Σαλίνο στο gazzetta.gr: «Θα μου λείψετε, έκανα ό,τι μπορούσα για να μείνω»

Σαλίνο στο gazzetta.gr: «Θα μου λείψετε, έκανα ό,τι μπορούσα για να μείνω»

Σαλίνο στο gazzetta.gr: «Θα μου λείψετε, έκανα ό,τι μπορούσα για να μείνω»

bet365

Ο Λεάντρο Σαλίνο αποχαιρετά τον Ολυμπιακό με μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο gazzetta.gr. Η απογοήτευση για την αποχώρηση, η αγάπη για τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, η προτίμηση στον Περέιρα, η πιθανότητα της Μπράγκα και τα μεγάλα ματς!

Χαρακτηρίστηκε «πολυεργαλείο», «μαχητής», «εργάτης», «σκυλί του πολέμου». Ο Λεάντρο Σαλίνο, στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του.

Είτε χρησιμοποιούνταν στη φυσική του θέση ως δεξιός μπακ, ήταν ως στόπερ, αριστερός μπακ η αμυντικός μέσος φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του χάρη στο πείσμα και τον μαχητικότητα που τον διέκρινε.

Πρόκειται για έναν χαμαιλέοντα των γηπέδων που κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη των προπονητών του, ανεξάρτητα από το γεγονός πως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 31χρονος άσος παρά την σφοδρή επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό είδε την πόρτα της εξόδου.

Ο Σαλίνο στην αποκλειστική του συνέντευξη στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην απογοήτευση του από αυτή την απόφαση, θυμήθηκε τις καλύτερες στιγμές του, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ ξεχώρισε τον Βίτορ Περέιρα από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η περίπτωση επιστροφής του στην Μπράγκα είναι κάτι που τον «ιντριγκάρει».

«Ασφαλώς και ήταν επιθυμία δική μου, αλλά και της οικογένειας μου να μείνω στον Ολυμπιακό. Ήταν τρία πολύ καλά χρόνια. Έκανα ότι μπορούσα για να μείνω στον Ολυμπιακός και πάντα το έλεγα σε όλους αυτό», είναι τα πρώτα λόγια του Σαλίνο στο gazzetta.gr από την γεννέτειρα του Ζουίζ ντε Φόρα, όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Τρία πρωταθλήματα σε ισάριθμες σεζόν, ένα κύπελλο και σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες αποτελούν παράσημα για τον Βραζιλιάνο μπακ.

«Πέρασα πολλές καλές στιγμές στον Ολυμπιακό, αλλά κρατώ στη μνήμη μου τις καλύτερες. Θυμάμαι τη νίκη επί της Μπενφίκα που μας βοήθησε να προκριθούμε στην επόμενη φάσητ του Τσάμπιονς Λιγκ, τη νίκη με 3-2 στο Emirates επί της Άρσεναλ, την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, αλλά και το πρώτο μου ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου επικρατήσαμε 1-0 με γκολ του Μήτρογλου στο 87΄».

Το απόσταγμα της ελληνικής καριέρας του Σαλίνο αποτελείται από νίκες στα ελληνικά ντέρμπι, τίτλους, αλλά και την αγάπη του κόσμου!

«Θα θυμάμαι τους τίτλους που κατέκτησα, τα μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη, τα ελληνικά ντέρμπι, αλλά και τους θαυμάσιους οπαδούς μας. Θα μου λείψει πολύ η αγάπη που μου έδειξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού».

Ο Βραζιλιάνος, θεωρούνταν ως ένα από τα «πειραχτήρια» των αποδυτηρίων καταφέρνοντας χάρη στον εξαιρετικό χαρακτήρα του να έχει άριστες σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες του.

«Πάντα είχα καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά ο Πάουλο Μασάδο ήταν ο πρώτος που συνάντησα και με βοήθησε πολύ στην πρώτη μου σεζόν στην ομάδα. Ακόμη και σήμερα διατηρούμε στενή φιλία και μιλάμε κάθε μέρα. Επίσης οι Τσόρι, Καμπιάσο, Φελίπε Σαντάνα και Σεμπά είναι καλοί φίλοι μου».

Ο Σαλίνο μέσω του gazzetta.gr δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα αγάπης στους οπαδούς του Ολυμπιακού, προαναγγέλοντας την επιστροφή του στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι: 'Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και για το γεγονός πως νοιαζόσασταν για μένα και την οικογένεια μου.

Πήρα πολλά μηνύματα στις σελίδες μου όπου μου ζητούσατε να μείνω στον Ολυμπιακό. Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στην Αθήνα, για να ευχαριστήσω όλους τους υπέροχους οπαδούς».

Έχοντας συνεργαστεί κατά σειρά με Λεονάρντο Ζαρντίμ, Μίτσελ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα δεν κρύβει την προτίμηση του στον τρόπο δουλειάς του Περέιρα.

«Ο καθένας είχε τον δικό του τρόπο δουλειάς, αλλά μου άρεσε περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο δούλευε ο Βίτορ Περέιρα. Ήταν πιο ευθύς μαζί μας, οι προπονήσεις ήταν πιο σύντομες αλλά συνάμα πιο απαιτητικές. Είναι κρίμα που έμεινε για λίγο στην ομάδα. Συνολικά θεωρώ πως όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα ήταν καλοί».

Η επόμενη μέρα μετά την λύση της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό βρίσκει τον Σαλίνο στο στάδιο της μελέτης των προτάσεων που έχει στα χέρια του. Όπως ομολογεί η Μπράγκα μοιάζει με καλή ιδέα!

«Αυτό τον καιρό είμαι σε επικοινωνία με τον ατζέντη μου και εξετάζουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Η Μπράγκα πάντως είναι η ομάδα για την οποία νοιάζομαι και θα ήταν καλή ιδέα να επιστρέψω εκεί».

Κλείνοντας ο μέχρι πρότινος... πολυθεσίτης αμυντικός του Ολυμπιακού στάθηκε στην προ τριετίας απόφαση του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό χαρακτηρίζοντας την ως την σημαντικότερη της καριέρας του!

«Ο Ολυμπιακός ήταν η μεγαλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ στην καριέρα μου. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα, αλλά και στην Ελλάδα. Θα μου λείψουν οι οπαδοί και η χώρα με το καλύτερο φαγητό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα