Δίκαιο φαβορί και σημαντικές απουσίες

Gazzetta team
Δίκαιο φαβορί και σημαντικές απουσίες

bet365

Οι δύο ημιτελικοί του Euro 2016 μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Βασίλη Μπανιά.

Η Πορτογαλία είναι η ομάδα που έως τώρα έχει πάρει άριστα στον τομέα της τακτικής. Μπορεί να μην έχει πετύχει ακόμα νίκη στο ενενηντάλεπτο, αλλά ο τρόπος που «μεταλλάχθηκε» στα νοκ άουτ και από ομάδα που είχε υψηλά ποσοστά κατοχής και πάρα πολλές τελικές προσπάθειες σε κάθε ματς, έγινε απόλυτα κυνική και σφιχτή, είναι εντυπωσιακός. Η Ουαλία έφτασε δικαιότατα έως εδώ, χάρη στην καλή της οργάνωση, την ατομική ποιότητα των Μπέιλ και Ράμσεϊ αλλά και κάποια σχετικά «αβανταδόρικα» ζευγαρώματα (η βατή Βόρεια Ιρλανδία και στη συνέχεια το ποιοτικό αλλά τακτικά αφελές Βέλγιο). Με μια πρώτη ματιά, τα σετ των αποδόσεων του αποψινού ημιτελικού μοιάζουν αρκετά σωστά. Αν το ζορίσει κανείς λίγο παραπάνω όμως, και βάλει στο ζύγι κάποια στοιχεία που τελικά μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά, τότε ίσως βρεθούν κάποια περιθώρια για ποντάρισμα στη νίκη της Πορτογαλίας (2.00 στον ΟΠΑΠ).

Η απουσία του Ράμσεϊ (με τις «χαζές» κάρτες που δέχτηκε) είναι κομβική, αφού στερεί από τους Ουαλούς έναν βασικό πυλώνα επιθετικής ανάπτυξης. Ο Μπέιλ που έτσι κι αλλιώς δεν θα έβρισκε τους άφθονους χώρους που του πρόσφεραν οι Βέλγοι, τώρα θα έχει όλη την άμυνα της Πορτογαλίας προσαρμοσμένη σε αυτόν. Κακό σημάδι επίσης είναι και η απουσία του Μπεν Ντέιβις (μετά τους Μπέιλ, Ράμσεϊ και Αλεν είναι ο Ουαλός με την μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο) που προφανώς αλλοιώνει τη «χημεία» της αμυντικής τριάδας των Ουαλών. Ετσι φτάνουμε σε μια αναμέτρηση, όπου η ποιοτική και τακτική υπεροχή της Πορτογαλίας «πασπαλίζεται» με τις δύο σημαντικότατες απουσίες των Ουαλών και μας δίνει τη δυνατότητα για ποντάρισμα πάνω στο φαβορί.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον έχει ο αυριανός ημιτελικός, όπου στα σχεδόν απόλυτα μοιρασμένα σετ, θεωρώ ότι προκύπτει αξία στην πλευρά της Γαλλίας (2.65 η νίκη της στον ΟΠΑΠ). Η ομάδα του Ντεσάν ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή της κι αφού βρήκε λύσεις για να διασπάσει τις μαζικές άμυνες που έβρισκε διαρκώς απέναντι της, θεωρώ ότι η ήρθε η ώρα να δείξει ότι είναι δομημένη για να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Η παγκόσμιας κλάσης τριάδα που έχει στα χαφ (Πογκμπά, Ματουιντί και Καντέ) δεν είναι φτιαγμένη για να ανοίγει κλειστές άμυνες αλλά για να κάνει τη διαφορά σε αγώνες που θα παιχτούν περίπου στα ίσα μέτρα. Το πλεονέκτημα της έδρας, η πιο άνετη πορεία έως εδώ και οι περισσότερες μέρες ξεκούρασης κατά τη διάρκεια του τουρνουά, γέρνουν επίσης την πλάστιγγα προς την πλευρά των Γάλλων.

Η Γερμανία έχει αρκετά βασικά γρανάζια της σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και απουσίες που μπορεί να αποβούν καθοριστικές σε μια τόσο οριακή αναμέτρηση. Χωρίς τον Χούμελς χάνει την τόσο σημαντική για το σύγχρονο ποδόσφαιρο δημιουργία από τα «χαμηλά» και γίνεται πολύ πιο επιρρεπής στο πρέσινγκ των αντιπάλων. Χωρίς τον Κεντίρα και με τον Σβαϊνστάιγκερ αμφίβολο, ξεμένει από ποιότητα, τρεξίματα και εμπειρία στον άξονα, ενώ και η απουσία του Γκόμεζ της στερεί μια διάσταση στο επιθετικό της παιχνίδι, που πιθανότατα δεν μπορεί της δώσει κάποιος άλλος παίκτης από το ρόστερ της. Κάθε ποντάρισμα πάνω στους Γάλλους είναι απολύτως αποδεκτό, με πιο ενδεδειγμένο βέβαια αυτό της πρόκρισης, που στον ΟΠΑΠ προσφέρεται στο 1.75.

 

EURO Τελευταία Νέα