Υποχωρεί ο Γκιρτζίκης και εναρμονίζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας

Gazzetta team
Υποχωρεί ο Γκιρτζίκης και εναρμονίζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας

bet365

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης φαίνεται ότι υπό την απειλή ορισμού προσωρινής διοίκησης, δεσμεύτηκε στον Κουτσοκούμνη ότι θα εναρμονιστεί η ΕΠΟ στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Όπως όλα δείχνουν η ΕΠΟ δείχνει να υποχωρεί και να εναρμονίζει τον Κώδικα Δεοντολογίας της με τις επιταγές της FIFA.

Στη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με τον Κωστάκη Kουτσκοκούμνη, διαμηνύθηκε ότι αν δεν συμμορφωθεί τότε θα εισηγηθεί τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Ετσι, υπό αυτόν τον φόβο, ο Γκιρτζίκης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να υπάρξει μέσα στις επόμενες μέρες ο συγχρονισμός του Κώδικα Δεοντολογίας με τις διατάξεις της FIFA.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ώστε να ενημερωθεί για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση.

Mετά τη συνάντηση, ο Κουτσοκούμνης δήλωσε: «Είμαστε σίγουρα στον σωστό δρόμο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την τελευταία επιστολή της FIFA, όπου ουσιαστικά καθορίζει ότι ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, κάτι το οποίο ήταν από καιρό γνωστό και από την ίδια την ΕΠΟ. Έχω τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται ότι μέχρι την ημερομηνία που τέθηκε ως τελική από τη FIFA ο κώδικας θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα αναμένω και σύντομα θα έχουμε κάθοδο ομάδας τεχνοκρατών από την UEFA σε ό,τι αφορά στα θέματα της νομοθεσίας. Δεν το έχουμε ξεχάσει, παρ’ όλο που δεν αναφέρεται τον τελευταίο καιρό. Αλλά και αυτό το θέμα μας απασχολεί για να ολοκληρώσουμε ουσιαστικά τον φάκελο της FIFA που ονομάζεται που «Ελλάδα».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν είναι αισιόδοξος ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε:

«Έχω πάρει επαρκείς διαβεβαιώσεις. Ο Κώδικας Δεοντολογίας ήταν ο πρώτος κανονισμός που υποσχεθήκαμε να εξετάσουμε, όμως υπάρχουν και άλλα θέματα, που ακροθιγώς τα θίξαμε με τον Πρόεδρο. Αυτά χρειάζεται να τα δούμε πιο επισταμένα αργότερα. Αυτό που υποσχεθήκαμε στο Υπουργείο τότε, ήταν να ξεκινήσουμε με τον Κώδικά Δεοντολογίας και νομίζω υπήρξε ταυτόχρονη απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εναρμονιστούμε με τις εντολές της FIFA. Και με μικρές αλλαγές που απαιτούνται αυτή η εναρμόνιση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Γκιρτζίκης με τη σειρά του δήλωσε τα εξής:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη FIFA και την UEFA υπηρετούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε πάντα να δίνουμε λύσεις. Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη για τη συνεργασία που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπου χρειαστεί. Αυτό που έπρεπε να ακουστεί, διότι το έχετε ξεχάσει τελευταία είναι για τη νομοθεσία. Μιλάτε μόνο για τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν μιλάτε για τους Νόμους, ενώ υπάρχουν θέματα και στους Νόμους. Εμείς ότι πρέπει να επιλύσουμε ως Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα το κάνουμε. Θα υπάρχει στενότατη συνεργασία για όλα τα θέματα με τηFIFA και την UEFA».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα