Γκουαρδιόλα: «Σίτι, η μεγαλύτερή μου πρόκληση»

Γκουαρδιόλα: «Σίτι, η μεγαλύτερή μου πρόκληση»

Κώστας Ζάλιαρης
Γκουαρδιόλα: «Σίτι, η μεγαλύτερή μου πρόκληση»

bet365

Η έλλειψη τίτλων για τη Μάντσεστερ Σίτι και ο πολύ διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ, μπορούν να κάνουν την πρόκληση των «πολιτών», τη μεγαλύτερη στην προπονητική καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως ανέφερε ο Ισπανός κόουτς.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του προπονητή της Σίτι, ο Γκουαρδιόλα ξεκαθάρισε και επαναλάμβανε συνεχώς ότι βρίσκεται στο «Etihad» με θέληση ν' αποδείξει πράγματα και στο αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, αφού... άκουσε πολλά για τις επιτυχίες που σημείωνε σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου με καλοδουλεμένες ομάδες και ποδοσφαιριστές αστέρες.

Αναλυτικά είπε:

«Ήρθα ν' αποδείξω πράγματα... Γι' αυτό είμαι εδώ. Ο κόσμος έλεγε ότι στη Μπαρτσελόνα είχα τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου και ότι στη Μπάγερν είχα σύνολο με μεγάλη εμπειρία. Εδώ στο Μάντσεστερ, έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση. Θα ήταν ... άνεση και βολικό να παραμείνω εκεί που ήμουν, αλλά δεν το έκανα. Θέλω να δώσω στους παίκτες μου να καταλάβουν τις ιδέες μου και τον τρόπο που θέλω ν' αγωνίζεται η κάθε μου ομάδα.

Η Σίτι μπορεί ν' αποδειχθεί η πιο μεγάλη και πιο σημαντική πρόκληση της καριέρας μου από τη στιγμή που έχει μείνει δίχως τίτλο τόσα χρόνια. Όμως, όπως οι παίκτες στηρίζονται πάνω σε εμένα και το τεχνικό τιμ, έτσι κι εγώ στηρίζομαι πάνω τους. Οφείλεις να προσαρμόζεσαι στο παιχνίδι της κάθε χώρας στην οποία βρίσκεσαι.

Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε γήπεδο που κάνει πολύ κρύο ή έχει πολύ αέρα και ασφαλώς δεν έχω βρεθεί σε γήπεδο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Boxing Day που έχετε εδώ. Γι' αυτό και είναι φιλοδοξία μου να πετύχω και ν' αποδείξω πράγματα και στον εαυτό μου στην Αγγλία».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα