Τζάλμα Κάμπος στο Gazzetta.gr: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»!

Τζάλμα Κάμπος στο Gazzetta.gr: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»!

Τζάλμα Κάμπος στο Gazzetta.gr: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»!

bet365

Ο Τζάλμα Κάμπος είναι ένα από τα πρόσωπα της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Ο Αγκολέζος σταρ αποκαλύπτει στο Gazzetta.gr τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους με τον ΠΑΟΚ. ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη του ανήκει και δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος της. Μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία εκπλήσσει τους πάντες με την λογική που βγάζει στο χορτάρι. Θα παίξει το «ένας εναντίον ενός», όταν πρέπει, θα πασάρει στο σωστό χρόνο, έχει και την τελική προσπάθεια.

Στην περίπτωση του Τζάλμα Κάμπος, φαίνεται ξεκάθαρα, πως ο ΠΑΟΚ έκανε διάνα. Δίδυμο με τον Λέο Μάτος στη δεξιά πτέρυγα δείχνουν συνεργάσιμοι, ικανοί να «κλείσουν πολλά σπίτια» αν συνεχίσουν στον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό.

Συν τοις άλλοις, ο Τζάλμα είναι αγαπημένος της αποστολής στην Ολλανδία. Όλοι μα όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο. Και με το χαμόγελο στα χείλη κερδίζει τις καρδιές των συμπαικτών του.

Ο ίδιος τολμά και βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Έτσι έμαθε να κάνει στην Πόρτο, έστω κι αν οι διαδοχικοί δανεισμοί σε ομάδες της Τουρκίας φαίνεται να τον κούρασαν και να τον άφησαν στάσιμο. Στον ΠΑΟΚ δείχνει να αναγεννιέται και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα πάντα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Είναι, άλλωστε, από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές, που στο διάστημα της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία, μίλησαν ανοικτά και έθεσαν ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

-Τι στόχους έχεις βάλει μετά τη μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ;

Το πιο σημαντικό για μένα είναι το πρωτάθλημα. Είναι ο στόχος που επιβάλλεται να έχει η ομάδα».

-Οι δανεισμοί από την Πόρτο σε κούρασαν ή ήταν θέμα επιλογής σου; «Έκανα τη σωστή επιλογή. Ήταν όντως κουραστικό να αγωνίζομαι συνέχεια ως δανεικός. Τώρα νιώθω μια σταθερότητα. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο σε μια ομάδα που με υπολογίζει, που έδειξε ότι με θέλει».

-Πως κρίνεις τη προετοιμασία που πλέον έχει συγκεκριμένο στόχο, το παιχνίδι με τον Άγιαξ;

«Προσπαθούμε να μάθουμε τη φιλοσοφία του προπονητή και να προετοιμαστούμε για τα ματς με τον Άγιαξ. Θα έπρεπε να προετοιμαστούμε για δυο δύσκολα παιχνίδια ούτως ή άλλως εμείς πρέπει να είμαστε καλά, να κάνουμε το παιχνίδι μας».

-Η συνεργασία με τους συμπαίκτες σου στον ΠΑΟΚ εντός και εκτός γηπέδου;

«Με υποδέχθηκαν καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει τον οργανισμό για να υποδέχεται τους παίκτες να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Στο γήπεδο προσπαθούμε για να δέσουμε ως ομάδα. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας στις προπονήσεις να μπορέσουμε να γίνουμε “ομάδα”».

-Σου ζητά ο προπονητής κάτι συγκεκριμένο στο γήπεδο;

«Αυτό το διάστημα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Δεν έχω συνεργασία με κάποιον συγκεκριμένο. Ουσιαστικά γνωριζόμαστε, έχουμε παίξει όλοι με όλους μαζί στην ομάδα. Ο κάθε παίκτης βγάζει τα δικά του χαρακτηριστικά».

-Το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι γρήγορο και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανεβάσει την ταχύτητά του. Μπορεί να το καταφέρει με τη δική σου συνεισφορά;

«Μια από τις ικανότητές μου είναι και η ταχύτητα. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες που έχουν αυτό το προσόν. Μακάρι να το πετύχουμε».

-Τι σε έκανε να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ; Από τις πρώτες μέρες δείχνεις να έχεις “δέσει” με την ομάδα και να μην έχεις κανένα πρόβλημα προσαρμογής;

«Είχα και άλλες επιλογές, αλλά επέλεξα τον ΠΑΟΚ μετά τα όσα άκουσα από τους ανθρώπους του. Θέλω να παίξω στην Ευρώπη, θέλω να έχω υψηλούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι προσπαθεί να πετύχει σημαντικά πράγματα. Για έναν άνθρωπο όπως είμαι εγώ, η Ελλάδα είναι εύκολη ως χώρα για να προσαρμοστείς διότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με την Πορτογαλία».

-Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για σένα μετά τη πρώτη σου χρονιά στην Πόρτο το γνώριζες;

«Δεν το γνώριζα αυτό…».

-Οι Λίνο και Βιειρίνια πέτυχαν στον ΠΑΟΚ. Προέρχονται και αυτοί από την Πόρτο, κάτι συμβαίνει με τους παίκτες της;

«Είναι συνηθισμένο να παίζουν καλά παίκτες από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα, στο Ελληνικό. Έχει να κάνει με την εύκολη προσαρμογή».

-Έχεις στόχο τον τίτλο, με μια ομάδα που όταν πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα, δεν είχες γεννηθεί. Τι σε κάνει να το πιστεύεις;

«Αυτό το πιστεύω και το λέω. Βλέπω ότι το θέλει η ομάδα, αυτό θα ήθελα να πετύχω κι εγώ μαζί της. Βλέπω ότι αυτή η ομάδα έχει βάλει τα δυνατά της για να πάρει τίτλους, που τις λείπουν τα τελευταία χρόνια. Ως ποδοσφαιριστής έχω φιλοδοξίες και οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ με καλύπτουν».

-Γνωρίζεις για την ατμόσφαιρα στη Τούμπα;

«Ναι, κάποιοι παίκτες μου είπαν για το τι γίνεται όταν γεμίζει το γήπεδο, αλλά αυτό δε μου φτάνει. Θέλω να το δω με τα μάτια μου”».

-Σε βολεύει το σύστημα της ομάδας;

«Όλα εξαρτώνται από τα “θέλω” του προπονητή. Η τακτική της ομάδας καθορίζεται πάντα πριν το παιχνίδι. Και αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά θα προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις ανάγκες της ομάδας και του προπονητή».

-Τελικά τι έγινε με την υπόθεση της βέρας σου;

«Ξέχασα να τη βγάλω… Ήμουν άτυχος τη μια μέρα, τυχερός την επόμενη… Εκανα χαρούμενη τη γυναίκα μου!».

-Κατάλαβες ότι την έχασες αλλά συνέχισες τη προπόνηση…

«Ναι το κατάλαβα εκείνη την στιγμή, αλλά δε μπορούσα να σταματήσω τη προπόνηση…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα