Κατατέθηκε η τροπολογία για τις Επιτροπές Δεοντολογίας και την κάρτα φιλάθλου

Gazzetta team
Κατατέθηκε η τροπολογία για τις Επιτροπές Δεοντολογίας και την κάρτα φιλάθλου

bet365

Από τις 30 Σεπτεμβρίου κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο χωρίς κάρτα φιλάθλου, όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr. Επίσης ο Κοντονής πιέζει ακόμα περισσότερο την ΕΠΟ με τις Επιτροπές Δεοντολογίας.

Στις 10 Ιουλίου το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει αναλυτικά για το τι αλλάζει στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Η απόφαση για την Κάρτα Φιλάθλου κατατέθηκε στη Βουλή μέσω τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτή από τις 30 Σεπτεμβρίου, κανείς δεν θα μπορεί να πάρει εισιτήριο χωρίς κάρτα φιλάθλου, η οποία απαιτεί ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, αριθμό ταυτότητας και ΑΜΚΑ. Η Κάρτα Φιλάθλου ήταν από τις βασικές επιδιώξεις του Σταύρου Κοντονή για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, η οποία είχε φέρει πολλές αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς. Τελικά, έπειτα από μερικούς μήνες παράτασης, δείχνει έτοιμη να εφαρμοστεί και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν περίμενε την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που τις επόμενες ημέρες θα βγει για διαβούλευση, αλλά έσπευσε να το πράξει νωρίτερα, επιδιώκοντας την άμεση εφαρμογή του μέτρου!

Επιτροπές Δεοντολογίας με νόμο!

Στην ίδια τροπολογία, αναφέρει ότι οι Αθλητικές Ομοσπονδίες πρέπει να υιοθετήσουν Κώδικες Δεοντολογίας εναρμονισμένους με τα διεθνή πρότυπα αλλά και να δημιουργήσουν Επιτροπές Δεοντολογίας που θα ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των μελών των Ομοσπονδιών, αλλά και θα ερευνούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα τους! Πρόκειται για ένα νέο μέσο πίεσης προς την ΕΠΟ, αλλά και εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει ο Κοντονής προς την ΦΙΦΑ ότι θα νομοθετήσει για τη δημιουργία Επιτροπών Δεοντολογίας. Ετσι πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία Ομοσπονδία που δεν θέλει να τηρήσει Κανόνες Δεοντολογίας στη διοίκηση της...

Δείτε εδώ την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα