Δυο λόγια για τον πρωταθλητή Ευρώπης Σάντος

Δυο λόγια για τον πρωταθλητή Ευρώπης Σάντος

Δυο λόγια για τον πρωταθλητή Ευρώπης Σάντος

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον πρωταθλητή Ευρώπης Σάντος, που άλλαξε στην πορεία των χρόνων και μετά την σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό , για την ΕΠΟ και το θράσος της , αλλά και τις υπερβολικές αντιδράσεις ενθουσιασμού...

Ο Φερνάντο Σάντος είναι , λοιπόν, πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Σάντος, πήρε αυτό που άξιζε σαν προπονητής. Τουλάχιστον η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας με πρόκριση στους 8 του Euro και στη συνέχεια με πρόκριση στους 16 του Mundial,, όπου για ένα πέναλτι δεν πήγε στους 8 έδειχνε, ότι αυτή η επιτυχία θα ερχόταν. Αν έμενε στην Εθνική μας και δεν τον είχε ωθήσει στην έξοδο τότε το σύστημα, που ήθελε να παρέμβει στο έργο του και του απαιτούσε να καλέσει διεθνείς , που δεν είχε στα πλάνα του ίσως η Εθνική Ελλάδας, όχι μόνο να ήταν και σε αυτό το Euro αλλά να έφθανε και ψηλά.

Χάρηκα πολύ για τον Σάντος, διότι τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή και βλέπω, ότι οι παίκτες του παίζουν για πάρτη του. Με ρωτάνε διάφοροι τον τελευταίο καιρό για τον Σάντος του Παναθηναϊκού. Η απάντηση είναι απλή. Το ότι ένας προπονητής είναι καλός δεν σημαίνει, ότι δένει με όλες τις ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Ειδικά, όμως, για τον Σάντος του Παναθηναϊκού θέλω να πω , ότι είχε δύο μείον σε σχέση με τον σημερινό Σάντος.

Τότε στο σύντομο πέρασμά του είχε γυμναστή τον Ρότζερ Σπράι( στη συνέχεια σε όλες τις ομάδες που πήγε είχε το δικό του team), που έκανε μία πολύ «σκληρή» προπόνηση φυσικής κατάστασης στους παίκτες με αποτέλεσμα να «κλατάρει» ακόμα και ο σούπερ επαγγελματίας Χένρικσεν και οι παίκτες  στην αρχή να παίζουν με δεμένα πόδια  και το δεύτερο είναι ότι τότε δεν είχε την εμπειρία την σημερινή και δεν έπαιζε τόσο για το αποτέλεσμα.

Προσπάθησε να «φτιάξει» έναν επιθετικό Παναθηναϊκό( σε αντίθεση με τις σημερινές ομάδες του), υπήρχαν υψηλές προσδοκίες ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα και έφυγε.

Τώρα, όμως , μετά την τελευταία του παρουσία στην Εθνική η ΕΠΟ του Σαρρή έπρεπε να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τον κρατήσει και όχι να τον διώξει επειδή δεν ήταν ……υπάκουος στις εντολές για να βάζει παίκτες ….φυτευτούς. Όταν η ΕΠΟ λοιπόν έχει διώξει με τον τρόπο της τον Σάντος είναι υποκρισία να βγάζει ανακοίνωση και να λέει όλα αυτά, που είπε για τον Σάντος. Αλλά για ποια ΕΠΟ μιλάμε. Οι άνθρωποι τους ….φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει.

Και κάτι τελευταίο. Αυτή η αποθέωση, που γνωρίζει ο Σάντος σε τόσο υπερβολικό βαθμό δεν μου αρέσει. Σε όλα πρέπει να υπάρχουν μέτρα. Εδώ και δύο ημέρες νοιώθω , ότι συναγωνίζονται όλοι για το ποιος θα αποθεώσει πιο πολύ από τον άλλον τον Σάντος. Και υπάρχουν και οι άλλοι οι …..αμετανόητοι, που λένε, ότι είναι μαγκιά για την ΕΠΟ, που ο πρώην προπονητής της Εθνικής πήρε το Euro.  Ξεχνάνε όλοι αυτοί να γράψουν, ότι αυτό θα ίσχυε αν ο Σάντος έφευγε μόνος του. Αμ δε……

Best of internet