Γιατί τους πείραξε που πήγε στο ανώτατο δικαστήριο;

Γιατί τους πείραξε που πήγε στο ανώτατο δικαστήριο;

Γιατί τους πείραξε που πήγε στο ανώτατο δικαστήριο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την κίνηση του Μαρινάκη να ζητήσει "έννομη προστασία από ενέργειες δικαστικών κι εισαγγελικών λειτουργών".

Σε λίγο θα μας κάνουν να πιστέψουμε και πως ήταν…κακό που ο Μαρινάκης πήγε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου!!!

Αυτό που έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και γνωστός εφοπλιστής κι επιχειρηματίας (ο ίδιος που π.χ. συνάντησε τις προάλλες τον πρωθυπουργό της Σερβίας στο Βελιγράδι) είναι να ασκήσει ένα συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα του.

Πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε πειθαρχική αναφορά κατά του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ενώπιον της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου και της νέας εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου κυρίας Ξένης Δημητρίου. Διότι προφανέστατα θεωρεί ότι ο κύριος Δασκαλόπουλος, όπως κι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος δεν είναι αντικειμενικοί στην υπόθεσης της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Η κίνηση του Μαρινάκη όπως αποδείχθηκε πείραξε τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο, με συνέπεια να βγάλει κι επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε κάτι πολύ απλό: απευθύνθηκε στη φυσική ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης και ζήτησε έννομη προστασία από συγκεκριμένες ενέργειες εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, τις οποίες αντιλαμβάνεται εναντίον του. Και το ζήτησε αυτοπροσώπως, επίσημα, αλλά και σε όλους τους τόνους. Όχι παρασκηνιακά, αλλά εγγράφως και προσκομίζοντας και στοιχεία που όπως τονίζουν κατηγορηματικά οι έγκριτοι συνήγοροι του αποδεικνύουν όσα υποστηρίζει…

Αυτό που έκανε ο Μαρινάκης ήταν να ενεργήσει στο πλαίσιο ισχυόντων κανόνων της ποινικής δικονομίας και του πειθαρχικού δικαίου. Γιατί αυτό που πιστεύει, όπως άλλωστε κι οι περισσότεροι, είναι ότι η υπόθεση αυτή της και καλά εγκληματικής οργάνωσης χειραγωγείται και γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Και ειλικρινά δεν έχω ακούσει τόσο καιρό έστω ένα δικηγόρο να πει ότι θεωρεί πως μπορεί να κηρυχθεί ένοχος ο Μαρινάκης, αν ποτέ η υπόθεση φτάσει ενώπιον ακροατηρίου. Όμως, αυτό που γίνεται με το να σέρνεται όλο αυτό το πράγμα, είναι μία ατελείωτη φθορά του Ολυμπιακού και του προέδρου του.

Αυτό δε που θεωρούν είναι ότι με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, που την μεταφράζουν ως έμμεση στήριξη του κυρίου Δασκαλόπουλου, ουσιαστικά επιβεβαιώνονται τα αναφερόμενα στην πειθαρχική αναφορά του Μαρινάκη κατά του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου!

Κι επειδή ακούγονται διάφορα πράγματα και γίνονται πολλά σχόλια και…παρασχόλια μετά την χθεσινή επίσκεψη του Μαρινάκη στον Άρειο Πάγο, που είναι σαφέστατο ότι ενόχλησε πολύ όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, όπως κι άλλους αντιπάλους του Ολυμπιακού, όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί από διάφορα σημερινά πρωτοσέλιδα, αναρωτιόμαστε: υπάρχουν αρεστά και μη αρεστά δικαστικά συμβούλια; Δηλαδή, αν ένα δικαστικό συμβούλιο πάρει μία απόφαση εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού είναι…καλό κι αν πάρει μία απόφαση υπέρ του προέδρου του Ολυμπιακού είναι…κακό (!!!);

Παρεμπιπτόντως, βλέπω σήμερα αρκετά πρωτοσέλιδα στον πολιτικό Τύπο, που αφορούν τον προϊστάμενο εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Θα μας πουν ότι κι αυτά προέρχονται από τον…Μαρινάκη;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.