ΑΕΚ - Αρης Λεμεσού 2-0

ΑΕΚ - Αρης Λεμεσού 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Αρης Λεμεσού 2-0

bet365

Η γκολάρα του Τζανετόπουλου στο 86' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ΑΕΚ στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσσού. Ο Πέκχαρτ το άλλο γκολ, μπήκε στο 76' ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος θέλει δουλειά στη φυσική κατάσταση.

Τα φιλικά παιχνίδια ποτέ δεν λένε την αλήθεια σε απόλυτο βαθμό και αυτό το ξέρει πολύ καλά, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του, ο Τιμούρ Κετσπάγια. Παρ' όλα αυτά, στο 2-0 επί του αδύναμου Αρη Λεμεσού, ο Γεωργιανός τεχνικός είδε αυτά που ήθελε. Μια ΑΕΚ, δηλαδή, που ήταν ξανά πειθαρχημένη τακτικά, πολύ σοβαρή ανασταλτικά και με κατοχή μπάλας, ψάχνοντας τον τρόπο για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Το έκανε με τα γκολ των Πέκχαρτ (12') και Τζανετόπουλου (86') αλλά θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα με τις ευκαιρίες που έκανε. Μία από αυτή ήταν και του Αλμέιδα, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν γνωστή εκ των προτέρων και φάνηκε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Βσικά φάνηκε από το ξεκίνημα αφού η ΑΕΚ είχε συνεχώς την μπάλα και οι Κύπριοι ήταν μονίμως στην άμυνα. Παρ' όλα αυτά, ο Βάργκας στο 12' με μια πολύ ωραία κίνηση άδειασε τους αμυντικούς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέκχαρτ (1-0). Ο Τσέχος θα μπορούσε να σκοράρει και στο 18' με την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ ενώ με τον ίδιο τρόπο απείλησε στο 32' ο Γιόχανσον αλλά απέκρουσε ο Γκολτς. Αμέσως μετά, στο επόμενο λεπτό, ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Βάργκας αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Το ματς παιζόταν μονίμως στο μισό γήπεδο, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και να ψάχνει με υπομονή την κατάλληλη στιγμή για να φτάσει στο γκολ. Οπως στις προηγούμενες φάσεις, όμως, έτσι και στο 40', είδε τον Γκολτς να αντιδρά εντυπωσιακά στο δυνατό σουτ του Μπαρμπόσα, για να κλείσει το πρώτο 45λεπτο (μόνο) στο 1-0.

Στο δεύτερο η Ενωση δεν έδειχνε το ίδιο ορεξάτη, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς να γίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Η κατοχή μπάλας υπήρχε, ο απόλυτος έλεγχος του παιχνιδιού επίσης αλλά έλειπαν, σε σχέση με το πρώτο μέρος, οι ευκαιρίες. Ο Κετσπάγια άρχισε τις αλλαγές με τον Μπακασέτα αντί του Βάργκας, συνέχισε με τον Αραβίδη αντί του Πέκχαρτ και ακολούθησε η είσοδος των Γαλανόπουλου, Πλατέλλα και Ντίας αντί των Σιμόες, Μπαρμπόσα και Ντίντακ.

Κάπως έτσι, αφού είχαμε πλέον μπει στο τελευταίο 20λεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει ξανά στροφές, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 73', μετά την εξαιρετική μπαλιά του Γιόχανσον στον Γκάλο και το γύρισμα του τελευταίου. Ακολούθησε η κοντινή προβολή, την οποία απέκρουσε ο Γκολτς, του Αραβίδη στο 75', για να περάσει στο ματς αμέσως μετά ο Αλμέιδα.

Ο Πορτογάλος, αν και ανέτοιμος, θα μπορούσε να σκοράρει με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ, όπως θα μπορούσε να βρει δίχτυα και ο Πλατέλλας στο τετ α τετ μετά την ωραία συνεργασία με τον Μπακασέτα. Η Ενωση έφτιαχνε ευκαιρίες αλλά τις έχανε όλες, για να έρθει τελικά το 2-0 από τοτρομερό σουτ του Τζανετόπουλου (με το αριστερό) στο 86'. Και κάπως έτσι, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά της με 100% ποσοστό νικών και χωρίς να δεχθεί γκολ!

Μόνο αρνητικό, αν πρέπει να βρούμε κάποιο, το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα ματς είχε απέναντι της ομάδες που έπαιζαν συνεχώς άμυνα. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει ενόψει πρωταθλήματος αλλά η Σεντ Ετιέν, λογικά, δεν θα κλειστεί πίσω αλλά θα πάρει την μπάλα για να κάνει αυτή παιχνίδι...

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (81' Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (78' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (72' Ντίας), Γιόχανσον (81' Τζανετόπουλος), Σιμόες (71' Γαλανόπουλος), Βάργκας (59' Μπακασέτας), Μάνταλος (76' Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (71' Πλατέλλας), Πέκχαρτ (63' Αραβίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα