Μισθοί που... ζαλίζουν στην ΕΠΟ!

Μισθοί που... ζαλίζουν στην ΕΠΟ!

Μισθοί που... ζαλίζουν στην ΕΠΟ!

Αριθμοί που προξενούν... ζαλάδα και πολλά ερωτηματικά. Στο φως έρχονται οικονομικά στοιχεία και μισθοδοσίες υπαλλήλων της ΕΠΟ καθώς και άλλων συνεργασιών που είχε.

Τα έξοδα για την μισθοδοσία των 89 υπαλλήλων που φαίνεται να διατηρούσε μέσα στο 2015 η ΕΠΟ προκαλούν... ίλιγγο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της και αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ κοστίζει ετησίως η μισθοδοσία στην ΕΠΟ. Από αυτά, το 1,8 εκατ. ευρώ μοιράζεται σε 13 μόλις άτομα. Μεταξύ των οποίων είναι και αυτοί που έχουμε ακούσει ακόμη και από το βήμα της Βουλής να χαρακτηρίζονται πολλές φορές «σκληρός πυρήνας» της διοίκησης της ΕΠΟ ή «διευθυντήριο».
 
Την ώρα που ερασιτεχνικά σωματεία έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και οι επιχορηγήσεις προς τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων μειώνονται δραστικά. Τελευταία φορά ήταν στο τέλος του 2015. Μιλάμε για 4.000 ευρώ για κάθε ΕΠΣ, μόνο που το πενιχρό αυτό ποσό δεν δόθηκε καν σε όλες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες προέδρων ΕΠΣ, που είδαν το φως της δημοσιότητας εκείνες τις μέρες, η συγκεκριμένη επιχορήγηση πήγε σε 35 Ενώσεις, ενώ άλλες 17 αποκλείστηκαν επειδή κρίθηκε πως ανήκουν στην... αντιπολίτευση...
 
Μισθός κοντά στις 9.000 ευρώ για άτομο στην διαχείριση οικονομικών!
 
Ο Παυσανίας Παπανικολάου, εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ και άνθρωπος - κλειδί έπαιρνε το 2015 μισθό 8.476, 86 ευρώ. Υπάρχει όμως και πιο υψηλά αμειβόμενος στην ΕΠΟ. Στο τμήμα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της ΕΠΟ ο οποίος φθάνει στις 9.008,44 ευρώ. Εκτός αυτού εντοπίζει κανείς και μισθούς λίγο πιο κάτω. Άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος με μεγάλη επιρροή στην χάραξη της πολιτικής της ΕΠΟ, επίσης μη αιρετός, αμείβεται με 7.248,78 ευρώ τον μήνα. Είναι τέταρτος βέβαια στις αποδοχές, γιατί από πάνω του βρίσκεται άλλος, επίσης με μεγάλη επιρροή στη χάραξη της πολιτικής της Ομοσπονδίας, που αμείβεται με 7.925,52 ευρώ.
 
Δεσπόζει ακόμα μισθός των 5,444.00 ευρώ τον μήνα για στέλεχος του νομικού τμήματος, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρωταγωνίστησε στις ενέργειες που έγιναν, κυρίως μέσω επιστολών στη FIFA και σε Ομοσπονδίες άλλων χωρών, ώστε να μην προχωρήσει το θέμα της εναρμόνισης του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά και να αποκλειστεί από τη διαδικασία σαν εντεταλμένος της FIFA, ο Κύπριος Κώστας Κουτσοκούμνης. Υπάλληλοι με υποστηρικτικό ρόλο στην λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών έχουν μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 4.500 και 4.700 ευρώ τον μήνα.
 
Υπάρχουν συνολικά περίπου 20 περιπτώσεις υπαλλήλων που αμείβονται με περισσότερα από 4.000 ευρώ τον μήνα. Απ’ αυτούς οι τρεις λαμβάνουν 5.000 ευρώ, δύο 7.000, ένας 8 κι ένας 9 χιλιάδες ευρώ. Αν προσθέσουμε και τους 25, των οποίων οι αποδοχές κυμαίνονται ανάμεσα σε 3 και 4 χιλιάδες ευρώ, η εικόνα συμπληρώνεται.
 
Έγγραφο - καταγγελία για μισθό άνω των 10.000 ευρώ!
 
Σε όλα τα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνεται ο μισθός άλλου, πολύ υψηλόβαθμου, στελέχους, ο οποίος όμως πληρώνεται με μια διαδικασία μέσω UEFA και σύμφωνα με ένα έγγραφο - καταγγελία που στάλθηκε τα τελευταία 24ωρα από πρόεδρο ΕΠΣ σε ομολόγους του άλλων Ενώσεων, παίρνει περίπου 10.700 ευρώ τον μήνα. Η ίδια καταγγελία μιλάει και για υπερωρίες και μπόνους. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο - καταγγελία, για παράδειγμα, κανονικός μισθός που κινείται γύρω στις 8,5 χιλ. ευρώ, το 2014 έφτασε με αυτά τα μπόνους στις 12.800 ανά μήνα. Πρόκειται για μία μόνο περίπτωση βέβαια. Ακόμα περίπου στις 500.000 ευρώ φθάνουν τα έξοδα για τη λειτουργία των διαφόρων επιτροπών που έχει θεσπίσει η ΕΠΟ. Χαρακτηριστικό εδώ το ότι υπάρχουν στελέχη που μετέχουν σε δύο, πολλές φορές και σε τρεις από αυτές τις επιτροπές.
 
Συγγενικά πρόσωπα δημοσιογράφων!
 
Στο υπαλληλικό προσωπικό της ΕΠΟ μπορεί να βρει κανείς δύο τουλάχιστον στενά συγγενικά πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων! Οι οποίοι μάλιστα στην αρθρογραφία τους σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και σε γνωστές ιστοσελίδες (ο ένας και σε ραδιοφωνική, αλλά και τηλεοπτική παρουσία του) κάνουν συχνά - πυκνά αναφορές σε θέματα που αφορούν στην ΕΠΟ. Και κρίσεις φυσικά. Κατά κανόνα μάλιστα υπέρ της ΕΠΟ και κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές και με χαρακτηρισμούς, ειδικά για τον Κοντονή.
 
Επίσης, στη μία από τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, η υπαλληλική σχέση του στενού συγγενικού προσώπου με την ΕΠΟ αφορά υποχρέωση παρουσίας μια με δυο φορές τον χρόνο. Και όμως, μισθοδοτείται με 1.700 ευρώ τον μήνα. Επίσης, στο προσωπικό της Ομοσπονδίας είναι και η σύζυγος ακριβοπληρωμένου μεγαλοστελέχους, που με την σειρά της προσθέτει άλλες 4 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά τα ποσά βέβαια προήλθαν σε μεγάλο ποσοστό και από τις επιτυχίες της Εθνικής.
 
Οι συνεχείς παρουσίες του εθνικού μας συγκροτήματος στις μεγάλες διοργανώσεις έφερναν στην ΕΠΟ κέρδη από FIFA - UEFA και χορηγούς από 8 ως 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Best of internet