Ένας ΠΑΟΚ που δεν (θα) ψάχνεται…

Ένας ΠΑΟΚ που δεν (θα) ψάχνεται…

Ένας ΠΑΟΚ που δεν (θα) ψάχνεται…

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει απλά να είναι και φέτος ο «πρωταθλητής των φιλικών». Πρώτος ο Ίβιτς το ξέρει. Στην Ολλανδία «πέφτουν κορμιά», σε μια ομάδα που βγάζει υγεία, έχει ηρεμία και πολλές λύσεις.

Ο ΠΑΟΚτσής έχει βαρεθεί να είναι «πρωταθλητής τον Ιούλιο». Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Σε 16 μέρες από σήμερα, πάντως, παίζει τον πρώτο (μεγάλο) στόχο της χρονιάς και πρέπει να είναι έτοιμος. Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος.

Και η αλήθεια, για το τι μας δείχνει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς, είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα ο τίτλος του «πρωταθλητή των φιλικών» δεν λέει τίποτα, έστω κι αν ο προπονητής του, λόγω χαρακτήρα και ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, θέλει η ομάδα του να κερδίζει και στις προπονήσεις. Το παραδέχθηκε και δημόσια, γιατί έτσι έχει μάθει από τα πρώτα του χρόνια στην Προλετέρ του Ζρένιανιν.

Ο ΠΑΟΚ, που χτίζει ο Ίβιτς, θα είναι μια κανονική ομάδα. Χωρίς πειράματα, με σχετική υπεροπλία σ’ όλες τις θέσεις, που δίνουν έξτρα επιλογές στον προπονητή του, με πολλούς από τους 29 (ζωή να έχουν...) παίκτες του να δίνουν καθημερινά σκληρές μάχες για μια θέση στην ενδεκάδα. Στην Ολλανδία πέφτουν κορμιά, αν εξαιρέσεις 4-5 περιπτώσεις (Κάμπος, Μάτος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης) κανείς άλλος δεν φαίνεται να έχει «κλειδώσει» την παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Αυτό είναι μια πολυτέλεια και ένα «όπλο» στα χέρια του Ίβιτς. Οι βασικοί νιώθουν κι αυτοί την πίεση, υπάρχει συναγωνισμός, ενώ και οι νεαροί που είναι από πίσω (Πέλκας, Κουλούρης, Γιαννούλης, Μυστακίδης, Χαρίσης) δείχνουν σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Πέλκας. Με τους Μπίσεσβαρ και Περέιρα μπροστά του στη θέση «10», φαντάζει δεύτερη και τρίτη επιλογή, αλλά ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αν αφήσει πίσω τα πολλά νεκρά διαστήματα, μια χαρά επιλογή θα είναι σ’ αυτή την κομβική θέση.

Με τις 6 συν μια (του αμυντικού μέσου) μεταγραφές ο «Δικέφαλος» αρχές Ιουλίου έδειξε ότι είχε έτοιμο πλάνο (πέρσι τέτοια εποχή είναι αποκτήσει μόνον τον Όλσεν) «γέμισε» σε όλες σχεδόν τις θέσεις, κι αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν μπήκε με την ομάδα ο (βαρύς και ανέτοιμος) Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και στη Θεσσαλονίκη περιμένουν Μακ και Κάτσε, τότε ο «πονοκέφαλος» για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι μεγάλος, αλλά κι ευχάριστος. Ποιος θα πρωτοπαίξει…

Επίσης, γίνεται μεγάλη κουβέντα για τη φρεσκάδα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα δύο φιλικά στην Ολλανδία. Μεγάλη συζήτηση. Πολλές ερμηνείες, αλλά αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα σας πουν ότι «χρόνια είχαμε να κάνουμε τόση δυνατή προετοιμασία»! Όλα είναι θέμα οργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ στελέχωσε το δυναμικό του με δύο τοπ στο είδος τους ανθρώπους, τον Πέταρ Μιλκάνοβιτς και τον Νέναντ Κοβάσεβιτς, που ήρθαν από το Βελιγράδι για να βοηθήσουν τον συμπατριώτης τους, Βλάνταν Ίβιτς. Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Δανιηλίδη, γίνεται σωστή και οργανωμένη δουλειά. Κι αυτό βγαίνει στο χορτάρι.

Δεν είναι καθόλου «λάιτ» η προετοιμασία. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ αποκτά ταχύτητα, σε σκέψη και εκτέλεση, στο παιχνίδι του γιατί αυτό δουλεύει ο προπονητής και το επιτελείο του. Και το κυριότερο υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για το απαραίτητο φρεσκάρισμα της ομάδας. Ένα παράδειγμα, για να το κλείσουμε, είναι η αλλαγή του ανεβασμένου Λέοβατς με τον Γιαννούλη στο φιλικό με την Μπριζ. Ο μικρός έκανε να μην φαίνεται καμία διαφορά από την στιγμή που πέρασε στο γήπεδο, ενώ το πρώτο γκολ του «Δικεφάλου» είναι δική του υπόθεση.

Απλά, ο Γιαννούλης έκανε αυτό που ζητάει καθημερινά ο Ίβιτς στις προπονήσεις. Γρήγορη σκέψη, γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας στον κενό χώρο.

Γιατί, ένα είναι σίγουρο, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού: ο φετινός ΠΑΟΚ θα έχει την υπογραφή του προπονητή του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.