Από τον Ντουρμάζ στον Πουλίδο, μέσω Φιγκέιρας!

Από τον Ντουρμάζ στον Πουλίδο, μέσω Φιγκέιρας!

Από τον Ντουρμάζ στον Πουλίδο, μέσω Φιγκέιρας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta συν και πλην του χθεσινού Ολυμπιακού. Και γράφει κάτι και περί…εφορίας!

Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό φιλικό του είχε εφτά καθαρές ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα 65 λεπτά. Έκανε γκολ τις τρεις-λογικός απολογισμός.

Από το 65’ και μετά οι παίκτες του ήταν «τρεις λαλούν και τρεις χορεύουν». Αποτέλεσμα: η Βέστερλο είχε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ-έκανε γκολ τις δύο, λογικός απολογισμός. Είχε και δοκάρι, είχε και ένα σωτήριο τάκλιν ο Μιλιβόγεβιτς στο 90’ κι έτσι απέφυγε ο Ολυμπιακός ένα διόλου ευχάριστο 3-3 από 3-0…

Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που μπορεί να φέρει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα: το πιο θετικό, αν είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες του, αλλά και το πιο αρνητικό, αν είναι «αλλού για αλλού»…

Πολύ δυσάρεστο ότι η ομάδα εξακολουθεί να τρώει πολλές «κόντρα επιθέσεις», ακόμη και μετά από δικές της στημένες φάσεις.

Τέλος πάντων, είναι ευχάριστο ότι βγαίνουν στα παιχνίδια κάποια πράγματα που δουλεύονται στις προπονήσεις. Έτσι, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έβαλε δεύτερο γκολ από…αράουτ, με τρόπο καρμπόν: πάσα από τα αράουτ στον Πάρντο και γύρισμα του στο σέντερ φορ. Στο πρώτο φιλικό στην Αυστρία το είχε κάνει στον Πουλίδο (στη φάση του 1-0), χθες το έκανε στον Ιντέγε (στη φάση του 3-0).

Καλή κι η κομπίνα των Ντουρμάζ, Μπουχαλάκη σε ένα κόρνερ, άσχετα αν η κατάληξη, το σουτ του Τζίμι, δεν ήταν το καλύτερο.

Παρεμπιπτόντως, είναι κέρδος του Ολυμπιακού η επιστροφή του Σουηδού, αφού έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά σε αρκετά παιχνίδια και μπορεί να παίξει και στα άκρα, αλλά και σαν εσωτερικός μέσος, όπως τον έβαλε χθες ο Βίκτορ, κάνοντας το κόλπο να φορτώσει τη δεξιά πλευρά του και με Πάρντο και με Ντουρμάζ. Το πρόβλημα με τον Τζίμι είναι το μυαλό του. Φάνηκε και χθες, όταν πήγε κι έδωσε την μπάλα στον Βέλγο, που είπε ευχαριστώ πολύ και σκόραρε (το 3-2). Λίγο νωρίτερα, είχε κάνει το ίδιο πράγμα…

Το κακό είναι ότι ο Τζίμι δεν ήταν ο μοναδικός που έπαιξε, επιεικώς, απερίσκεπτα. Το έκαναν σχεδόν όλοι οι βασικοί, όταν μπήκαν αλλαγή.

Μέχρι κι ο συνήθως σοβαρός Βούρος πούλησε την μπάλα, έκανε φάουλ ο Τσιμίκας κι από την εκτέλεση έγινε το 3-1 με κεφαλιά και με τον Μιλιβόγεβιτς να έχει κάτσει στο έδαφος αντί να πηδήξει έστω για να παρεμποδίσει τον αντίπαλό του. Τον Ντουρμάζ μιμήθηκε μετά το 3-2 κι ο Μπουχαλάκης σε μία επίδειξη επιπολαιότητας στη φάση του 90’.

Ο δε Φορτούνης κινήθηκε σε πολύ χαμηλές στροφές στο μισάωρο που μπήκε.

Ποιότητα δείχνει ο δεξιός μπακ, Φιγκέιρας, με καλές αμυντικές επεμβάσεις, αλλά και σωστές προωθήσεις-αν έβγαζε και καλύτερες σέντρες…

Ο Μποτία αυτή τη φορά ήταν θετικός, ενώ ο Ντα Κόστα…αδιόρθωτος! Πως ένας τόσο χαρισματικός αμυντικός, μπορεί και κάνει τόσο εύκολα λάθη σε ένα ημίχρονο, είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ως δεξιοπόδαρος δεν δείχνει να βολεύεται σαν αριστερός στόπερ-στο β΄ήταν πιο…νορμάλ σα δεξί στόπερ.

Ο Μαζουακού ήταν ο…γνωστός: έβγαινε ωραία μπροστά, αλλά πίσω πλησίασε τον χαρακτηρισμό…χωνί!

Ο Σεμπά δεν ήταν κακός, αλλά πλέον τον έχουμε πάρει όλοι με κακό μάτι. Αν δύο-τρεις εξαιρετικές κινήσεις του τις έκανε άλλος παίκτης, θα τις σχολιάζαμε. Του Σεμπά είναι σα να μην έγιναν.

Κι ο Κασάμι δεν ήταν καθόλου κακός, ιδίως επιθετικά.

Για το τέλος, Πουλίδο: πολύ απλά αποδεικνύει-κι όχι μόνο με τα γκολ του-ότι αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό. Δεν θυμάμαι πολλούς σέντερ φορ στον Ολυμπιακό να κάνουν την χορευτική κίνηση του Άλαν, με την οποία ξεγλύστρησε σα χέλι μέσα στην αντίπαλη μικρή περιοχή, δίνοντας την ασίστ στον Μανθάτη…

Άσχετο: ο και καλά επιχειρών να…φοροδιαφεύγει Ολυμπιακός, έχει δηλώσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η διοίκηση Μαρινάκη έχει καταβάλλει πάνω από 100 εκ. Ευρώ στην εφορία. Οι άλλοι σύλλογοι, τι χρήματα έχουν δώσει στην εφορία; Γιατί δεν βγαίνουν να πουν; Να πουν ρε παιδί μου ότι κι εμείς δώσαμε τόσα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.