Σπανός: «Οι περισσότερες ομάδες θέλουν πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ»

Σπανός: «Οι περισσότερες ομάδες θέλουν πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ»

Σπανός: «Οι περισσότερες ομάδες θέλουν πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό, οι περισσότερες ομάδες της Super League, είναι θετικές στο να βγαίνει πρωταθλητής μέσω των πλέι οφ, ενώ είναι βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο τόσο να υπάρχουν πλει άουτ όσο και να διεκδικούν περισσότερες ομάδες το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τις προτάσεις της NOVA: «Πράγματι υπάρχει μια ανταλλαγή επιστολών με τη NOVA που μας παρουσίασε κάποιες προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις έχουν συζητηθεί και από το άτυπο γκρουπ των 12 ομάδων και σε συμβούλια της Λίγκας. Έχουμε αναθέσει σε δυο εταιρείες, εδώ και περίπου 15 μέρες, μια μελέτη περί της ανταγωνιστικότητας και της εμπορικότητας του πρωταθλήματος. Δεσμευτήκαμε ότι τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη θα κάνουμε ένα συμβούλιο και θα αποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Περιμένουμε αυτή τη μελέτη. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση στο πόδι». 

Για το πώς αντιμετωπίζονται οι προτάσεις της NOVA: «Υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στο Δ.Σ. και κάποιες προτάσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ας πούμε, να βγαίνει ο πρωταθλητής από τα πλέι-οφ, να διεξάγονται πλέι-άουτ και να διεκδικούν κι άλλες ομάδες το ευρωπαϊκό εισιτήριο». 

Για ενδεχόμενη μείωση των ομάδων: «Στη μείωση των ομάδων όλο το σώμα ήταν αρνητικό. Κι αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα πέσει στο τραπέζι όταν πάρουμε στα χέρια μας τη μελέτη. Αν προκριθεί αυτή η τάση, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε». 

Για τον λόγο που δεν προχώρησαν τώρα οι αλλαγές: «Δεν υπήρχε ο χρόνος για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση γιατί αλλάζει άρδην ο προγραμματισμός των ομάδων. Δεν μπορεί να γίνει αυτό απευθείας και να πάρεις μια απόφαση για το τρέχον πρωτάθλημα. Καταρχάς να πούμε ότι με τη NOVA δεν είμαστε αντίπαλοι. Είναι μια εταιρεία που έχει στηρίξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του. Πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για το πώς θα κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο». 

Για την πρόταση να βγαίνει πρωταθλητής μέσα από τα πλέι-οφ: «Συζητείται ευρέως και έχουμε θετική άποψη γιατί θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Όντως έχει μια πλειοψηφία αυτή η άποψη. Τα κάγκελα και τα αδιέξοδα εγώ δεν τα πιστεύω. Και η NOVA έχει ένα πρόγραμμα βασισμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα τα καλά και τα κακά του. Πέρυσι δεχθήκαμε την επέκταση της σύμβασης ως το 2019. Ε, νομίζω ότι πέρυσι που αποφάσισε η NOVA να επενδύσει δεν είχαμε ένα ονειρώδες πρωτάθλημα. Ωστόσο, είμαι επιχειρηματίας και καταλαβαίνω ότι κάποιος που δίνει τόσα λεφτά θέλει καλύτερο ποδόσφαιρο». 

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση: «Έχουμε έναν καινούργιο πρόεδρο που έχει πάρει εξουσιοδότηση να συζητήσει με τη NOVA. Μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και αφού ήδη έχουμε υιοθετήσει κάποια πράγματα, θα βρεθεί λύση. Και η NOVA έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ανάποδο. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση για να συνεχίσουμε μαζί. Ειδικά ομάδες όπως εμάς που το 70-80% των εσόδων τους στηρίζεται εκεί, το αναγνωρίζουμε. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι συμφωνήσαμε -ενώ θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε- στην επέκταση της σύμβασης πέρυσι». 

Για το αν θα προσληφθεί εκτελεστικός διευθυντής ή θα τρέξει ο πρόεδρος τα σημαντικά θέματα: «Έχουμε αποφασίσει σε προηγούμενο συμβούλιο ότι θα προσληφθεί εκτελεστικός διευθυντής. Καταγράφονται υποψηφιότητες και βιογραφικά και θα αποφασίσουμε ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την καθημερινότητα της Λίγκας και θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ειδικά στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Έχουμε αναθέσει σε μια εταιρεία του χώρου την αρμοδιότητα να μας βρει χορηγό και αυτό το θέμα είναι εν εξελίξει». 

Για την πρόταση των 12 ομάδων σχετικά με τη διαιτησία: «Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Το πρόβλημα είναι να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα. Βγήκε η θέση των 12, μέσω της οποίας ζητήσαμε το ισπανικό μοντέλο με τρεις αρχιδιαιτητές. Το θέμα όμως είναι να συμφωνηθούν τα πρόσωπα και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό. Περιμένουμε την απάντηση από την UEFA. Η ΕΠΟ μας είπε να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα κοινής αποδοχής και εκείνη θα τα περάσει. Το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής ήταν του κ. Μπίκα, ο οποίος αρνήθηκε όμως για οικογενειακούς λόγους». 

Best of internet