να παίζεις σε πολλές θέσεις και εγώ προσπαθώ να ακούω τις οδηγίες του προπονητή μου».

Η ανακοίνωση της απόκτησής σου σκόρπισε ιδιαίτερη χαρά στον κόσμο της ομάδας. Σε... βαραίνει αυτό με ευθύνες;

«Δεν με αγχώνει, από την άλλη υπάρχουν απαιτήσεις και θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που αναγνώρισε τους κόπους και την προσπάθειά μου. Το μόνο που μένει είναι να δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να πετύχει ο σύλλογος τους στόχους του».

Εχεις παλέψει πολύ για να είσαι εδώ που βρίσκεσαι σήμερα. Το πιο δύσκολο που έπρεπε να ξεπεράσεις πιο ήταν;

«Το πιο δύσκολο ήταν όταν ξεκινούσα μικρός και ήταν να έρθω στις ακαδημίες του Αστέρα, έτυχε η απώλεια του πατέρα μου που με έκανε να μην μπορώ να πηγαίνω στις προπονήσεις.. Μετά είχα ένα συμβάν με το δελτίο μου σε μια ομάδα που ήμουν, δεν μπορούσα να πάρω το δελτίο μου αλλά ευτυχώς η μητέρα μου κάλυψε το ποσό και μπόρεσα να φύγω για τον Παναρκαδικό απ' όπου μπόρεσα να πάρω μεταγραφή για εδώ».

Θεωρείς ότι όσες δυσκολίες και να έρθουν σε κάποιον, τελικά, αν αξίζει θα πραγματοποιηθούν τα «θέλω του»;

«Και εγώ δεν το πίστευα αλλά όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα σε μένα, άρχισα να πιστεύω ότι αν κάποιος έχει δυνατότητες και ταλέντο σε κάποιο τομέα πρέπει να δουλεύει ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι του. Φυσικά χρειάζεται και τύχη και το σωστό timing που για εμένα ευτυχώς ήρθε τώρα».

Οι στόχοι σου για φέτος ποιοι είναι;

«Ο ανταγωνισμός στην ομάδα είναι πολύ μεγάλος, πρέπει κάθε μέρα να βελτιώνεσαι και από εκεί και πέρα, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστώ, θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και να είμαι μέσα στις επιλογές του».

Πως φαντάζεσαι το πρώτο σου γκολ με τον Αστέρα;

«Σίγουρα θα είναι απίστευτο το συναίσθημα το να πετύχω το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του Αστέρα, στις πρώτες μου κιόλας συμμετοχές στην Super League. Μακάρι να το νιώσω νωρίς».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που να αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;

«Μιλάω με τα παιδιά και πιο ειδικά με αυτούς που έχουν παραστάσεις και από την πρώτη εθνική και από την Ευρώπη, προσπαθώ να παίρνω τα θετικά απ' όσους περισσότερους μπορώ και μέσα από τις προπονήσεις να βλέπω πράγματα. Είναι ένα μεγάλο σχολείο για μένα, μιας και προσπαθώ να αφομοιώνω όσα βιώνω ώστε να μπω στην ομάδα».

Στο φιλικό με την Καμπούρ είδαμε να παίζετε τρία παιδιά από την Αρκαδία (πέρα από τον Κουρμπέλη).

«Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να βγάζει παίκτες και πόσω μάλλον από την Αρκαδία. Είναι διαφορετικό και για εμάς να παίζουμε στην ομάδα της καταγωγής μας, όπως είναι κι ο αρχηγός μας ο Δημήτρης Κουρμπέλης».

Τι να περιμένουμε από τον Αστέρα την χρονιά που έρχεται;

«Η ομάδα θα μπορέσει να πετύχει όσα δουλεύει, θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα προσελκύσουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα