Η Χάποελ δεν έρχεται από το πουθενά…

Η Χάποελ δεν έρχεται από το πουθενά…

Η Χάποελ δεν έρχεται από το πουθενά…

bet365

Ο Kώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακούει ο κόσμος Χάποελ Μπερ Σεβά και σου λέει, τι είναι τούτη! Νομίζει ότι έρχεται από το πουθενά! Δεν είναι, όμως, έτσι. Είναι η πρωταθλήτρια ομάδα του Ισραήλ.

Όπου, παρεμπιπτόντως, το Ισραήλ σε επίπεδο βαθμολογίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είχε φτάσει πρόπερσι στην 17η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ-η Ελλάδα να θυμίσω ότι είναι τώρα στην 14η

Κι η Χάποελ , που σημειωτέον έρχεται από απόψε στην Αθήνα προκειμένου να προσαρμοστεί καλύτερα στο κλίμα, έχει ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν έχουν παίξει, δηλαδή, οι παίκτες της μόνο στο Ισραήλ.

Ο Μιγκέλ Βίτορ έχει παίξει στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.

Ο Μπουζάγκλο, ο Μπάρντα, ο Οχαϊχόν κι ο Γκαντίρ στο Βέλγιο.

Ο Χόμπαν (εν ενεργεία διεθνής) στη Ρουμανία.

Ο Μελίκσον στη Γαλλία.

Ο Σαχάρ σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία!

Οι Νιγηριανοί Όγκου και Νουακέμε στην Πορτογαλία και στη Ρουμανία αντίστοιχα.

Οι Λούτσιο και Γουίλιαμ στην Βραζιλία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.

Παραστάσεις με την εθνική ομάδα του Ισραήλ έχουν, εξάλλου, σχεδόν όλοι οι παίκτες της Χάποελ!

Άλλοι, οι επιθετικογενείς της ενδεκάδας, περισσότερες (38 διεθνείς συμμετοχές ο Μπαρντά, 38 κι ο Σαχάρ, 21 ο Μελίκσον, 20 ο Μπουζάγκλο).

Κι άλλοι, οι αμυντικογενείς της ενδεκάδας, λιγότερες (5 ο Ντζέντεκ, 5 ο Νταβιντζάντα, μία ο Μπιτόν, μία ο Γκορές, μία ο Χάϊμοφ).

Κοινώς, όποιος νομίζει ότι η Χάποελ είναι ομάδα της πλάκας, θα εκπλαγεί, δυσάρεστα. Καμία ομάδα ιδιαίτερα καλή δεν είναι, για επίπεδο Κυπέλλων Ευρώπης, αλλά αποτελεί ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο, που μάχεται σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον για να μη χάσει.

Και τέτοιες ομάδες πρέπει να τις «μετράς».

Άσχετο: Ο Τραορέ της Τσέλσι δεν ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα, όπως είπε ο ίδιος σε Έλληνα φίλο του. Αυτός ο Άγγλος κυνηγός από το MLS, ο Ντάϊερ, κάτι μου λέει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.