Πάλι… «καλή προετοιμασία έκανε ο ΠΑΟΚ»;

Πάλι… «καλή προετοιμασία έκανε ο ΠΑΟΚ»;

Πάλι… «καλή προετοιμασία έκανε ο ΠΑΟΚ»;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα όσα δούλεψε ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και κάνει τον δικό του απολογισμό για την προετοιμασία με τον Ίβιτς στον πάγκο.
Ο ΠΑΟΚ τελειώνει σήμερα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και επιστρέφει στη βάση. Είμαστε δηλαδή σε ημέρα… απολογισμών.
Ξέρω καλά πώς σκέφτεται ο φίλαθλος σε τέτοιου είδους καταστάσεις και κριτικές. «Όλα καλά τα βλέπουν οι δημοσιογράφοι, όλα καλά τα γράφουν στις προετοιμασίες…». Αλήθεια είναι ότι αυτό συνηθίζεται…
Για να δούμε όμως τι σημαίνει… «καλή προετοιμασία» και να κρίνουμε τα… του ΠΑΟΚ.
Καλή προετοιμασία κατά τη γνώμη μας και μετά από τόσες που έχουμε παρακολουθήσει, σημαίνει:
1) Προπονήσεις και φιλικά χωρίς τραυματισμούς. (Πώς να θεωρήσεις καλά τα πράγματα, αν έχει σπάσει το πόδι του ο Αθανασιάδης όπως πέρυσι;).
2) Σωστή γνωριμία εντός ομάδας, του προπονητή με τους παίκτες. Είτε είναι νέος ο προπονητής, είτε υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες.
3) Δημιουργία πρώτων βάσεων για τη φυσική κατάσταση της ομάδας, αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσει. (Μόνο βάσεις, γιατί όλα αυτά σαφώς πρέπει να δουλεύονται εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι λίγο αφελές να πιστεύουμε ότι η φυσική κατάσταση δουλεύεται μόνο στις δύο εβδομάδες της προετοιμασίας).
4) Δημιουργία καλού κλίματος και ένα καλό δέσιμο εντός ομάδας.
5) Καλή οργάνωση στο πρόγραμμα, στα γήπεδα, στο ξενοδοχείο, αλλά και στα φιλικά παιχνίδια που δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύεις πολλές ώρες για να παίξεις.
6) Καλά αποτελέσματα στα φιλικά, γιατί… το αποτέλεσμα πάντα παίζει ρόλο.
7) Η εμφάνιση αδυναμιών ώστε να διορθωθούν στη συνέχεια.
Όταν λοιπόν αυτά και μερικά άλλα, πάνε καλά στις 15 μέρες προετοιμασίας, γιατί να μη θεωρήσεις ότι… «πράγματι ο ΠΑΟΚ δούλεψε σωστά στην Ολλανδία και πέρασε ένα εποικοδομητικό 15νθημερο;».
Λίγη προσοχή τώρα…
Άλλο ότι… «έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία και πήγαν όλα καλά» και άλλο… «πάει για μεγάλα πράγματα, θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι φαβορί για τους ομίλους» και άλλες τέτοιες προβλέψεις που αφορούν το μέλλον…
Το τι συνέβη τώρα στην Ολλανδία, δεν είναι απαραίτητο ότι εγγυάται και… το τι θα συμβεί μετέπειτα.
Το ξαναγράφουμε: Κάθε ομάδα κρίνεται και στα δύσκολα. Πώς θα διαχειριστεί ήττες, πώς θα ξεπεράσει τις κρίσεις, τι θα βρει για να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί μπροστά της. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλους τρόπους για να… μην του εμφανίζονται μπροστά τους ήττες-κρίσεις και προβλήματα.
Γι’ αυτό θα περιμένουμε να δούμε τι θα πετύχει, ανάλογα και με την στρατηγική του στην… αντιμετώπιση κρίσεων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ…
Η χρονιά ξεκίνησε καλά, η ομάδα έχει συνέχεια από πέρυσι με προπονητή-ρόστερ και τρόπο δουλειάς, διαθέτει ένα καλό ρόστερ που ήδη βελτιώθηκε αριθμητικά και ποιοτικά και… περιμένουμε τον μαραθώνιο όλων των επίσημων αγώνων, για να δούμε πώς ο ΠΑΟΚ θα ξεπερνάει τα εμπόδια…
* Το τι θα γίνονταν με τον Μακ ήταν λίγο-πολύ γνωστό. Ο Σλοβάκος ήταν και είναι δύσκολο να παραμείνει, αφού και στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι ο παίκτης έπιασε ταβάνι κι’ αυτό πρέπει να το πληρωθεί και η ομάδα αλλά και ο ίδιος.
Το θέμα από εδώ και πέρα είναι πώς θα καλυφθεί το κενό, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί η πώληση. Με έναν winger; Με έναν φορ; Με έναν δεύτερο επιθετικό; Με έναν παίκτη που θα παίζει και τις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ;
ΥΓ: Συνέβη κάτι άσχημο χθες και πρέπει να επανέλθω. Συμπλήρωσα και διόρθωσα στο χθεσινό blog, αλλά και σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσω για να μην μένει τίποτα στον αέρα.
Όλοι μας κρινόμαστε κάθε μέρα. Ειδικά εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο. Προσωπικά κρίνομαι εδώ και 22 χρόνια. Άρα λίγο ή πολύ είναι γνωστό το στυλ μου, οι απόψεις μου γενικώς, ο τρόπος που γράφω και μιλάω, αλλά και το ήθος μου, όπως και ο γενικότερος τρόπος που αντιμετωπίζω κάθε άλλο άνθρωπο.
Χθες διατύπωσα πολύ λανθασμένα μία άποψη για τον Κάμπος. Έπρεπε να προσέξω περισσότερο τον τρόπο. Αυτό, από το να χαρακτηρίζομαι ρατσιστής, απέχει πάρα πολύ. Μία στιγμή δεν σε χαρακτηρίζει περισσότερο απ’ ότι μια ζωή. Μακριά λοιπόν από εμένα τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.