Χαρίσης: «Τίποτα δεν σου το χαρίζουν» (vids)

Χαρίσης: «Τίποτα δεν σου το χαρίζουν» (vids)

Χαρίσης: «Τίποτα δεν σου το χαρίζουν» (vids)

bet365

Ο Χάρης Χαρίσης θέλει να ξεχάσει την περσινή χρονιά, με τους τρεις σοβαρούς τραυματισμούς, βάζοντας στόχο να γίνει βασικός σε μια ομάδα με πλειάδα μέσων. Θα τα καταφέρει; Όλα είναι στο χέρι του. ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Γιαννιώτης μέσος του ΠΑΟΚ δε θέλει να θυμάται τίποτα απ’ όλα όσα έγιναν πέρσι. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα», λέει αναφερόμενος στον έντονο ανταγωνισμό, τα προβλήματα τραυματισμών και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «ήταν μια σεζόν - “σχολείο” για μένα». Όπως και να το κάνουμε, μέτρησε τις δυνάμεις του, πήρε τα μαθήματά του και όπως πιστεύει «θα προσπαθήσω φέτος να μη κάνω τα λάθη που έκανα πέρυσι».

Τα κολακευτικά λόγια και οι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των αθλητικών εφημερίδων δεν τον τρέλαναν. Το αντίθετο. «Για μένα, η καλύτερη επιβράβευση είναι να λένε καλά λόγια για μένα οι συμπαίκτες μου. Αυτό μετράει για μένα. Είναι σημαντικό να νιώθεις πως αυτοί που παίζουν μαζί σου σε εκτιμούν, να νιώθεις ό,τι βοηθάς την ομάδα».

Πάντως όταν η κουβέντα έφτασε στην σύγκριση ανάμεσα σε Τούντορ και Ίβιτς, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, χωρίς να το δείξει και τόσο πολύ, ψήφισε Ίβιτς. «Έχουν διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά είναι και διαφορετικοί και σε άλλα θέματα. Ο Ίβιτς είναι πιο σοβαρός, πιο “μετρημένος”, δε λέει πολλά. Είναι της δουλειάς, της προπόνησης. Έχει διαφορετικό στυλ. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, καταφέραμε να δείξουμε κάποια πράγματα, και αυτό μας βοήθησε και σε επίπεδο ψυχολογίας και εμπιστοσύνης».

-Ο ΠΑΟΚ είναι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι που… πηγαίνει η σκέψη σας;

«Όσο πιο μακριά γίνεται… Όλοι ξέρουμε το δρόμο που έχουμε να περάσουμε για να φτάσουμε εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ η ομάδα στους ομίλους, και θέλουμε να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να πάμε εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, τίποτα δεν σου το χαρίζουν, πόσο δε μάλλον σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, πρέπει να παλέψουμε και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε».

-Ποιο είναι το δίδαγμα της περσινής σεζόν για σένα;

«Πολλά. Διότι συνέβησαν πολλά πράγματα και στην ομάδα και σε ατομικό επίπεδο. Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα και σε ψυχολογικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, ήταν για μένα μάθημα. Το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι να μην ενθουσιάζομαι εύκολα, καθώς όσο γρήγορα ανεβαίνεις τόσο γρήγορα μπορεί να πέσεις. Χρειάζεται συγκέντρωση, υπομονή, δουλειά και να έχεις μέτρο ως άνθρωπος για να μπορείς να το διαχειριστείς, να πατάς γερά όταν “ψηλώνεις” και να βάζεις τα δυνατά σου όταν πέφτεις. Είναι καταστάσεις που σε βοηθούν να ωριμάσεις προκειμένου να τις αντιμετωπίσεις σωστά αν συμβούν ξανά».

-Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές που βλέπεις σε σχέση με πέρυσι;

«Υπάρχουν αρκετές αλλαγές, ειδικά σε θέμα οργάνωσης. Πράγματα που δεν τα είχαμε πέρυσι, τα έχουμε φέτος, ειδικά σε θέμα αποκατάστασης και γενικότερα οργάνωσης του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας. Πράγματα που είναι καλό να δίνεις βάρος και πιστεύω όλα αυτά θα αρχίσουν να φαίνονται όσο θα κυλάει η σεζόν».

-Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος στο τέλος τη σεζόν, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο;

«Σε συλλογικό επίπεδο, ευχαριστημένος θα ήμουν με έναν τίτλο. Σε ατομικό επίπεδο, είναι πρόκληση για μένα να γίνω βασικός να καθιερωθώ σε μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ, με σημαντικούς συμπαίκτες γύρω μου με τους οποίους θα διεκδικήσω θέση στην ομάδα».

-Σε απασχολούν όλα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Τρελαίνομαι με μερικά πράγματα όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι. Ο καθένας στη θέση μου αυτό θα πάθαινε. Όλοι ελπίζουμε πως κάποια πράγματα θα αλλάξουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα