«Χρυσές» δουλειές με φόντο την Τούμπα!

«Χρυσές» δουλειές με φόντο την Τούμπα!

«Χρυσές» δουλειές με φόντο την Τούμπα!

bet365

Ποιος είναι ο άνθρωπος - κλειδί πίσω από την «χρυσή» πώληση του Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης; Το Gazzetta.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο ομάδων.

Τώρα που η πώληση του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού «κλείδωσε» και στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αρχίσουν να εισρέουν τα ρωσικά ρούβλια, κάνοντας τον Λούμπος Μίχελ και τη Μαρία Γκοντσαρόβα να χαμογελούν λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους παροικούντες στη Μικράς Ασίας, καλό είναι να επικεντρωθούμε στον άνθρωπο που έπαιξε κι αυτός καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή.

Ένας γνωστός, κυρίως στον Σλοβάκο πρόεδρο-αθλητικό διευθυντή του «Δικεφάλου», Ουκρανός ατζέντης, ο Βαντίμ Σαμπλί

Ο Λούμπος Μίχελ δούλεψε αρκετά πάνω στη συγκεκριμένη περίπτωση, που «βασάνισε» από τον περασμένο χειμώνα τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Φρόντισε να βρει τους κατάλληλους «συμπαίκτες» για να φέρει «ζεστά ζεστά» 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της εταιρίας, που κουμαντάρει από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αντικατέστησε τον Ιάκωβο Αγγελίδη. Και τους βρήκε στα πρόσωπα του πρώην προπονητή και συνεργάτη του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, αλλά και του Ουκρανού ατζέντη, Βαντίμ Σαμπλί.

Ο Λουτσέσκου έχει «χτίσει» ένα ισχυρό προφίλ στο πρώην ανατολικό μπλοκ άρα η προσωπική εισήγηση του έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ίσως, ελέω του Ρουμάνου τεχνικού, να κάμφθηκαν οι οποίες αντιρρήσεις είχε γύρω από την συγκεκριμένη περίπτωση, ο «νούμερο δύο» στην ιεραρχία της Ζενίτ και γενικός διευθυντής της, Μαξίμ Μιτροφάνοβ.

Ο Μακ είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη και παρά την καλή παρουσία του στο Euro της Γαλλίας, νικώντας μάλιστα και τη Ρωσία στη φάση των ομίλων, δεν είναι και ένας τόσο γνωστός ποδοσφαιριστής στο ευρύ κοινό της Ζενίτ!

Την περασμένη Κυριακή ο Μακ έφυγε από το Οστερμπεκ, αφού πρώτα χαιρέτισε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο De Bilderberg, με προορισμό τις Βρυξέλλες. Η Αντερλεχτ έμοιαζε να είναι πιο κοντά στην απόκτηση του, χωρίς όμως η προσφορά της βελγικής ομάδας προς το «Δικέφαλο» να φτάνει στα χρήματα της Ζενίτ.

Το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, με την αποστολή του ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, έγιναν οι καθοριστικές επαφές. Ο Μακ άλλαξε πορεία και διαδρομή και από τις Βρυξέλλες βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Βαντίμ Σαμπλί, ο ίδιος μάνατζερ που συνεργάστηκε με το Μίχελ στις μεταγραφές των Λέο Μάτος και Εβγκεν Σάχοβ, ατζέντης των Μπόικο και Ζοζούλια (που αυτό το καλοκαίρι φλέρταραν έντονα με τον ΠΑΟΚ), ενώ είχε και μια διακριτική παρουσία στη μεταγραφή (που δεν έγινε ποτέ...) του Ματέους αν και στη συγκεκριμένη χαμένη υπόθεση ενεπλάκησαν ουκ ολίγοι μάνατζερ.

Ο Σαμπλί, τον οποίο οι αναγνώστες του Gazzetta και του Gazzetta Weekend γνώρισαν καλά πριν περίπου ένα μήνα, φρόντισε να αποθεώσει τον Λούμπος Μίχελ, στην αναφορά που έκανε, λίγο μετά την οριστική συμφωνία της ρωσικής ομάδας με τον Σλοβάκο ποδοσφαιριστή και την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του ΠΑΟΚ, για την οποία μέχρι πρόσφατα έπαιξε ο Ρόμπερτ, ειδικότερα, όμως, τον αθλητικό διευθυντή του Λούμπος Μίχελ για τον επαγγελματισμό τους στην προετοιμασία και την υλοποίηση της μεταγραφής! Είναι χαρά μου να συνεργαστώ με τέτοιους επαγγελματίες», έγραψε ο ιδιοκτήτης της εταιρία ProStar, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μακ στη Ζενίτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα