Μαλεζάς: «Να αποκτήσουμε, επιτέλους, νοοτροπία νικητή» (vids)

Μαλεζάς: «Να αποκτήσουμε, επιτέλους, νοοτροπία νικητή» (vids)

Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι ξεκάθαρος στο τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κάνει το βήμα παραπάνω. Το τεκμηριώνει μέσα από την συνέντευξη του στο Gazzetta.gr ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Μαλεζάς: «Να αποκτήσουμε, επιτέλους, νοοτροπία νικητή» (vids)

Ο Κατερινιώτης κεντρικός αμυντικός, είναι από τους πιο «παλιούς» της ομάδας, έστω κι αν έλειψε κάποια χρόνια, ξέρει καλά τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να προχωρήσει και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

«Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο η απόκτηση σταθερών βάσεων. Η ομάδα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα βασικό κορμό σε όλα τα επίπεδα», λέει και εξηγεί που εντοπίζει το πρόβλημα. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουνε αλλάξει πολλοί προπονητές, πολλοί παίκτες, πολλοί πρόεδροι, πολλοί τεχνικοί διευθυντές. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που πρέπει να αποκτήσει η ομάδα νοοτροπία νικητή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει».

Τελικά, όμως, τη νοοτροπία νικητή μπορείς να την αποκτήσεις; «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχεις, και θα πρέπει να το εξελίξεις μέσα σου. Ο πρώτος σου στόχος είναι να παίζεις, και για να παίζεις πρέπει να είσαι νικητής. Όταν παίζεις, πρέπει να βγάζεις όλη σου τη δύναμη για να κερδίσεις».

-Αν υπήρχε ένα πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ, ήταν η διαχείριση αποτελεσμάτων…

“Θεωρώ στα πλέι οφ δείξαμε ότι αυτό αρχίζουμε να το κάνουμε. Διότι όταν λες διαχείριση αποτελεσμάτων είναι είτε θετικών είναι αρνητικών, και γενικά καταστάσεων. Διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις στα πλέι οφ κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό για όλους μας ήταν ένα πρώτο βήμα».

-Τι σου έχει μείνει από τη πρώτη σεζόν επιστροφής σου στην ομάδα;

“Ήταν μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Όταν επέστρεψα, η ομάδα προερχόταν από νίκη στην Ευρώπη με 5-0. Μετά, κάτι… στράβωσε. Στη συνέχεια πήραμε μια μεγάλη νίκη στην Γερμανία, και μετά πάλι “πέσαμε”. Στο τέλος, πετύχαμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο. Τελείωσε μια κουραστική, και σωματικά και ψυχολογικά, σεζόν. Επιστρέψαμε και πλέον έχουμε μπει σε ένα ρυθμό έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει». 

-Οι περισσότεροι συμπαίκτες σου τονίζουν πως έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Το συμμερίζεσαι αυτό;

“Κατά πρώτον, δεν ήμουν στην περσινή προετοιμασία, η οποία ήταν σίγουρα κάπως περίεργη διότι τα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ήρθαν νωρίς. Σε θέματα οργάνωσης, η ομάδα εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα. Κάποια πράγματα, δεν πιστεύαμε πριν από μερικά χρόνια ότι μπορεί να γίνουν. Όσον αφορά τις αγωνιστικές αλλαγές, είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις μεταγραφές, την εικόνα τους και το τι θα αποδώσουν».

-Η παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι για την ομάδα στόχος ή όνειρο;

«Δε θέλω να κοιτάζω μακριά. Και το μακριά το θέτω χρονικά. Υπάρχουν πρώτα οι αγώνες στα προκριματικά. Αυτούς έχουμε μπροστά μας, και θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον το πετύχουμε αυτό, θα μιλήσουμε ξανά... Πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας τα πρώτα παιχνίδια».

-Τους παίκτες που έρχονται στην ομάδα από το εξωτερικό, τους προετοιμάζετε για την Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα;

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον, μπορούν να μάθουν πολλά. Πάντα γίνονται συζητήσεις για να αποφεύγονται οι κακοτοπιές...»

-Και ο Μακ ήξερε την Ελληνική πραγματικότητα και δεν άντεξε…

«Συμβαίνουν αυτά, όσο και αν είσαι προετοιμασμένος».

-Σε κάποια ζητήματα όμως, παίζεται η δουλειά σας…

«Για θέματα που αφορούν το κλάδο, ο ΠΣΑΠ, είναι ενεργός πλέον και μας προστατεύει σε ζητήματα όπως το ταμείο. Θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο ενεργοί, όπως οι Ισπανοί, να ενωθούμε ως παίκτες για θέματα που μας αφορούν».

-Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι, από συμπαίκτης σου, προπονητής σου. Πως το βιώνεις;

«Ο χαρακτήρας του δεν έχει αλλάξει καθόλου. Πάντα ήταν σοβαρός,  πάντα ήταν μετρημένος, αυτός ήταν ο Βλάνταν. Η προσωπικότητά του, βγαίνει στα αποδυτήρια, και μας επηρεάζει. Βγαίνει και στην ομάδα».

Best of internet