Έξι μήνες έχει να παίξει ο Πορτογάλος ρέφερι

Έξι μήνες έχει να παίξει ο Πορτογάλος ρέφερι

Έξι μήνες έχει να παίξει ο Πορτογάλος ρέφερι

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τρία πράγματα για τη διαιτησία αύριο στο Καραϊσκάκη.

Πορτογάλο διαιτητή όρισε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ στο Καραϊσκάκη.

Πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου: τόσα χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε Πορτογάλους προπονητές (Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέϊρα, Μάρκο Σίλβα), η ΟΥΕΦΑ δεν όρισε ποτέ Πορτογάλο διαιτητή σε παιχνίδι του. Τώρα που δεν έχει Πορτογάλο στον πάγκο, όρισε Πορτογάλο ρέφερι.

Δεύτερο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς για παιχνίδι του Ολυμπιακού με ομάδα του Ισραήλ, είναι οι σκανδαλώδεις εις βάρος του διαιτησίες. Στο 3-0 υπέρ της Μακάμπι Xάιφα στην Κύπρο, ένας Ιταλός, ο Ντε Σάντις, είχε παίξει 60-40 υπέρ των ισραηλινών σε όλο το ματς. Στο 1-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ Χάϊφα στο Ισραήλ είχε ακυρωθεί ένα κανονικότατο γκολ υπέρ του Ολυμπιακού (που θα του έδινε την πρόκριση), από ένα άλλο Ιταλό ρέφερι, τον Μπάνι, που θυμήθηκε να δώσει…φάουλ, μετά την επίτευξη του γκολ! Ακόμη και στο Ολυμπιακός-Τελ Αβίβ 2-1, οι Ισραηλινοί είχαν προηγηθεί με πέναλτι, που είχε καταλογίσει ένας Σκοτσέζος ρέφερι.

Ας…ξεπεράσουμε το πρόσφατο παιχνίδι Χάποελ-Σέριφ, στο οποίο ο Ισπανός ρέφερι Θέρο Γκράντε, απέβαλε από το 22’ ένα παίκτη της Σέριφ κι έδωσε τρία πέναλτι, το ένα πιο ανύπαρκτο από το άλλο, υπέρ της Χάποελ!!!...

Τέλος πάντων, ο Μανουέλ Σόσα, που σφυρίζει αύριο στο Καραϊσκάκη, δεν έχει παρελθόν με τις δύο ομάδες κι ελάχιστα μας θυμίζει από παιχνίδια του με ομάδες γενικά από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Έχει παίξει ένα Ισραήλ-Κύπρος 1-2 και δύο ματς του Αστέρα, την ήττα του 0-1 στη Γερμανία από τη Μάϊντζ και την ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με την Μπεσίκτας, με την οποία κι αποκλείστηκε η ομάδα της Τρίπολης. Σε εκείνο το ματς είχε δώσει πέναλτι υπέρ των Τούρκων, το 0-2, αλλά κι είχε αποβάλλει ένα παίκτη τους στη φάση του 1-2.

Το ιδιαίτερο με τον Πορτογάλο διαιτητή είναι ότι έχει να σφυρίξει από τον περασμένο Γενάρη! Ο λόγος; Ένας σοβαρός τραυματισμός. Το πρώτο του παιχνίδι λοιπόν μετά από μισό έτος θα είναι αυτό του Ολυμπιακού με τη Χάποελ.

Μακάρι να είναι σε φόρμα ο άνθρωπος. Γενικά οι Πορτογάλοι είναι καλοί διαιτητές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.