Οι (ουκ ολίγες) αλλαγές του Βίκτορ σε σχέση με το Μάρκο!

Οι (ουκ ολίγες) αλλαγές του Βίκτορ σε σχέση με το Μάρκο!

Οι (ουκ ολίγες) αλλαγές του Βίκτορ σε σχέση με το Μάρκο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta διαπιστώσεις για την ομάδα του Βίκτορ σε σχέση με εκείνη του Μάρκο Σίλβα.

Βεβαίως κι η προετοιμασία είναι, μεταξύ άλλων, για να κάνουν δοκιμές οι προπονητές-σε πρόσωπα και σχήματα.

Κι αυτό ακριβώς έκανε κι ο Βίκτορ μέχρι τώρα στα δύο πρώτα στάδια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία και στο Βέλγιο. Δοκίμασε και σχηματισμούς και πολλά πρόσωπα. Άλλαξε θέσεις σε Φορτούνη και Πουλίδο, δοκίμασε αλλού ακόμη και Μιλιβόγεβιτς και Ντε Λα Μπέγια, έβαλε διάφορες τριάδες και τετράδες στη μεσαία γραμμή, διάφορες τριάδες στην επίθεση και διάφορες τετράδες στην άμυνα.

Μόνο που τώρα οι δοκιμές τέλειωσαν. Σε εννιά ημέρες από σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και δη πολύ καθοριστικό, μέσα στο Καραϊσκάκη, με την Χάποελ η, τη Σέριφ, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο χρόνος δεν είναι πολύς. Υπάρχει ένα φιλικό, στο Περιστέρι και μάξιμουμ δέκα προπονήσεις. Ο Βίκτορ πλέον πρέπει να παρουσιάσει αυτό που θα βάλει στο πρώτο του «κανονικό» παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Λογικά θα το προβάρει στο φιλικό με τον Ατρόμητο, αν δεν έχει απρόοπτα με μικροτραυματισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι την 11άδα που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός προπονητής την…υποπτευόμαστε-και την μνημόνευσα προχθές. Ωστόσο, άλλο αυτό που εμείς υποπτευόμαστε κι άλλο να δούμε τι στην πραγματικότητα σκέφτεται ο κόουτς. Πάνω απ΄όλα, όμως, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να προκύψει μία ομάδα με ένα καλό βαθμό χημείας, αφού μπορεί οι περισσότεροι παίκτες (πλην Λεάλι, Φιγκέϊρας, Ντε Λα Μπέγια) να είναι από πέρσι, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν άλλα ζητούμενα από πλευράς προπονητή, ακόμη και σε επίπεδο σχηματισμού.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έστω και λόγω συγκυριών (π.χ. τραυματισμός Φιγκέϊρας και καθυστερημένη ένταξη του Ντε Λα Μπέγια λόγω της μεταγραφής του), ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την περιπέτεια των προκριματικών, με μία ενδεκάδα που θα έχει παίξει μαζί ένα ημίχρονο στο Βέλγιο κι ένα ημίχρονο η, λίγο παραπάνω στο Περιστέρι.

Ο Βίκτορ σε σχέση με την περσινή «συνηθισμένη» ενδεκάδα του Ολυμπιακού του Μάρκο Σίλβα μοιάζει (εκτός του νοκ άουτ λόγω τραυματισμού Ομάρ και του Ρομπέρτο, που πήρε μεταγραφή) να υπολογίζει λιγότερο για βασικούς τους Μαζουακού, Ντα Κόστα, Κασάμι, Ντουρμάζ. Μάνι μάνι είναι πέντε-έξι αλλαγές, όχι λίγες…

Πλέον βλέπουμε δύο διαφορετικούς ακραίους μπακ, άλλο γκολκίπερ (Καπίνο, Λεάλι) κι ακόμη τους Μπουχαλάκη, Μανιάτη πολύ κοντά στην ενδεκάδα και κεντρικό δίδυμο τους Μποτία-Σιόβα, το οποίο πάντως πέρσι είχε παίξει σε ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Σίγουρα δε ο Ισπανός ποντάρει περισσότερο στον Πουλίδο και τουλάχιστον από ένα βαθμό και μετά στον Τσόρι και στον Καμπιάσο και δείχνει διάθεση να προωθήσει όχι μόνο τον Τσιμίκα, αλλά και τους Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη.

Δηλαδή, παρότι τα πρόσωπα είναι πάνω κάτω τα ίδια, οι αλλαγές είναι αρκετές έως πολλές. Και θα φανούν ακόμη περισσότερο με τις επόμενες δύο-τρεις μεταγραφές που θα γίνουν.

Τώρα, αναφορικά με το πιο κρίσιμο θέμα, του πλάνου και του σχεδίου της ομάδας, δεν είναι ακόμη εύκολο να απαντήσουμε. Μάλλον είναι νωρίς. Ας δούμε λίγο παραπάνω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.