Στεάουα Βουκουρεστίου - ΠΑΟΚ 4-3

Στεάουα Βουκουρεστίου - ΠΑΟΚ 4-3

Στεάουα Βουκουρεστίου - ΠΑΟΚ 4-3

bet365

Μπροστά έβαζε, πίσω «έμπαζε» ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό, επί ολλανδικού εδάφους, με αντίπαλο την Στεάουα Βουκουρεστίου. ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Στο «Μαραζίνγκελ» οι δύο ομάδες έκαναν διαγωνισμό λαθών. Ξεκίνησαν οι Ρουμάνοι, ακολούθησαν οι παίκτες του «Δικεφάλου», σ’ ένα φιλικό με τρελό ρυθμό, ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά, και ένα… τσουβάλι γκολ!

Αν κάτι προβλημάτισε τον Βλάνταν Ίβιτς ήταν συνολική αμυντική συμπεριφορά και τα πολλά ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του. Απέναντι τους είχαν μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, που ολοκλήρωσε σήμερα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με παίκτες έμπειρους, που ξέρουν και δεν συγχωρούν τα λάθη. Ομως, αυτό το «μπλακ άουτ», από το 37' μέχρι και το 45', ήταν το πιο χρήσιμο της προετοιμασίας...

Το διάστημα 35’-45’ , με τον ΠΑΟΚ να προηγείται από το 32’ με 3-1, ήταν τραγικό και φανέρωσε πολλές αδυναμίες από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Λάθη από τον Αλέξανδρο Τζιόλη στη μεσαία γραμμή, αδυναμία από τον Κρέσπο στις προσωπικές μονομαχίες, κάκιστες απομακρύνσεις της μπάλας από τον Βελλίδη, έδωσαν το δικαίωμα στους Ρουμάνους να πετύχουν τρία γκολ, με Σάντσιου και Τουντόριε, μέσα σε οκτώ λεπτά. Κάπως έτσι, το 3-1 υπέρ του «Δικεφάλου» έγινε 4-3 υπέρ της Στεάουα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με γκολ από τον Κουλούρη (3’) που προήλθε από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και παρά το γεγονός ότι η Στεάουα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ενάκε (22’), οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και η πίεση έφερε λάθη από τους Ρουμάνους. Γιατί λάθη έκαναν και οι παίκτες της Στεάουα. Αποκορύφωμα η τραγική συνεννόηση, μεταξύ Πιντίλι και Κοζάκαρου, που έκαναν «δώρο» το 2-1 για τον «Δικέφαλο».

Ο Γκάρι Ροντρίγκες με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 32’ έβαλε τους «ασπρόμαυρους» με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ… εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ίβιτς άλλαξε τους μισούς και πλέον παίκτες στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του β’ μέρους. Με μια πιο ορθολογική ενδεκάδα, ο «Δικέφαλος» άλλαξε πρόσωπο, βελτίωσε την εικόνα και ήταν η ομάδα, που έχασε δύο (με Μάτος και Πέλκα) καλές ευκαιρίες πριν οι Ρουμάνοι απειλήσουν με τον Στάντσιου και τον Γλύκο να κάνει μια πολύ απόκρουση (62’).

ΠΑΟΚ: Βελλίδης (46’ Γλύκος), Κρέσπο (60’ Τζαβέλλας), Μαλεζάς (60’ Χατζηϊσαίας), Κίτσιου (46’ Μάτος), Γιαννούλης (46’ Λέοβατς), Χαρίσης (70’ Σάχοβ), Τζιόλης (60’ Τσίμιροτ), Πέλκας (60’ Περέιρα), Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Ζάιρο (46’ Κάμπος), Κουλούρης (60’Αθανασιάδης).

ΣΤΕΑΟΥΑ: Κοζοκάρου (28’Νίτα), Ταμάς, Χαμρούν, Πιντίλι, Τουντορίε, Στάντσιου, Μουνίρου, Τόσκα, Μομτσίλοβιτς, Ενάκε, Πόπα

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η αφομοίωση των όσων ζητάει και δουλεύει ο Βλάνταν Ίβιτς στις προπονήσεις αναφορικά με τις «στημένες» εκτελέσεις. Το πρώτο γκολ από τον Κουλούρη ήταν απόρροια των όσων δουλεύονται στις προπονήσεις.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ: Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ανέτοιμο και πολύ πίσω από τους υπόλοιπους παίκτες, ο Δημήτρης Πέλκας θα έχει τις ευκαιρίες του. Ο μικρός... μεγάλωσε, με πιο ώριμη ποδοσφαιρική σκέψη, δείχνει να αποτελεί μια πολύτιμη λύση στα χέρια του Ιβιτς για την κομβική θέση του «10».

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Τα τεράστια κενά που εμφάνισε ο ΠΑΟΚ μεταξύ της μεσαίας και αμυντικής γραμμής. Εκεί, παίκτες όπως ο πολύπειρος Στάντσιου, δεν τα συγχωρούν, και αυτό είναι ένα πρόβλημα, όπως επίσης και τα πολλά ατομικά λάθη. «Ευτυχώς που τα λάθη έγιναν σ’ ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και όχι στα επίσημα…», είπε χαρακτηριστικά ο Ίβιτς, που δεν θέλησε να σταθεί σε πρόσωπα (πχ. Κρέσπο) αν και ρωτήθηκε...

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ: Ο Σέρβος προπονητής έδωσε παραπάνω χρόνο συμμετοχής, ήθελε να δει κάποιους ποδοσφαιριστές, κυρίως πως θα αντιδράσουν στα… δύσκολα! Απέναντι, δηλαδή, σε μια σαφώς πιο έτοιμη και δυνατή ομάδα όπως είναι αυτό το διάστημα η Στεάουα, που την Κυριακή έχει να παίξει στον τελικό του ρουμανικού Σούπερ Καπ. Γι’ αυτό και ο Ιβιτς επέλεξε την συγκεκριμένη ενδεκάδα στα πρώτα 45 λεπτά της φιλικής αναμέτρησης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα