Ρομπέρτο: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Ρομπέρτο: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Ρομπέρτο τόνισε ότι πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την Εσπανιόλ.

Ο κύκλος του στους «ερυθρόλευκους» έχει πλέον κλείσει, όμως ο Ρομπέρτο δεν θα ξεχάσει ποτέ τις μέρες του στο Λιμάνι. Μιλώντας στο El Periodico αναφέρθηκε στην αγάπη που δέχθηκε και στην εμπειρία του να παίζει στο Champions League.

«Στο τέλος της σεζόν επικοινώνησα με τον Ολυμπιακό και τους είπα ότι θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία για θέματα επαγγελματικά και προσωπικά. Έχω φίλους στην Εσπανιόλ και έβλεπα ότι το πρότζεκτ είναι σοβαρό», είπε αρχικά ο Ρομπέρτο, κάνοντας ειδική αναφορά στον Κίκε Φλόρες, αλλά και στο ότι ήθελε να είναι πιο κοντά στα παιδιά του που βρίσκονται στη Μαδρίτη.

«Είμαι πολύ περήφανος για την επιστροφή μου. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή μου. Τα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και τα δύο στη Σαραγόσα ήταν κλειδιά», είπε στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό ο Ισπανός γκολκίπερ και πρόσθεσε, όσον αφορά το πόσο άλλαξε τη ζωή του η εμπειρία του εξωτερικού: «Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στο να βγει κάποιος έξω. Μαθαίνει πολλά, υιοθετεί πράγματα σε επίπεδο γλώσσας, πολιτισμού, δουλειάς. Στην Πορτογαλία δεν πήγα καλά, δεν ξεκίνησε καλά η φόρμα μου, έλαβα πολλές κριτικές, αλλά επίσης έμαθα πολλά. Το 2013 έκανα το πέρασμα στην Ελλάδα, όπου και πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια. Ήταν μια πολύ καλή περίοδος».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που έγινε είδωλο στον Ολυμπιακό, για να απαντήσει: «Από την πρώτη μέρα όλα πήγαν καλά. Το Champions League είναι για διοργάνωση μοναδική. Από το δεύτερο χρόνο μου έγινα αρχηγός. Ενιωσα την όμορφη πλευρά του φανατισμού, αυτή της αγάπης και της εγγύτητας. Σε στηρίζουν μέχρι θανάτου, στα κακά και στα καλά. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτό το σύλλογο, πήρα πολλά πράγματα που ελπίζω να χρησιμοποιήσω στην Εσπανιόλ. Δεν έφυγα για κάτι μικρότερο, γιατί το ισπανικό πρωτάθλημα έχει το επίπεδο του Champions League κάθε Κυριακή, όμως όταν φτάσει η ώρα της Ευρώπης θα θυμάμαι αυτά τα μεγάλα παιχνίδια».

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστει με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, τονίζοντας πως αν τα πάει καλά με την Εσπανιόλ μπορεί να ελπίζει.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα