Απαγορευτικό στην διαγραφή χρεών από Κοντονή

Απαγορευτικό στην διαγραφή χρεών από Κοντονή

Απαγορευτικό στην διαγραφή χρεών  από Κοντονή

Με τροπολογία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής βάζει στοπ στην διαγραφή χρεών των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε δει πολλές φορές επαγγελματικές ομάδες όλων των αθλημάτων να κάνουν πολλά χρέη και μετά με συγχωνεύσεις με άλλες να τα γλιτώνουν και να συνεχίζουν να υπάρχουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση, αυτοί που έχαναν τα χρήματά τους ήταν οι αθλητές, αλλά και το κράτος φυσικά.

Το παραπάνω θέλει να αποφύγει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος με σημερινή του τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού, επιθυμεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

Αρχικά η εισήγηση του Υφυπουργού είχε ως εξής: «Έδινε το σωματείο τη δυνατότητα σε έναν άλλον επιχειρηματία να ιδρύσει μια άλλη ΠΑΕ, η οποία τις περισσότερες φορές ακολουθούσε τον δρόμο της προηγούμενης. Ανέβαινε κάποιες κατηγορίες, δημιουργούσε χρέη, έπεφτε και πάλι είχαμε αυτήν την κατάσταση. Αυτό, λοιπόν, το καθεστώς τελειώνει. Και τελειώνει από την 1η Σεπτεμβρίου, από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όποιοι, δηλαδή, αναλάβουν τέτοιες υποχρεώσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτές τις υποχρεώσεις θα τις αντιμετωπίσουν με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο».

Η τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπει πως αν μια Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και ιδρυθεί για το ίδιο άθλημα και το ίδιο ιδρυτικό σωματείο νέα ΑΑΕ, η νέα σε απλά ελληνικά θα... κληρονομεί και τα χρέη της προηγούμενης. Μάλιστα στην παράγραφο 5 σημειώνεται ότι «πριν από την πάροδο 10 ετών δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στην μετοχική σύνθεση και στην με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, είτε της νέας Α.Α.Ε που τυχόν συστήνεται από το ίδιο αθλητικό σωματείο για το ίδιο άθλημα, πρόσωπα τα οποία στην προηγούμενη ΑΑΕ είχαν την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αυτής ή του μετόχου της με ποσοστό τουλάχιστον 10% εκτός και αν η προηγούμενη αυτή Α.Α.Ε. εξόφλησε το σύνολο των υποχρεώσεων που την βάρυναν».

Στην παράγραφο 6 υπάρχει αναφορά στο σήμα των σωματείων αναφέροντας: «ΑΑΕ που μπαίνει σε εκκαθάριση χάνει κάθε δικαίωμα χρήσης η εκμετάλλευσης του σήματος και των λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων του ιδρυτικού αθλητικού σωματείο εκτός και αν η ΑΑΕ αναβιώσει ή συσταθεί νέα ΑΑΕ».

Επίσης υπάρχει και αναφορά στον ερασιτέχνη, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση της ΑΑΕ που μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης όχι όμως και τα χρέη της. «Το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση».

 

Best of internet