Ο Ζοσέ στο δρόμο για τον τίτλο...

Ο Ζοσέ στο δρόμο για τον τίτλο...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Ζοσέ στο δρόμο για τον τίτλο...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Μουρίνιο που “παντρεύτηκε” τον Ραϊόλα και μαζί τα καλύτερα κομμάτια του προς πώληση!


Κάθε φορά που διαβάζω μία προσπάθεια της FIFA ή της UEFA για να... στριμώξουν τους μάνατζερ, να τους κόψουν τα φτερά, να τους βάλουν στο περιθώριο, διασκεδάζω. Το πολύ πολύ να στριμώξουν εκείνους που κάνουν την λάντζα, τις μικροδουλειές. Αυτούς που έχουν την δύναμη, ούτε να τους αγγίξουν δεν μπορούν.

Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι σε ένα από τα τρία – τέσσερα δημοφιλέστερα club στον πλανήτη ποδόσφαιρο. Ενας από τους πιο γνωστούς μάνατζερ παγκοσμίως “φτιάχνει” μαζί με τον Ζοσέ Μουρίνιο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με στόχο να επιστρέψει στους τίτλους εδώ και τώρα.

Ο Μίνο Ραϊόλα που είχε κακές σχέσεις με τη Μάντσεστερ μέχρι το φετινό καλοκαίρι, ξαφνικά λόγω της σχέσης που έφτιαξε με τον Μουρίνιο, έγινε ο απόλυτος ρυθμιστής του καλοκαιριού για τη Γιουνάιτεντ και αν ολοκληρωθούν όλα τα deals εκτιμάται ότι ο ίδιος θα βάλει στην τσέπη του περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ!!!

Στην τσέπη ενός μάνατζερ, σε ένα καλοκαίρι, από ένα και μόνο club περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ!!! Ο Ραϊόλα έχει πελάτη τον πλέον περιζήτητο ελεύθερο παίκτη του καλοκαιριού, τον Ζλάταν Ιμπραχίμoβιτς, τον πλέον περιζήτητο παίκτη γενικώς, τον Πολ Πογκμπά και μερικούς ακόμη εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μιχιταριάν και ο Ματουίντι.

Ο Μουρίνιο τον προσέγγισε, όπως λένε οι πληροφορίες στο εξωτερικό, πολύ πριν υπογράψει και ανακοινωθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο στόχος ήταν ο Πολ Πογκμπά κατά κύριο λόγο και φυσικά η πρόθεση ήταν να τον πείσει ότι το καλύτερο για τον πελάτη του ήταν η Μάντσεστερ και ο Μουρίνιο, εφόσον την αναλάμβανε. Φυσικά στόχος του Ζοσέ εκτός από το να πάρει τον Πογκμπά ήταν να του κόψει και τον δρόμο προς την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι οι οποίες ήταν επίσης διατεθειμένες να πληρώσουν τα over 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Το deal όλο και περισσότερο δείχνει να πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του. Ο Μουρίνιο προκειμένου να πάρει τον Πογκμπά “παντρεύτηκε” τον Ραιόλα. Η συνεργασία ξεκίνησε με τον Ζλάταν που όταν ο Ζοσέ κατάλαβε ότι δεν θα έμενε στην Παρί τον έβαλε στο συνολικό πακέτο. Την ίδια ώρα ο Ραϊόλα έβαζε στο συνολικό πακέτο τον Μιχιταριάν. Αν είναι να πάει με κορδέλα στο Μάντσεστερ τον Ζλάταν και τον Πογκμπά, ε όλο και κάποιον άλλο θα θελήσει να σπρώξει. Ο Μιχιταριάν ήθελε να φύγει από την Ντόρτμουντ και η τελευταία αντιστέκονταν. Θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος να πληρώσει πολλά για έναν καλό παίκτη μεν, του οποίου όμως το συμβόλαιο έτσι κι' αλλιώς έληγε το επόμενο καλοκαίρι. Ο Μουρίνιο πλήρωσε σχεδόν 40 εκατ. ευρώ για το χατίρι του Μίνο Ραϊόλα. Τώρα ήρθε η σειρά του τελευταίου να κάνει το μεγάλο χατίρι στον Μουρίνιο.

Να πείσει τον Πολ Πογκμπά ότι η επιστροφή στο Μάντσεστερ και η συνεργασία με τον Μουρίνιο είναι η καλύτερη προοπτική για αυτόν... Μετά ο Ζοσέ θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, ρεκόρ όλων των εποχών. Μάλλον θα φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ μόνο για την Γιουβέντους και άλλα 40 εκατ. για τον ίδιο τον παίκτη για 4 χρόνια.

Ολα δείχνουν ότι θα γίνει και πιθανόν να μην είναι και η τελευταία συνεργασία των Ζοσέ – Μίνο το φετινό καλοκαίρι. Ο Ιταλός μάνατζερ έριξε την ιδέα για τον Ματουιντί. Ενα ακόμη δικό του “παιδί” που εδώ και χρόνια θέλει να φύγει από την Γαλλία και την Παρί για να δοκιμάσει την τύχη του παραέξω. Εμενε όμως πάντα στην Παρί γιατί ο Ραϊόλα τον έπειθε προκειμένου να μην χαλάσει τη σχέση του με τους Αραβες ιδιοκτήτες της γαλλικής ομάδας που τόσα χρόνια τον... τάιζαν χαβιάρι. Οι σχέσεις πλέον δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους. Οι Αραβες έχουν παράπονα που δεν έπεισε τον Ζλάταν να μείνει ένα ακόμη χρόνο, έχουν παράπονα που δεν έπεισε τον Πογκμπά να παίξει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του και πλέον ο Μίνο σκέφτηκε ότι είναι η στιγμή να του κάνει το χατίρι στον πελάτη του και να τον στείλει και αυτόν στην αγκαλιά του Ζοσέ Μουρίνιο που έχει όσα λεφτά θέλει για να αγοράζει παίκτες.

Κάποιοι εκτιμούν ότι ο Ματουιντί είναι η εναλλακτική για τον Πογκμπά. Να πάρει δηλαδή φέτος αυτόν ο Ζοσέ και τον Πογκμπά του χρόνου όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν όλα έχουν πάει καλά. Νομίζω ότι το σενάριο και Πογκμπά και Ματουιντί είναι πιθανότερο. Αλλωστε όλο και πιο συχνά διαβάζεις στον παγκόσμιο τύπο λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να γίνει το deal ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Γιουβέντους για τον Πογκμπά...

Ο Μουρίνιο το είπε άλλωστε ξεκάθαρα. Τα θέλει όλα από την πρώτη χρονιά. Και ο Ραϊόλα θέλει να πάρει το δικό του μερίδιο δόξας για τους τίτλους που θα έρθουν. Με τέσσερις από τις πέντε μεταγραφές που θα αλλάξουν την ιστορία της Γιουνάιτεντ δικές του, εκτός από τα περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ που θα μπουν στην τσέπη του (μόνο από τις προμήθειες της Μάντσεστερ όχι και από αυτές των πελατών του ποδοσφαιριστών) θα γίνει και ο μάνατζερ της χρονιάς στην άτυπη κόντρα του με τον Μέντες...

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όσο πολλά κι' αν είναι τα χρήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάποια στιγμή τελειώνουν ή τέλος πάντων κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο... Διότι ο λογαριασμός φτάνει στα ύψη. Περίπου 120 εκατ. ο Πογκμπά, περίπου 40 ο Μιχιταριάν, άλλα 35 ο Μπέιλι, βάλτε και άλλα 35 εκατ. για τον Ματουιντί εφόσον γίνει και φτάνετε στον μαγικό αριθμό των 230 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι προμήθειες του Ραϊόλα (πάνω από 20 εκατ. ευρώ) και χωρίς να υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών που με αυτό του Ζλάταν φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη!

Και για αυτό το ενδεχόμενο ο Ζοσέ την έχει την λύση. Ο Μπλιντ, ο Φελαϊνί, ο Σνάιντερλεν (εφόσον χρειαστεί) και ο Μάτα (επίσης εφόσον χρειαστεί) είναι ικανοί να φέρουν αρκετά εκατ. ευρώ στα ταμεία, με την πώλησή τους. Συν ότι... ψιλά μπορεί να εισπράξει από ορισμένους περιττούς όπως ο Σβαϊστάιγκερ, ο Βαλέντσια, ή ο Γιανγκ.

Ο Μουρίνιο επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι αποφασισμένος να επιστρέψει και στον τίτλο. Αλλωστε μετά την περσινή παταγώδη αποτυχία του με την Τσέλσι και με δεδομένο ότι φέτος οι συγκρίσεις δεν θα γίνονται μόνο με τον αγαπημένο του Βενγκέρ, αλλά και με τους Πεπ, Κλοπ και Κόντε, ο Πορτογάλος σκοπεύει να παίξει τα ρέστα του. Και νομίζω ότι τα παίζει με τέτοιο τρόπο που μάλλον θα κερδίσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.