Τι πάει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ;

Τι πάει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Βαρέλα και τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, αλλά δίνει βάρος στο ματς της Τρίτης με τον Αγιαξ.

Χθες Παρασκευή ο ΠΑΟΚ έφερε τον Βαρέλα, παραχώρησε τον Μακ, ενώ ο Ίβιτς έκανε κάποιες πρώτες επιλογές με τους παίκτες που αυτή τη στιγμή υπολογίζει περισσότερο για να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Ληγκ . Από σήμερα Σάββατο όμως όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά στη σημασία αυτού καθ’ αυτού του αγώνα που δίνει την Τρίτη το βράδυ ο Δικέφαλος του Βορρά.

Οι σκέψεις που (πρέπει να) κυριαρχούν από σήμερα είναι:

1) Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο να προκριθεί απέναντι στον Άγιαξ. Το αποτέλεσμα (η νίκη που έλεγε και έγραφε πάνω-πάνω στον πίνακά του ένα παλιός φίλος) είναι πάνω απ’ όλα.

2) Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 61η θέση της UEFA (ο Ολυμπιακός είναι 26ος, στο 114 ο Αστέρας Τρίπολης, στο 127 της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός) και είναι από τις ελάχιστες ομάδες αυτού του επιπέδου ο Δικέφαλος του Βορρά που ΔΕΝ έχει παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Άρα… Ο στόχος είναι πολύ μεγάλος.

3) Ο Άγιαξ είναι τεράστιο club και έχει πολύ-πολύ βαριά φανέλα έτσι ώστε να περάσει από το μυαλό του οποιουδήποτε ανήκει στον ΠΑΟΚ η υποτίμηση του αντιπάλου. Αλίμονο…

4) Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλείσει ΠΟΤΕ σε διπλά παιχνίδια Ολλανδική ομάδα! Δεν τους «έχει». Και είναι πολλές αυτές οι συναντήσεις…

5) Η ομάδα του Ίβιτς έχει ξεκάθαρα όλες τις ποδοσφαιρικές προϋποθέσεις για να κερδίσει τον Άγιαξ. Έχει ρόστερ, έχει πίστη, έχει ποιότητα, έχει εμπειρία, το θέλει και πάρα πολύ! Θα έχει και πολύ κόσμο να τον «σπρώχνει» στην επιτυχία.

6) Δεν τελειώνει τίποτα με το πρώτο 90λεπτο.

7) Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν χάθηκε η χρονιά. Θα έχει χαθεί όμως άλλη μία ευκαιρία…

Με όσα έχουμε δει από τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε από τον Άγιαξ μέχρι τώρα σε πιο ποδοσφαιρικό επίπεδο, ας θυμόμαστε ότι…

1) Ο ΠΑΟΚ παίζει για να κερδίσει! (Αυτό –ξανά- πάνω απ’ όλα. Πάντα…).

2) Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος. Οι νεαροί (ως επί το πλείστον) αντίπαλοι θα κάνουν πολλά λάθη. Οι ασπρόμαυροι πρέπει να κάνουν λιγότερα. Είναι βέβαιο σε αυτή την περίοδο, με αυτές τις ομάδες, ότι τα λάθη θα κρίνουν την πρόκριση.

3) Άλλο το… «παίζω γρήγορα και άλλο το βιάζομαι» για την ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία σε κομμάτια μερικών φιλικών ήταν σα να έπρεπε να προλάβει κάτι… Τι;

4) Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ. Όσο δεν πάει με τη μπάλα, αλλά κυρίως χωρίς αυτή… (Οι αντίπαλοι δεν σταματάνε ποτέ…).

5) Η δεξιά πλευρά του Άγιαξ είναι «φωτιά». Από εκεί και πέρα ο Κλάασεν είναι φύση και θέση ο ηγέτης, ο αρχηγός τους και ο πολυτιμότερος της ομάδας.

Αυτά για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα του πρώτου μεγάλου αγώνα….

Κατά τα άλλα…

* Ο Βαρέλα είναι μία προσωπικότητα, ένας αρχηγός που μπορεί να «γεμίσει» σε πολλά επίπεδα το ρόστερ και την άμυνα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέμεινε τόσο πολύ σε αυτόν και υπέμεινε όλα τα τερτίπια του Μπεκάλι, για να του δώσει τελικά και ένα ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου.

* Η επόμενη μεταγραφή του ΠΑΟΚ θα είναι προφανώς στην επίθεση. Αν γίνονταν σήμερα, αυτός που θα έχανε θέση στην ομάδα θα ήταν ο Περέιρα, που αρχικά αποκλείστηκε και από την 24άδα για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. Γιατί αυτός ο παίκτης με το τόσο μεγάλο ταλέντο στα τελειώματα με το αριστερό του πόδι, είναι τόσο πίσω στην εκτίμηση του προπονητή του; Ο Ίβιτς ξέρει. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο έδωσε πολλά λεφτά και απέκτησε Βελλίδη και Χατζηϊσαία. Άλλα πίστευαν τότε στην ΠΑΕ, άλλα βλέπει τώρα ο προπονητής…

* Προχθές ήταν ο Βίτορ, χθες ο Μακ! Και οι δύο έφυγαν από τον ΠΑΟΚ σημειώνοντας πώς αυτά τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη ήταν τα καλύτερα της ζωής τους. Μεγάλη υπόθεση… Τέτοιες κουβέντες φτιάχνουν τη φήμη του club. Από την άλλη… Αλήθεια λένε! Ο ΠΑΟΚ τους ποδοσφαιριστές του, τους έχει σαν βασιλιάδες! Δεν τους λείπει τίποτα. Πραγματικά πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση από κάθε άλλο εργαζόμενο! Στη Θεσσαλονίκη σίγουρα!!

* Και κάτι άλλο… ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και άλλοι… πώς ακριβώς θα διασφαλίσουν διαφορετική αντιμετώπιση και συνέπεια και ηθική και δικαιοσύνη από τον οποιονδήποτε ορίσει αυτή η ηγεσία της ΕΠΟ στην ΚΕΔ; Οι συγκεκριμένοι έχουν αφήσει τον οποιονδήποτε να «δουλέψει» ανεπηρέαστος; (Ξέρουμε καλά ότι οι εκλογές γίνονται τον Οκτώβριο. Πριν φύγουν όμως είναι ικανοί για πολύ χειρότερα πράγματα και για πολύ πιο εκδικητικές καταστάσεις…).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.