Το... μαρτύριο του Μπεκενμπάουερ στον τελικό του '66!

Κώστας Ζάλιαρης
Το... μαρτύριο του Μπεκενμπάουερ στον τελικό του '66!

bet365

Επί 120 λεπτά έπρεπε να μαρκάρει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Κι ας κατάφερε να τον περιορίσει και να τον αποτρέψει από το γκολ, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ θυμάται γιατί ήταν ... τόσο ανακουφισμένος στη λήξη του τελικού του Μουντιάλ του '66, το οποίο κατέκτησε η Αγγλία.

Ο νυν πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχουν και θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, ήταν παρών με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας στο «Γουέμπλεϊ», πριν από ακριβώς 50 χρόνια, όταν τα «τρία λιοντάρια» πανηγύρισαν τη μοναδική κατάκτηση μεγάλης διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Με χατ-τρικ του Χαρστ κι ένα γκολ του Πέτερς, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τη φάση του 11ου λεπτού της παράτασης όπου η μπάλα – όπως αποδείχθηκε εν έτει 2016 με τη χρήση τεχνολογίας – όντως είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή, ο Μπεκενμπάουερ θυμήθηκε γιατί παρά τον πόνο από την απώλεια του τροπαίου (4-2 τελικό σκορ στην παράταση) χάρηκε που άκουσε το σφύριγμα της λήξης...

«Η πιο όμορφη στιγμή, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν χαμένο τελικό, ήταν ... το σφύριγμα της λήξης! Έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μαρκάρω σωστά τον Μπόμπι Τσάρλτον και η προσπάθεια που κατέβαλα διήρκησε 120 λεπτά! Ήταν εξαιρετικά δύσκολο» δήλωσε ο Μπεκενμπάουερ!

 

Τελευταία Νέα