Τρομερό γράμμα του Σβαϊνστάιγκερ σε οπαδούς και Γαλλία

Τρομερό γράμμα του Σβαϊνστάιγκερ σε οπαδούς και Γαλλία

Για όνειρο που «έσβησε», για ανωτερότητα της Γαλλίας, για απόλυτη ασφάλεια στη διοργανώτρια χώρα και εξαιρετικές συνθήκες διεξαγωγής ποδοσφαίρου, έκανε λόγο ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ σ' ένα εξαιρετικά αντρίκειο και ειλικρινές γράμμα μετά τον αποκλεισμό των Γερμανών.  

Ο έμπειρος χαφ, που έπαιξε αρνητικό ρόλο στο ματς απέναντι στους «τρικολόρ» με το χέρι και το πέναλτι που παραχώρησε στο πρώτο ημίχρονο, στάθηκε στην έλλειψη τύχης για τα «πάντσερ» που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τ' όνειρο της κατάκτησης και του Euro μετά το Μουντιάλ του 2014.

Θέλησε να ευχαριστήσει τους Γερμανούς οπαδούς για την ώθηση και τη στήριξη, αναγνώρισε την ανωτερότητα της Γαλλίας ως αντίπαλο στο γήπεδο και έβγαλε το καπέλο στους διοργανωτές για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το μεγάλο τουρνουά που την Κυριακή φτάνει στο τέλος του.

Αναλυτικά:

«Είναι κρίμα... Το όνειρό μας δεν εκπληρώθηκε. Δεν περάσαμε στον τελικό κι έτσι δεν θα συνεχιστεί όλο αυτό που ζούσαμε από το 2014 και το Ρίο... Μας έλειψε κάτι πολύ σημαντικό στο ματς με τη Γαλλία και αυτό ήταν η τύχη.

Οι ήττες είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου, όσο κι αν προκαλούν πόνο. Ασφαλώς, όμως, συγχαίρουμε τους αντιπάλους μας και αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έκαναν.

Είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε. Παραμείναμε πιστοί στις ποδοσφαιρικές μας αξίες ως Γερμανία και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε ομάδα και είμαστε τρομερά ενωμένοι, γιατί δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι που ουσιαστικά μας οδήγησε και στην κατάκτηση του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Οι οπαδοί μας είναι επίσης ένα κομμάτι αυτής της ενότητας, αυτής της ομάδας. Όπου κι αν παίξαμε ήταν ο 12ος παίκτης μας. Ο ενθουσιασμός και η φωνή σας σε κάθε γήπεδο ήταν τρομερά σημαντική. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ μέρους όλων προς εσάς, τους οπαδούς μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για τις συνθήκες φιλοξενίας και διαμονής στη χώρα. Αισθανθήκαμε χαρούμενοι, ασφαλείς και πραγματική, ζεστή φιλοξενία. Όλα ήταν εξαιρετικά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε σωστές προπονήσεις. Η Γαλλία ήταν υπέροχη ως διοργανώτρια.

Εκ μέρους όλων στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, βγάζω το καπέλο στους Γάλλους.

Ευχαριστούμε, τα ξαναλέμε...».