O Λεντέσμα και οι μεταγραφές τον αλλάζουν προς το καλύτερο!

O Λεντέσμα και οι μεταγραφές τον αλλάζουν προς το καλύτερο!

O Λεντέσμα και οι μεταγραφές τον αλλάζουν προς το καλύτερο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το τελευταίο δείγμα του Παναθηναϊκού πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, τη συμμετοχή του Λεντέσμα και των άλλων νέων παικτών στην βελτίωση του Παναθηναϊκού, ενώ θυμίζει σε όλους την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και όχι τον στόχο του καλοκαιριού!

Η τελευταία πρόβα με την Τσβόλε έδειξε , ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο, για να κάνει αυτό, που όπως έχω πει είναι υποχρέωση και όχι στόχος. Δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που περνάει από δύο προκριματικούς. Τα όσα ζήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι με τον αποκλεισμό από την Καμπάλα μας έχει κάνει όλους επιφυλακτικούς απέναντι στην ομάδα.

Ο κόσμος δυσκολεύεται πλέον να πιστέψει και θέλει αποτελέσματα και πράξεις , για να πει ότι φέτος γίνεται κάτι διαφορετικό. Η ομάδα αρχίζει τη σεζόν με τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση, που γνώρισε ο Παναθηναϊκός την τελευταία τριετία. Και αυτό διότι πέρυσι που πίστεψε ο κόσμος στην ομάδα έφαγε μεγάλη πίκρα. Σε άλλα χρόνια βλέποντας την χθεσινή εμφάνιση της ομάδας σήμερα όλοι θα ήταν ενθουσιασμένοι. Σήμερα δεν ισχύει αυτό. Είναι ακόμα επιφυλακτικός ο κόσμος. Εγώ δεν μπορώ παρά να καταγράψω κάποια πράγματα που έχουν φανεί σε όλα τα φιλικά με αποκορύφωμα το τελευταίο φιλικό. Με εξαίρεση τον Ιβανόφ, που ακόμα φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος και τον Ρέις, που έχουμε μικρό δείγμα αφού κάτι δεκάλεπτα έπαιξε σαν δεξί μπακ οι άλλες τέσσερις μεταγραφές με το που μπήκαν στην ομάδα έδειξαν ότι μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο.

Ο Λεντέσμα δεν τρέχει , δεν είναι το αμυντικό χαφ, που «δαγκώνει», αλλά όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του είσαι σίγουρος . Νοιώθεις ότι κάτι καλό θα κάνει. Ο Αργεντίνος μέσος και κόντρα στην Τσβόλε έβγαλε κάποιες πάσες, από τις οποίες έγιναν καλές ευκαιρίες της ομάδας. Και φυσικά έβαλε μία γκολάρα δείγμα της εμπιστοσύνης, που έχει στα πόδια του. Η αίσθηση που έχουμε είναι, ότι ο Λεντέσμα ξέρει τι θα την κάνει την μπάλα πριν φθάσει στα πόδια του. Αυτή η σιγουριά και η σωστή μετάβαση της μπάλας έλειπε από τα χαφ του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια. Έναν τέτοιο παίκτη έψαχνε ο Παναθηναϊκός δίπλα στον Ζέκα και φαίνεται, ότι φέτος τον έχει. Το κυριότερο; Ολοι μου λένε για έναν σούπερ επαγγελματία και μεγάλη προσωπικότητα και άψογη συμπεριφορά στα αποδυτήρια. Αν αντέξει όλη την χρονιά και την βγάλει ο Λεντέσμα χωρίς προβλήματα θα είναι σίγουρα καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου και θα κάνει την διαφορά.

Ο Γουακάσο με το καλημέρα χθες έδειξε, γιατί άξιζε η προσπάθεια, που έκανε ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Πολύ καλό αριστερό πόδι, γρήγορος , τεχνίτης, μπουκαδόρος. Εβαλε ένα υπέροχο γκολ, έδειξε προσαρμογή με το καλημέρα και είχε δυνάμεις για μία ώρα αγώνα αν και πρόσφτατα άρχισε προπονήσεις.

Ο Χουλτ είναι ένα φουλ-μπακ από αριστερά . Πολύ γρήγορος, τσαμπουκάς , με πολύ καλές σέντρες από αριστερά (όπως στην φάση του γκολ του Λουντ), αλλά και γρήγορες επιστροφές στην άμυνα.

Ο Ιμπάρμπο με την σωματοδομή του δημιουργεί πολλούς χώρους στον Μπέργκ και είναι δεδομένο , ότι θα μοιράσει πολλές ασίστ. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσει ο αντίπαλος αμυντικός, αφού είναι και γρήγορος. Θυμηθείτε την πάσα, που έβγαλε στον Χουλτ, πριν σκοράρει ο Λουντ, αλλά και την προσποίηση που έκανε στην πάσα του Ζέκα , που αιφνιδίασε όλη την άμυνα και έβγαλε μόνο του τον Μπέργκ.

Εκτός των προσώπων(ο Λουντ είναι φανερό, ότι φέτος έχει μπει πολύ δυνατά στη σεζόν και βάζει και γκολ) κόντρα στην Τσβόλε είδαμε και κάποια πράγματα , που μας γέμισαν όσον αφορά την δημιουργία. Αυτά και εδώ το κλείνουμε. Γιατί; Διότι τα επίσημα έρχονται και εκεί θα κριθούν όλοι. Είπαμε η πρόκριση στους ομίλους του Europa δεν είναι στόχος, αλλά υποχρέωση. Το κεφάλι κάτω και συγκέντρωση , διότι νέο κάζο δεν αντέχεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.