Μπάρκας: «Δεν νιώθω κανένα φόβο»! (vids)

Μπάρκας: «Δεν νιώθω κανένα φόβο»! (vids)

Γιώργος Τσακίρης
Μπάρκας: «Δεν νιώθω κανένα φόβο»! (vids)

bet365

Σοβαρός, σίγουρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Βασίλης Μπάρκας στη συνέντευξη του εδώ στο Κιέλτσε περιμένει να ζήσει τίτλους με την ΑΕΚ και την κατάκτηση ενός Euro με την Ελλάδα... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

-Ήταν μια σημαντική χρονιά για σένα η προηγούμενη. Από τον Ατρόμητο πήρες μεταγραφή στην ΑΕΚ, πώς νιώθεις πλέον;

«Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ακόμη 100% συνειδητοποιημένος σε αυτό το πράγμα. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει η αλήθεια είναι, όσον αφορά στον κόσμο, η ομάδα είναι μεγαλύτερη, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες... Σιγά σιγά το καταλαβαίνω. Έχουμε ακόμη λίγο χρόνο προσαρμογής και θα είμαι έτοιμος».

-Δούλευες με έναν κορυφαίο προπονητή, τον Σλόμπονταν Σούιτσα. Το επίπεδο δουλειάς στην ΑΕΚ πώς το κρίνεις;

«Είναι όλα πολύ καινούργια για μένα. Είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα έκανα καλή προπόνηση και πριν, κάνω πολύ καλή προπόνηση και τώρα, δυνατή... Είναι δύο διαφορετικές σχολές προπονητών, αλλά χαίρομαι που δουλεύω και με άλλους ανθρώπους και με άλλα πράγματα».

-Σε ακολουθεί η ταμπέλα του πιο ταλαντούχου Έλληνα τερματοφύλακα. Είναι κάτι που σε βαραίνει αυτό;

«Όχι δεν έχω κάποιο άγχος ή κάποιο βάρος. Ίσα ίσα είναι καλό αυτό. Βέβαια, πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά για να επιβεβαιώσεις αυτά που γράφονται και λέγονται για σένα, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω και αυτό κάνω».

-Τώρα που ήρθες στην ΑΕΚ, ποιό είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο και ποιός ο μεγαλύτερός σου φόβος;

«Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να σηκώνω τίτλους με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι όλοι αυτό θέλουμε, να έχουμε πολλές επιτυχίες με την ομάδα. Φόβο... Δεν έχω κάποιο φόβο συγκεκριμένο. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».

-Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε Έλληνες νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ήταν ένας από τους λόγους που σε έκαναν να πεις «ναι» στην πρότασή της;

«Μου άρεσε αυτό που μου παρουσίασαν οι παράγοντες και οι προπονητές, μου άρεσε το όλο σκεπτικό της ΑΕΚ και θέλω κι εγώ να βοηθήσω ώστε να φτάσει ξανά η ΑΕΚ εκεί που πρέπει».

-Πιστεύεις στο πρότζεκτ με τους Έλληνες τερματοφύλακες. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι η μόνη ομάδα που έχει μόνο Έλληνες τερματοφύλακες...

«Γιατί όχι; Δεν πιστεύω ότι υστερούμε σε κάτι από τους ξένους τερματοφύλακες. Δουλεύουμε, προσόντα οι περισσότεροι έχουμε, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να παίζουν ξένοι και όχι Έλληνες».

-Η εθνική βρίσκεται στο μυαλό σου;

«Σίγουρα. Από τη στιγμή που μπόρεσα και άνοιξα την πόρτα από τον Ατρόμητο, τώρα εννοείται πως με την ΑΕΚ το σκέφτομαι ακόμη περισσότερο».

-Έχεις αρχίσει να κάνεις εικόνα στο μυαλό σου το πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Ναι. Και μ' αρέσει πολύ. Δε σας το κρύβω, μ' αρέσει γιατί η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο και θα μου άρεσε να παίξω μπροστά στον κόσμο της».

-Ο συναγωνισμός με τον Ανέστη πώς είναι;

«Πιστεύω έχουμε υγιή συναγωνισμό, δουλεύουμε, ο καθένας βελτιώνεται στα κομμάτια που υστερεί και ο καλύτερος θα παίξει».

-Τα δικά σου κομμάτια που θεωρείς ότι χρειάζεται βελτίωση...

«Είναι πολλά κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση για να φτάσω εκεί που θέλω. Σας είπα ότι ο κύριος Καμπόλης κάνει μια διαφορετική δουλειά από τον κύριο Σούιτσα και αυτό είναι που μου αρέσει πολύ, γιατί θέλω να δουλέψω κι άλλα κομμάτια. Μια μεγάλη ομάδα έχει περισσότερες απαιτήσεις, οπότε αυτό με βοηθάει και εμένα να βελτιωθώ περισσότερο».

-Ποιο είναι το πιο τρελό παιδικό σου όνειρο;

«Αυτό που ονειρευόμουν ήταν να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα και επειδή είχα την τύχη να είμαι σε μια καλή ηλικία όταν η εθνική σήκωσε το Euro, σίγουρα ακούγεται τρελό, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ξανά».

-Πρότυπο είχες μικρός κάποιον τερματοφύλακα;

«Πιο μικρός είχαν τον Φαν Ντερ Σαρ, τώρα έχω τον Νόιερ».

-Τα τατουάζ που έχεις στο χέρι σου;

«Το ένα είναι για τον παππού μου από την Ολλανδία, που δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ποτέ και το άλλο είναι μια μπάλα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα