Ο Κριστιάνο, πιο ώριμος από ποτέ (vids)

Ο Κριστιάνο, πιο ώριμος από ποτέ (vids)

Το παιδάκι που έκλαιγε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το 2004, έχει δώσει πλέον τη θέση του σε ένα ορθά σκεπτόμενο, με μεγάλη εμπειρία και απόλυτη επίδραση στους άλλους, άνθρωπο του ποδοσφαίρου.  

Ο Κριστιάνοπ Ρονάλντο δεν θα σταματήσει να κλαίει. Δεδομένα. Είτε πρόκειται για απογοήτευση, είτε για χαρά.

Και για τα δύο, όμως, έχει τρομερή αφορμή να το κάνει δίχως να ντραπεί.

Όταν καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει στον μεγάλο τελικό του Euro 2016 από το χτύπημα του Παγιέ, εκείνη τη στιγμή που το όνειρο σβήνει για εκείνον, για κάτι που δούλεψε πολύ, ανυπομονούσε να ζήσει και τελικά κράτησε λίγο, είναι δεκτό να κλάψει.

Στο γκολ του Έντερ, τη στιγμή που η Πορτογαλία παίρνει το προβάδισμα στο 109' του αγώνα με τους Γάλλους και απομένουν 11 λεπτά για την αναρρίχηση στην κορυφή της Ευρώπης, επίσης είναι δεκτό να κλάψει. Το όνειρο για εκείνον είχε σβήσει με την αδυναμία να συνεχίσει στο ματς, όμως όχι για την εθνική ομάδα της πατρίδας του που βρήκε δύναμη και τρόπο να πετύχει αυτό που περίμεναν όλοι και το απήλαυσαν για πρώτη φορά με την κατάκτηση του Euro.

Κι επειδή πάντοτε το νόμισμα έχει δύο όψεις και σίγουρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δώσει αφορμές για να έχει haters, η ποδοσφαιρική του συμπεριφορά, πλέον, είναι ηγετική.

Τόσο, που στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα βγήκε από τ' αποδυτήρια για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του ενόψει της παράτασης.

Τόσο, που δίπλα στον Φερνάντο Σάντος πήρε μια ... πρώτη γεύση από προπονητική, δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους υπόλοιπους που προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Τόσο, που ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας τον εμπιστεύεται και του επέτρεψε να κινείται κι αυτός μαζί του, βοηθώντας τον ουσιαστικά στη γραμμή του πλαγίου άουτ, ώστε να εφαρμοστεί σωστά το πλάνο μέχρι και τη λήξη της παράτασης, για να μη... χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

Τόσο, που τελικά ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Κριστιάνο τη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό με τους Πολωνούς, δεν ήταν τυχαίος, όταν με καρδιά και πάθος που ήξερε ότι θα πείσει και έπρεπε εκείνη τη στιγμή να φανεί δυνατός, έκανε τον Ζοάο Μουτίνιο να μη δειλιάσει και να εκτελέσει πέναλτι, λέγοντάς του “έλα, να είσαι δυνατός, έχεις καλά χτυπήματα, είναι στα χέρια του Θεού τώρα, πάμε!”.

Τόσο, που όταν βάζει το καλό της ομάδας του πάνω από το προσωπικό του, δεν ... μανουριάζει που δεν πήρε μια σωστή πάσα όταν βρισκόταν προ κενής εστίας για να σκοράρει και επιλέγει να στηρίξει όλους τους υπόλοιπους, βγάζοντας τον αρχηγικό του χαρακτήρα, αποδεικνύειι περίτρανα πως ζει γι' αυτό το ρημάδι το ποδόσφαιρο...

Euro 2016 final - Cristiano Ronaldo lift the EURO 2016 trophy for Portugal

Cristiano Ronaldo motivated/convinced Moutinho to take penalty (Poland vs Portugal 1-1)

Coach Cristiano Ronaldo Euro 2016 Final

Cristiano Ronaldo Crying (Injury/Horror Tackle) - Portugal vs France 10/07/2016 HD