Τι καλά να περάσουν όλοι στην Ευρώπη…

Τι καλά να περάσουν όλοι στην Ευρώπη…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εύχεται πρόκριση για όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και σχολιάζει πως είναι ακόμα ιδιαίτερα νωρίς για σαφή αγωνιστικά συμπεράσματα.
Κατ’ αρχάς είναι από αστείο έως επιπόλαιο να βλέπουμε το πρώτο-πρώτο παιχνίδι μίας ομάδας και να βγάζουμε οριστικά συμπεράσματα για όλη τη χρονιά. Είδαμε δηλαδή τον ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και καταλάβαμε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος, ή πιο γρήγορος ή πιο συμπαγής και άλλα τέτοια; Λίγη υπομονή ρε παιδιά για όλους… Δηλαδή επειδή ο Ολυμπιακός ήταν κακός με τους Ισραηλινούς, έγινε σκορποχώρι, δεν έχει παίκτες, δεν έχει ομάδα και δεν είναι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα; Αφήστε για την ΑΕΚ τι έχει γραφτεί και πόσες υπερβολές δεν καταγράφηκαν μετά από το 0-0…
Πρέπει να καταλάβουμε (για όσους δεν το ξέρουν ή όσους το ξέχασαν επειδή έχουν καιρό να το ζήσουν) ότι… τέλη Ιουλίου δεν κρίνεται η ποιότητα των ομάδων, αλλά ΜΟΝΟ η αποτελεσματικότητά τους. Ακόμη και η κωλοφαρδία τους! Τέλη Ιουλίου δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό και οι προκρίσεις κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες.
Πάμε παρακάτω…
Εύχομαι (πραγματικά) σε όλες τις Ελληνικές ομάδες να προκριθούν! Το έχει ανάγκη το απαξιωμένο ποδόσφαιρό μας. Θέλουμε πολλές ομάδες στους ομίλους. Του Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά και του Europa.
Η Ελλάδα έπεσε πάρα πολύ στη βαθμολογία της UEFA, όχι μόνο επειδή μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ (αλλά και ο Άρης) έχασαν την επαφή τους με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι χάθηκαν πολλοί βαθμοί από αυτούς που κέρδιζαν οι συγκεκριμένες ομάδες σε σχέση με άλλες μικρομεσαίες.
Ένα από τα προβλήματα προέκυψαν και από τον αλαζονικό τρόπο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (αλλά και η ΑΕΚ νωρίτερα) αντιμετώπιζαν το Europa League. Επειδή έπαιξαν στη κορυφαία διοργάνωση, αντιμετώπιζαν το Europa σαν… Β εθνική!
ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ έπαιζε και παίζει σοβαρά στην Ευρώπη, ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει όπως πρέπει τα ματς του Europa League και γι’ αυτό έχει μία σταθερή συγκομιδή! (Για να τα θυμίζουμε όλα και να είμαστε σωστοί και ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια δεν προχώρησε πέρα από τον όμιλο…).
Φέτος λοιπόν, φαίνεται ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν σοβαρευτεί! Θέλουν πραγματικά την παρουσία στους ομίλους και μακάρι να την πετύχουν…
Όχι τίποτα άλλο! Αλλά ΚΑΙ για να δουν (ή να θυμηθούν) τη «γλύκα» του να παίζεις Πέμπτη-Κυριακή!
Πέρυσι ένας πολύ σημαντικός λόγος που ξεπέρασαν τον (ανώτερό τους) ΠΑΟΚ στη κανονική περίοδο ήταν ΚΑΙ αυτός. Το ότι είχαν ένα ματς την εβδομάδα. Πολύ θα ήθελα να δω την πορεία τους στο πρωτάθλημα, έχοντας και ευρωπαϊκά παιχνίδια την Πέμπτη! (Γιατί και η ημέρα παίζει τεράστιο ρόλο. Γιατί και το ρόστερ που ΔΕΝ έχει συνηθίσει σε αυτή τη διαδικασία, θα παίξει ρόλο).
Κατά τα άλλα…
Πριν τους αγώνες γράψαμε περί… επενδύσεων στο ποδόσφαιρο και ειδικά για την προετοιμασία των ομάδων μας ενόψει των ευρωπαϊκών δοκιμασιών!
Άλλος έχασε τον προπονητή και δεν ξόδεψε (σχεδόν) τίποτα, έστω και για να καλύψει ποιοτικά (ακόμη και σε άλλες θέσεις) την απώλεια του ακρογωνιαίου λίθου της ομάδας…
Άλλος έγινε μπάχαλο με τον τεχνικό διευθυντή και έκανε μεταγραφές στα τέλη Ιουλίου…
Και βλέπεις τον ΠΑΟΚ να κάνει ότι μπορεί για να ετοιμαστεί γρήγορα, να βάζει άμεσα τους νεοαποκτηθέντες στο παιχνίδι του, να οργανώνεται καλά και να απομακρύνει τον εφιάλτη των θλάσεων που τον ταλαιπώρησε και τόσα άλλα για να διεκδικήσει το όνειρό του!
Μέχρι και η γκρίνια για τον Τζαβέλλα και τον Γλύκο μειώθηκε στη Θεσσαλονίκη! Για τέτοιες θυσίες μιλάμε… (Αν καταλαβαίνετε…).
* Το ημερολόγιο γράφει 29 Ιουλίου. Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μένουν μόλις 20 μέρες. Το ξεχάσαμε με αφορμή και τα ευρωπαϊκά ματς. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αλλά και οι άλλες ομάδες που έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την αναξιόπιστη Ελληνική διαιτησία της ΕΠΟ, νιώθουν ότι κάτι έχει αλλάξει; Έγινε κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα; Τους πίνακες διαιτητών ποιος θα τους εγκρίνει την άλλη εβδομάδα; Μόνο στα λόγια γίνονται προτάσεις και κάποιες από αυτές τύπου… Κουκουλάκη-Τριτσώνη ξέρετε ότι είναι ανέφικτες, παρολ’ αυτά τις συζητάτε! (Εμείς πώς ξέρουμε ότι αυτοί οι δύο δεν μπορούν να αναλάβουν θέση στην ΚΕΔ και οι παράγοντες το συζητάνε;)
Μην τυχόν φθάσουμε 15Αυγουστο και επειδή τώρα… δεν θα προλαβαίνουμε θα αναβάλουμε (και πάλι) όλες τις εξελίξεις;
(Εμείς και πέρυσι τέτοιο καιρό τα ίδια http://www.gazzetta.gr/football/article/785972/protathlima-arhizei-oi-treis-ti-ekanan γράφαμε… Κανονίστε να φθάσει και πάλι Νοέμβριος για να καταλάβετε ότι… αργήσατε. Ειδικά στον ΠΑΟΚ οι δεσμεύσεις Σαββίδη και συνεργατών για ακραίες αντιδράσεις και μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν ξεχνιούνται…).
* Άλλη μία εξήγηση για το περασμένο… «τώρα δεν γλιτώνουν» που αφορά το ΠΑΟΚ-Άγιαξ. Προφανώς και δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα. Εκτιμώ όμως ότι ο Άγιαξ που τα κατάφερε με ισοπαλία 3-3 το 2010, δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη φετινή νεανική ομάδα Είναι καθαρά συγκριτικό αυτό που αναφέρω. Τότε η ομαδάρα του Σουάρεζ «γλίτωσε» με ισοπαλία. Τώρα δε το νομίζω…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.