Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους

Φώτης Καρακούσης
Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους

bet365

Το gazzetta.gr... ακτινογραφεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη με 1-0 επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Κορυφαίος όλων ο Μολέδο, εξαιρετικός ο Στιλ.

Σε ένα εντός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι και από την στιγμή που ακολουθεί ρεβάνς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αρχικά να μην δεχθείς γκολ και εν συνεχεία να βάλεις εσύ. Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 1-0 της ΑΪΚ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Στην Λεωφόρο οι «πράσινοι» μπόρεσαν να φτάσουν σχετικά άνετα στη νίκη, με τον Μολέδο να είναι ο κορυφαίος παίκτης και να τον ακολουθεί ο Στιλ. Αναλυτικά η... ακτινογραφία των ποδοσφαιριστών του Αντρέα Στραματσόνι έχει ως εξής:

Στιλ: Μπορεί ο Μολέδο να ήταν ο παίκτης που σκόραρε, αλλά πολλά μπράβο ανήκουν και στον Στιλ. Ο Βρετανός με τις αποκρούσεις στις προσπάθειες των Μπλόμπεργκ και (κυρίως) Άβτνιτς, κράτησε το πολύτιμο μηδέν και ανέβασε και άλλο τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση σε μια πολύ καλή βραδιά γιαυτόν.

Κουτρουμπής: Άχαρος ο ρόλος που αγωνίστηκε σήμερα ο Κουτρουμπής. Παίζοντας ως τρίτος κεντρικός αμυντικός ήταν αχρείαστος, καθώς οι Σουηδοί δεν απείλησαν σε κανένα σημείο και γιαυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Δεν ήταν κακός, αλλά εκεί που έπαιζε δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμεύσει σε κάτι.

Μολέδο: Απλά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Αμυντικά κέρδισε όλες τις μονομαχίες και στο μοναδικό λάθος που έκανε γύρισε πίσω και το διόρθωσε ο ίδιος. Επιθετικά ήταν ο παίκτης που έβαλε το... χρυσό γκολ. Τι άλλο δηλαδή να έκανε ο Μολέδο για να ήταν κορυφαίος;

Ιβανόφ: Ο Βούλγαρος ήταν ασταθής και μπορεί να μην έκανε κάποιο λάθος που να στοίχισε στον Παναθηναϊκό, ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του για να βοηθήσει έτσι και την ομάδα του. Ξαναλέμε χωρίς το μεγάλο λάθος, αλλά δεν εξέπεμπε και την σιγουριά για την θέση αυτή.

Μέστο: Με καλά και κακά στοιχεία. Οι σέντρες του με αποκορύφωμα αυτή στο γκολ του Μολέδο ήταν... ξυράφι, όμως ειδικά με αυτόν τον αντίπαλο έπρεπε και θα μπορούσε να ανεβαίνει πιο συχνά. Σίγουρα θετική η παρουσία του, παρότι είναι δεδομένο πως μπορεί περισσότερα.

Χουλτ: Δεν θύμισε τον Σουηδό που είδαμε στα φιλικά. Επιθετικά δεν ανέβηκε πολλές φορές, ενώ και αμυντικά έκανε το λάθος από το οποίο ο Άβντιτς παραλίγο να κάνει το 0-1. Έδειξε αγχωμένος και αυτό παραλίγο να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό, σίγουρα μπορεί περισσότερα και αυτά τα περισσότερα περιμένει να δει και ο Στραματσόνι.

Ζέκα: Όπως πάντα μαχητικός ο Πορτογάλος, αλλά χωρίς ουσιαστική ουσία. Κέρδισε πολλές μάχες εκτός περιοχής, έτρεξε ασταμάτητα αλλά δημιουργικά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου σε μια εμφάνιση από την οποία και ο ίδιος θα ήθελε περισσότερα από τον εαυτό του.

Λεντέσμα: Ο Αργεντίνος έδειξε για ακόμα μια φορά την ποιότητά του, καθώς όσο ήταν ξεκούραστος έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και έβγαζε μπαλιές που έλειπαν τα τελευταία χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Όταν κουράστηκε όμως έπεσε η απόδοσή του. Να βρει ρυθμό όμως είναι δεδομένο πως θα γίνει ο ηγέτης του «τριφυλλιού», ενώ στα συν του τα στημένα που πλέον είναι κίνδυνος-θάνατος.

Γουακάσο: Ο χειρότερος του αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκανέζος ίσως θα έπρεπε να είχε βγει αλλαγή πιο νωρίς καθώς δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα. Με τραβηγμένες από τα μαλλιά ενέργειες και μακρινά σουτ, δεν βρήκε ρυθμό και είχε συνολικά μια κακή βραδιά.

Ιμπάρμπο: Μόνο το γκολ έλειψε από τον Κολομβιανό, που σε ένα ακόμα ματς έδειξε πως είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Ναι μεν έχασε ευκαιρίες, αλλά ήταν εκεί, τις δημιούργησε με την ταχύτητά του και αν βρει και το σκοράρισμα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό.

Μπεργκ: Δεν ξέρουμε αν ήταν η κούραση από το Euro, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Σουηδός δεν μπόρεσε να πιάσει την απόδοση που μας έχει συνηθίσει. Δεν τροφοδοτήθηκε βέβαια πολύ, αλλά όταν αυτό έγινε κάτι έλειψε από τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Βέβαια αν το κανονικό γκολ που έβαλε είχε μετρήσει θα γράφαμε άλλα γιατί θα άλλαζε συνολικά η εικόνα του «τριφυλλιού», αλλά με τα αν δουλειά δεν γίνεται.

Βιγιαφάνιες: Ήταν ο παίκτης που όταν μπήκε αλλαγή ανέβασε τον Παναθηναϊκό. Δεν έκανε βέβαια κάτι εντυπωσιακό, ενώ σε μια φάση θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο από την κακή σέντρα-σουτ, όμως συνολικά ανέβασε την ομάδα του Στραματσόνι με την διάθεση και την ποιότητά του.

Λέτο: Στον χρόνο που έπαιξε ουσιαστικά δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά κάτι λογικό καθώς δεν τροφοδοτήθηκε. Θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο στο μακρινό σουτ που έπιασε όμως στην χρονική αυτή στιγμή το ζήτημα για τον Λέτο είναι να μπορέσει να βρει τον καλό του εαυτό. Αν το κάνει όλα θα πάνε καλά και για τον ίδιο, αλλά και για το «τριφύλλι».

Λουντ: Έπαιξε πολύ λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα