«Δεν μπορεί να κοντράρει η Χάποελ τον Ολυμπιακό» (video)

«Δεν μπορεί να κοντράρει η Χάποελ τον Ολυμπιακό» (video)

bet365

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Σαρόν Μπορενστάιν ακτινογραφεί στο gazzetta.gr την Χάποελ Μπερ Σεβά δίνοντας μόλις 10%-20% για να κάνει την έκπληξη. Ο ανερχόμενος τεχνικός Μπακάρ, ο ζογκλέρ Μέλικσον και η δύναμη της έδρας!

Ο Ισραηλινός ρεπόρτερ, Σαρόν Μπορενστάιν εστιάζει ενόψει την πρώτης αναμέτρησης για τον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Χάποελ Μπερ Σεβά στο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές Ισραήλ, δίνοντας τους ωστόσο ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Αδύναμο κρίκο χαρακτηρίζει τον γκολκίπερ, Γκόρες, ενώ τονίζει την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο «Τέρνερ Στέιντιουμ».

«Η Χάποελ Μπερ Σεβά είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος σούπερ σταρ ή κάποιος προικισμένος σκόρερ που κάνει την διαφορά. Μπεν Σαχάρ, Ελιανίβ Μπάρντα, Νουακαέμε, Μαόρ Μέλικσον είναι ποδοσφαιριστές που δίνουν ρυθμό και κάνουν το παιχνίδι της ομάδας.

Επίσης, πλεονέκτημα αποτελεί το νέο στάδιο της ομάδας. Οι οπαδοί δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα, καθώς βρίσκονται κοντά στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν φασαρία. Έχασαν μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι από τα 18 στο πρωτάθλημα Ισραήλ στην περυσινή σεζόν».

Μειονέκτημα για την Χάποελ Μπερ Σεβά αποτελεί ο ασταθής γκολκίπερ Ντούντου Γκόρες, ο οποίος μολονότι είναι 36 ετών δεν έχει καθόλου εμπειρία σε ευρωπαϊκά ματς. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Χάποελ Άκρε, μία μικρή ομάδα που ομάδα που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Όπως είδαμε η ομάδα ήταν πολύ κακή στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Σέριφ Τιρασπόλ. Δεν είναι έτοιμοι για να κοντράρουν μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Δεν θα έδινα πιθανότητες περισσότερες από 10%-20%. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο φαβορί για την πρόκριση».

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον 36χρονο τεχνικό της Χάποελ, Μπάρακ Μπακάρ.

«Ο Μπάρακ Μπακάρ είναι ένας νέος και ταλαντούχος προπονητής. Ήταν ασίσταντ του Ραν Μπεν Σιμόν στην ιστορική σεζόν 2011/12 όταν όταν η Ιρόνι Κιρτάτ Σμόνα, ένας μικρός σύλλογος από το βόρειο Ισραήλ με πληθυσμό μόλις 25.000 κατοίκους κατέκτησε ένα απίθανο πρωτάθλημα. Φημίζεται για την ικανότητα του να διαβάζει τα ματς και να προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Κάνει σωστές αλλαγές και έχει αυτοπεποίθηση».

Ποιοι είναι όμως οι ποδοσφαιριστές, ο οποίοι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι προσεκτικός με τις ντρίμπλες του Μαόρ Μέλικσον. Είναι ένας μάγος της μπάλας με έφεση στις ασίστ. Η Χάποελ είναι αποτελεσματική στα στημένα, ειδικά με εκτελεστή τον Μαόρ Μπουζάλιο».

Η Χάποελ Μπερ Σεβά έχει δείξει χαρακτήρα αφήνοντας πίσω της, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο σύμφωνα με τον Μπορενστάιν δεν είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια το Ολυμπιακό.

«Κατάφεραν να προσπεράσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρωτάθλημα Ισραήλ χάρη στη σταθερή παρουσία τους. Δεν είχαν μεγάλα διαστήματα ντεφορμαρίσματος. Πάντα κατάφερναν μετά από μία ή δύο αγωνιστικές να επιστρέφουν στις νίκες. Πρόκειται για ομάδα με χαρακτήρα και καλή νοοτροπία.

Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω πως αυτό αρκεί να νικήσουν μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που έχει καλύτερους παίκτες σχεδόν σε όλες τις θέσεις αλλά και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία. Για να μην αναφέρω και την σπουδαία πορεία που είχε πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Χάποελ Μπερ Σεβά-Σέριφ Τιρασπόλ (3-2).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα