Το καμάρι του Άρνεμ: Η γέφυρα των ηρώων και της περηφάνιας (pics)

Το καμάρι του Άρνεμ: Η γέφυρα των ηρώων και της περηφάνιας (pics)

Το καμάρι του Άρνεμ: Η γέφυρα των ηρώων και της περηφάνιας (pics)

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην... ηρωική γέφυρα του Τζον Φροστ στο Άρνεμ! Μία πόλη ήρεμη, χαρούμενη και περήφανη! ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.  

Μερικά χιλιόμετρα από το Μίλντεμπεργκ του Όστμπερκ, όπου πραγματοποιεί την φετινή του προετοιμασία ο Αστέρας, βρίσκεται το Άρνεμ. Μία πόλη των περίπου 150.000 κατοίκων, οι οποίοι έχουν να περηφανεύονται για πολλά πράγματα.

Το Άρνεμ έχει αναδειχθεί σε καλύτερη πόλη της Ολλανδίας (2007) , πιο πράσινη πόλη της χώρας για το 2008 αλλά και της Ευρώπης το 2009, ενώ το 2011 ήταν ο κορυφαίος δήμος.

Ωστόσο, το... καμάρι του Άρνεμ είναι η γέφυρα Τζον Φροστ, η οποία... βρέχεται από τον Κάτω Ρήνο. Εκεί όπου στη μάχη του Άρνεμ το Σεπτέμβριο του 1944, η εν λόγω γέφυρα ανατινάχθηκε από τους Ολλανδούς αντιστασιακούς. Σκοπός τους ήταν να καθυστερήσουν την επέλαση των Γερμανών. Τον  Απρίλιο του 1945 το Άρνεμ ήταν και πάλι ελεύθερο κι η γέφυρα τέθηκε ξανά σε λειτουργία το 1948.

Προς τιμήν της ηρωικής πράξης των Ολλανδών αντιστασιακών γυρίστηκε το 1977 κι η ταινία «A Bridge Too Far».

Σήμερα, από εκεί περνούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος για να διευκολυνθεί στις δουλειές του, γύρω – γύρω υπάρχουν διάφορα καφέ και εστιατόρια στα οποία η ζωή είναι χαλαρή και χαρούμενη. Bέβαια, άπαντες μπορούν να επισκεφτούν και το μουσείο, όπου η επίσκεψη είναι χωρίς χρέωση. Εκεί μπορεί κάποιος να μάθει τα πάντα για την ιστορική αυτή μάχη, με το προσωπικό να είναι πάντα πρόθυμο για κάθε βοήθεια και πληροφορία. Μια πόλη ήσυχη, περήφανη και χαρούμενη, με τη γέφυρα να αποτελεί το καμάρι της πόλης! 

Best of internet