Κανείς δεν πέρασε με την φανέλα!

Κανείς δεν πέρασε με την φανέλα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κανείς δεν πέρασε με την φανέλα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει τα αυτονόητα μετά την κλήρωση του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Για να είμαι ειλικρινής, κόντρα στο ρεύμα που παρακαλούσε για ένα νέο ραντεβού και ευκαιρία για εκδίκηση, δεν ήθελα την Καμπάλα. Μακριά και... αγαπημένοι. Ήταν τόσο μεγάλο το περυσινό σοκ και ο εφιάλτης που ακολούθησε που ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να λειτουργήσει στο εσωτερικό μίας ομάδας, ακόμη και αν σε σχέση με πέρυσι ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές που βίωσαν στο πετσί τους μία τεράστια και άνευ προηγουμένου αποτυχία. Δεδομένα θα υπήρχε έξτρα πίεση και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε τέτοιες περίεργες ψυχολογικές διαδικασίες.

Πριν πούμε δύο κουβέντες για τους υποψηφίους αντιπάλους, να αναφέρουμε το αυτονόητο που στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και το πιο δύσκολο! Καταρχήν για τον Παναθηναϊκό η είσοδος στους ομίλους του Europa League δεν είναι στόχος. Είναι υποχρέωση και μονόδρομος! Ο σύλλογος δεν αντέχει άλλη οικονομική καταστροφή, το πρεστίζ του Panathinaikos δεν αντέχει άλλη ευρω-ξεφτίλα. Ξεκάθαρα πράγματα και το καλό είναι πως άπαντες στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος το έχουν καταλάβει.

Από κει και έπειτα, ποτέ κανείς δεν πέρασε με το βάρος της φανέλας, οπότε είναι αστείο να λέμε ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει... αέρα και να μιλάμε για εύκολες κληρώσεις. Εύκολη ή δύσκολη κλήρωση απέναντι σε θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους, την κάνεις μέσα στο γήπεδο αν είσαι σοβαρός, συγκεντρωμένος και όπως πρέπει. Δεν είναι μόνο το «φιάσκο» με την Καμπάλα που σε υποχρεώνει να έχεις κάτω την μπάλα. Το «τριφύλλι» την έχει πατήσει για τα καλά αρκετές φορές τα τελευταία καλοκαίρια. Είναι νωπές οι μνήμες από την Οντένσε και την Μακάμπι, ομάδες που στις κληρώσεις τις είχαμε για «περασμένες»...

ΑΪΚ Στοκχόλμης ή Γιουρόπα στον δρόμο προς τους ομίλους και όπως όλα δείχνουν οι Σουηδοί θα είναι η ομάδα που θα περάσει από αυτό το ζευγάρι. Το 1-0 στο 89' που έδωσε μικρό προβάδισμα στην ΑΪΚ δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν 22 τελικές προσπάθειες, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το σκορ απέναντι σε μία ημιεπαγγελματική ομάδα από την άκρη της Ευρώπης που... ζει το όνειρο!

Η ΑΪΚ έχει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον Παναθηναϊκό, καθώς το σουηδικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και στις πρώτες 13 αγωνιστικές έχει μαζέψει 23 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση, επτά πόντους από την κορυφή. Έχει σκοράρει 20 τέρματα και έχει δεχθεί 16, στατιστικό που δείχνει ότι μπροστά έχει ικανότητες αλλά πίσω υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο. Μέχρι στιγμής ξεχωρίζει στην κορυφή της επίθεσης ο διεθνής με την Ελπίδων, Κάρλος Στράντμπεργκ που σκοράρει συνεχώς αλλά στις 18 του μήνα επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία και ανήκει. Άρα ο Παναθηναϊκός γλιτώνει έναν «πονοκέφαλο» για την άμυνά του.

Ιδιαίτερη ποιότητα το ρόστερ δεν διαθέτει και επιστρέφουμε σε αυτά που λέγαμε παραπάνω. Όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Στο χέρι του είναι αν θα μετατρέψει την υπόθεση σε Μίντιλαντ ή αν θα «φτιάξει» μια νέα Καμπάλα.

Υ.Γ1: Τα λέμε πάλι το βράδυ του πρώτου παιχνιδιού σε δύο εβδομάδες. Μέχρι τότε καλά μπάνια και υπομονή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.