«Να μην υποτιμήσει την ΑΪΚ ο Παναθηναϊκός, άλλη ομάδα με Νούρλινγκ»

«Να μην υποτιμήσει την ΑΪΚ ο Παναθηναϊκός, άλλη ομάδα με Νούρλινγκ»

«Να μην υποτιμήσει την ΑΪΚ ο Παναθηναϊκός, άλλη ομάδα με Νούρλινγκ»

bet365

Ο Ελληνοσουηδός μέσος Πάνος Δημητριάδης, μίλησε στο gazzetta.gr για την ΑΪΚ Στοκχόλμης και τις παγίδες που κρύβει η αποψινή αναμέτρηση. «Δεν θεωρώ φαβορί τον Παναθηναϊκό, είναι ισοδύναμες ομάδες».

Ο Πάνος Δημητριάδης, ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ΑΪΚ Στοκχόλμης. Αφού πέρασε από Βάσαλουντ, Σάντεφιορντ και Μπρομαποϊκάρνα, κατάφερε την σεζόν 2014/15 να επιστρέψει στον σύλλογο όπου κάθε παιδί στη Σουηδία ονειρεύεται να αγωνιστεί.

Όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτης της ΑΪΚ έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας το περασμένο καλοκαίρι μεταγραφή για την Γκεντσλερμπιρλιγκί στην Τουρκία.

Ο 29χρονος μέσος, μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League, επισημαίνοντας τα ατού της σουηδικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον Δημητριάδη, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο συλλόγους δεν είναι μεγάλη.

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως τον ξέραμε στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια εμφάνισε μία πτώση κάτι που φάνηκε στα αποτελέσματα του στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό δίνει ελπίδες στην ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους συλλόγους με πολλούς οπαδούς. Όπως είναι λογικό σε αυτά τα ματς η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Θεωρώ πως πρόκειται για ισοδύναμες ομάδες και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Ο Ελληνοσουηδός άσος έκανε λόγο για μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που δίνει έμφαση στην άμυνα.

«Δεν είχα προλάβει να συνεργαστώ με τον Νούρλινγκ, έχω παίξει μόνο ως αντίπαλος του. Είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην τακτική, αλλά και την ανάλυση των αντιπάλων του.

Προτεραιότητα του είναι η άμυνα. Να μην δεχθεί γκολ η ΑΪΚ κάτι που περιμένω να κάνει και στο αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Τόσο ο Νούρλινγκ, όσο και ο βοηθός του, ο Νοβάκοβιτς είναι έξυπνοι και μελετούν τους αντιπάλους του. Ψάχνουν ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα και θα επιχειρήσουν να κλείσουν τους χώρους».

Ο Δημητριάδης δεν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από την ΑΪΚ κάνοντας λόγο για ένα σύνολο που γνωρίζει τους ρόλους του στο γήπεδο.

«Δεν μπορώ να πω πως έχει κάποιον ποδοσφαιριστή που κάνει την διαφορά. Είναι ομάδα που βασίζεται στην ομαδικότητα της. Τρέχει πολύ και είναι επικίνδυνη στα στημένα με τον Ισιζάκι. Νομίζω από τις 13 Μαϊου όταν ανέλαβε ο Νούρλινγκ έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ, δείγμα της αμυντικής της αυτοσυγκέντρωσης».

Η επιστροφή του Ρίκαρντ Νούρλινγκ στον πάγκο της σουηδικής ομάδας έπειτα από 8 χρόνια επέδρασε ευεργετικά.

«Από τότε που επέστρεψε ο Νούρλινγκ (σ.σ.: Μάιος 2016) η ΑΪΚ έχει ανέβει πολύ φέρνοντας θετικά αποτελέσματα. Είναι πολύ αγαπητός ο Νούρλινγκ στον κόσμο της ομάδας. Άλλαξαν πολλά. Το κλίμα είναι καλύτερο, έκαναν μεταγραφές και θεωρώ είναι πιο ενισχυμένοι».

Ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει σκορ πρόκρισης απόψε στη Λεωφόρο, καθώς η ρεβάνς στον πλαστικό χλοοτάπητα του Tele2 Arena ελλοχεύει κινδύνους.

«Πρέπει να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός στο Tele2 Arena όπου θα γίνει η ρεβάνς, αφού το γήπεδο έχει πλαστικό χλοοτάπητα, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για την ΑΪΚ. Έχουν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοια γήπεδα στη Σουηδία».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα