To 3-4-2-1, η φαντασία στην επίθεση και ο Λουντ!

To 3-4-2-1, η φαντασία στην επίθεση και ο Λουντ!

To 3-4-2-1, η φαντασία στην επίθεση και ο Λουντ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το δυνατό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Φενέρ, το 3-4-2-1 τα αμυντικά προβλήματα, αλλά και την φαντασία στην επίθεση και στέκεται στην απόδοση του Λουντ

Tα φιλικά έχουμε πει ότι είναι για τους προπονητές. Και φυσικά τα αποτελέσματα των φιλικών δεν μετράνε. Μόνο τα επίσημα παιχνίδια μετράνε και εκεί κρίνονται όλοι. Για αυτό οτιδήποτε βλέπουμε στα φιλικά θα πρέπει πάντα να το αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη , ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία καταστροφική χρονιά . Το φιλικό με την Φενέρμπαχτσε ήταν το πιο δυνατό μέχρι σήμερα για την ομάδα , αφού αντιμετώπισε μία ομάδα με πανάκριβο ρόστερ, που σε λίγες ημέρες παίζει στα προκριματικά του Champions League. Kαι σε αυτό το παιχνίδι ο Στραματσόνι δοκίμασε για πρώτη φορά το 3-4-2-1, που έχει στο μυαλό του στην διάρκεια της περιόδου για τα δύσκολα παιχνίδια κυρίως στην Ευρώπη. Τακτική, που δεν την είχε δοκιμάσει σε άλλο φιλικό μέχρι τώρα.

Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο, όπου οι παίκτες ψαχνόντουσαν και προσπαθούσαν να βρουν τις σωστές θέσεις στο γήπεδο σε όλο το υπόλοιπο διάστημα αυτό το 3-4-2-1 έκανε τον Παναθηναϊκό επιθετικά ελκυστικό. Πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, είχε και άλλες ευκαιρίες αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας, και όχι ατομικών ενεργειών μόνο και θα μπορούσε να πετύχει άλλα τρία, τέσσερα γκολ με βάση τις ευκαιρίες, που έκανε η ομάδα. Δημιουργικά ο Παναθηναϊκός έκανε μία γεμάτη εμφάνιση, που δίνει ελπίδες για τη συνέχεια. Και είχε και βοήθειες από τα ακραία του μπακ και πιο πολύ από τον Μέστο , που είχε χώρο μπροστά του.

Ανασταλτικά η ομάδα φάνηκε να έχει πολλά προβλήματα  κυρίως στο πρώτο τέταρτο, όπου δέχθηκε ένα γκολ (ευθύνη Στιλ αλλά και Ιβανόφ) και θα μπορούσε να δεχθεί άλλο ένα. Η ομάδα υπήρχαν στιγμές, που πρέσαρε ψηλά και όταν αυτό το κάνεις παίρνεις και ρίσκο. Να χάσεις την μπάλα , όταν είναι ψηλά όλες οι γραμμές σου , όπως έγινε και στην φάση του δεύτερου γκολ και να πιάσουν απροετοίμαστα τα στόπερ και να γίνει η ζημιά.

Οσον αφορά τους νέους, όλοι έδειξαν κάτι καλό εκτός από τον Ιβανόφ, που ήταν αργός και αυτό φάνηκε σε κάποιες φάσεις και έπαιξε καλύτερα , όταν από αριστερό στόπερ πέρασε κεντρικό στόπερ μετά το πρώτο τέταρτο. Ο Βούλγαρος είναι δυνατός στον αέρα, αλλά δείχνει προβληματικός με την μπάλα κάτω και στο ένας εναντίον ενός. Ο Χουλτ αριστερά έκανε κτήμα του την πλευρά ήταν πολύ γρήγορος και φάνηκε ακόμα πιο πολύ όταν πέρασε από την πλευρά του στόπερ ο Μολέδο. Ο Ιμπάρμπο μπορεί ακόμα να μην συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι και αυτό θα γίνει σιγά-σιγά, όσο μαθαίνει το παιχνίδι των συμπαικτών του, αλλά και χθες έκανε δύο ενέργειες, όπου έδειξε, ότι όταν βρει χώρο θα κάνει πλάκα στις αντίπαλες άμυνες και θα δημιουργήσει καταστάσεις. Ο Λεντέσμα τρεξίματα δεν έχει , αλλά η κλάση του φαίνεται όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του. Μοιράζει πάσες , που έλειπαν από τα χαφ της ομάδας την περσινή περίοδο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τον Αργεντίνο από τρεξίματα , αλλά με την μπάλα στα πόδια θα κάνει ωραία και απρόβλεπτα πράγματα. Για τον Ρέις δέκα λεπτά έπαιξε δεξί μπακ δεν μπορείς να πεις πολλά.

Θα σταθώ ιδιαίτερα, όμως, στον Ρόμπιν Λουντ. Εκανε και χθες εξαιρετικό παιχνίδι. Βρέθηκε σε δύο φάσεις για γκολ, έδωσε ένα έτοιμο γκολ στον Μπέργκ, που το έχασε και μου δείχνει η παρουσία του, ότι ξεκινάει βασικός τη φετινή περίοδο. Ενας παίκτης, που αρκετοί δεν περιμένουν, αλλά με αυτά που βλέπω σε όλη την προετοιμασία μπορεί να αποδειχθεί μία εξαιρετική λύση στην μεσαία γραμμή.

Αυτά για το χθεσινό φιλικό. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά ακόμα , έδειξε χθες ένα θετικό πρόσωπο, αλλά όπως έχω γράψει όλοι θα κριθούν σε πρώτη φάση στα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού. Εκεί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να είναι έτοιμοι.

Best of internet