Η «λογική» των τελικών και το 62%

Gazzetta team
Η «λογική» των τελικών και το 62%

bet365

Ο Βαγγέλης Λυκάκης απομονώνει στατιστικά ,συγκρίνει τις πορείες των δύο φιναλίστ του Euro 2016 και ποντάρει στο σκορ του τελικού.

- Ενας μήνας, 50 ματς! Βαρεθήκαμε μπάλα, με εισαγωγικά ή χωρίς. Γύρω στο 16.00 έδινε η Πορτογαλία πριν από τη σέντρα, πρώτο φαβορί ήταν και τότε η Γαλλία. Αν απομονώσει κανείς τις πορείες τους, θα μπορούσε να πει ότι το ζευγάρι είναι δίκαιο. Αυτό όμως ελάχιστα ισχύει, όταν τέτοιες διοργανώσεις κρίνονται στη λεπτομέρεια της… λεπτομέρειας. Για παράδειγμα, το γκολ της Ισλανδίας στις καθυστερήσεις άλλαξε ταμπλό την Πορτογαλία και ένα άλλο γκολ στο τέλος, της Κροατίας, έβγαζε μεταξύ άλλων και την Ισπανία από το δρόμο της.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

- Οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να τις εκμεταλλευτείς κιόλας. Και ο Σάντος το πέτυχε. Του ασκήθηκε κριτική για τον τρόπο, αφού σε μια ομάδα με Ρονάλντο, Νάνι, Κουαρέσμα, Αντρέ Γκόμες, Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μάριο, Βιερίνια (όχι απαραίτητα ως μπακ), θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι πιο ελκυστικό. Δεν αμφισβητείται το αν είναι καλός προπονητής. Εννοείται πως είναι. Αποδειγμένα, εδώ και χρόνια. Απλά, ο τρόπος δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσει κιόλας.

- Πιο ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι τα ημιτελικά, οι Γάλλοι δεν θα μπορούσαν να… σχεδιάσουν. Ρουμανία, Αλβανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισλανδία. Ο Ντεσάν τους κρατούσε με τα τρία αμυντικά χαφ, κάποια στιγμή όμως του ξέφυγαν και η ομάδα έβγαλε στο χορτάρι κάποιες από τις δυνατότητές της. Η νίκη επί της Γερμανίας δεν είναι απλή υπόθεση. Τονώνει το ηθικό στο μάξιμουμ. Κι εδώ θα μείνει στην ιστορία η γκάφα του Σβαϊνστάιγκερ. Από κει άλλωστε ξεκίνησαν όλα. Μόνο ξεκίνησαν όμως, γιατί κατά τα άλλα στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία ήταν σούπερ, όπως ακριβώς έπρεπε.

- Μετά το 2004 και την Ελλάδα, σε πέντε EURO και Μουντιάλ, το κύπελλο σηκώνουν μόνο τα (βάσει αποδόσεων) φαβορί. Στα τρία Μουντιάλ με παράταση ή πέναλτι, στα δύο EURO, το ’08 και το ’12, οι Ισπανοί καθάρισαν από το 90λεπτο. Σήμερα, άσχετα με την όποια εξέλιξη, το φαβορί είναι ανεπιφύλακτα η Γαλλία, αφού εκτός των άλλων υπερτερεί και στο θέμα της φθοράς. Πήγε σβηστά μέχρι τους «4», ενώ οι Πορτογάλοι έπαιξαν δύο παρατάσεις. Ο Γκριζμάν έχει αγωνιστεί 435 λεπτά, ο Ρονάλντο 600. Ο Ζιρού αντίστοιχα 378, ο Νάνι 586!

- Το διπλό για την τυπικά φιλοξενούμενη Γάλλία είναι σε αναμενόμενες αποδόσεις. Περιμένοντας έναν κλασικό ευρωπαϊκό τελικό, προτιμώ να το ρισκάρω διαφορετικά. Κρατάω δύο σκορ, 0-1 (4.50 στον ΟΠΑΠ) και 0-2 (6.50 στον ΟΠΑΠ) για τη Γαλλία. Πριν από το Ισπανία - Ιταλία 4-0 του 2012, είχαν προηγηθεί επτά σερί under σε τελικούς EURO. Από το 1984 και έπειτα, το 62% των τελικών κρίνεται με αυτά τα σκορ, 1-0 και 2-0.

 

EURO Τελευταία Νέα