«Τα όνειρά μου φτάνουν μέχρι τα αστέρια του Champions League»

«Τα όνειρά μου φτάνουν μέχρι τα αστέρια του Champions League»

«Τα όνειρά μου φτάνουν μέχρι τα αστέρια του Champions League»

bet365

Ο Γιάννης Μυστακίδης, παίκτης -αποκάλυψη του περσινού ΠΑΟΚ, κάνει όνειρα που φτάνουν μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός, μιλώντας στο Gazzetta.gr, είπε πολλά. Ξεκαθάρισε σε ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται, μίλησε για τον Βλάνταν Ίβιτς, τον Ιγκόρ Τούντορ, τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και έδειξε αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Μετρώντας αντίστροφα για το ραντεβού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο «Μύστα» χαρακτήρισε πρόκληση τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς της χρονιάς. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ποιος δε θέλει να βρίσκεται στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης; Στην ομάδα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία. Δεν επιλέγω αντίπαλο. Και οι πέντε ομάδες είναι δυνατές και αξιόλογες», είπε.

Για τον ίδιο η πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν «η κορυφαία στιγμή την περασμένη σεζόν», ενώ για φέτος ο στόχος του είναι ένας: «Να καθιερωθώ στην ομάδα. Δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά και αυτό σκέφτομαι συνεχώς, την καθιέρωση. Θέλω να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα». Η σύγκριση δε του περσινού με τον φετινό ΠΑΟΚ και τις όποιες προσθήκες έχουν γίνει στην ομάδα δεν τον τρομάζει. Το αντίθετο θα λέγαμε…

«Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ έστω και ένα λεπτό σου δίνει κίνητρο. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό αφού παίζεις σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάντα πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και πέρσι είχα πίεση φέτος ακόμη περισσότερη γιατί ο προπονητής αλλά και ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα πράγματα από μένα όπως εγώ από τον εαυτό μου. Ο ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος και σημαντικός για να γίνεσαι καλύτερος. Χαίρομαι για το ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι αφού αυτό θα με κάνει καλύτερο».

«Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με πέρσι»

Ο Γιάννης Μυστακίδης δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Μπορεί να είναι νεαρός, αλλά καταλαβαίνει και διακρίνει πολλές διαφορές στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν σε σχέση με την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ.

«Η αλήθεια είναι ότι διακρίνω διαφορές. Η σεζόν άρχισε πιο οργανωμένα αφού για παράδειγμα οι μεταγραφές φέτος έγιναν πιο σύντομα, ο προπονητής δεν χρειάζεται να μας μάθει και να τον μάθουμε ενώ και εμείς έχουμε μια σεζόν στην πλάτη μας από την οποία διδαχθήκαμε πολλά και επομένως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και πρέπει να το κάνουμε», λέει και εξηγεί πιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής ομάδας. «Η περσινή χρονιά άρχισε με όλα να είναι άγνωστα για τον προπονητή. Πλέον εμείς συνεχίζουμε από εκεί που τέλειωσε η σεζόν. Δηλαδή ο προπονητής μας ξέρει, τον ξέρουμε, γνωρίζουμε τι ζητά από εμάς και το κυριότερο είναι ότι εμείς έχουμε μάθει από τα παθήματα της περσινής σεζόν».

Μπορεί το επεισόδιο πέρσι στο φιλικό με τη Βέροια να σημάδεψε την καριέρα του, αλλά ο 22χρονος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» δεν κρατάει κακία από τον Ιγκόρ Τούντορ, αντίθετα θα τον ευγνωμονεί για την ευκαιρία που τον έδωσε και τον έβαλε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

«Δε θα τη ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως το λάθος μου και με την αντίδραση του μου έδειξε πώς πρέπει να λειτουργώ. Είναι ένα μάθημα ζωής για μένα και με έκανε να ωριμάσω και να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω αυτά που ζητά ο προπονητής και όχι αυτά που θέλω εγώ», σχολίασε.

Οι διαφορές Ίβιτς και Τούντορ και το σύστημα

Η κουβέντα μοιραία πήγε και στον Βλάνταν Ίβιτς σε σχέση πάντα με τον Κροάτη πρώην τεχνικό του «Δικεφάλου»: «Και οι δυο προπονητές αγαπούν την πειθαρχία. Στην περσινή σεζόν όλα ήταν άγνωστα για τον Τούντορ. Ο Ιβιτς ξέρει την ομάδα και αυτό μας βοηθά να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα. Φυσικά μας βοηθά και το σύστημα. Κανείς μας δεν είχε παίξει στη ζωή του το 3-5-2. Εγώ πάντα θα έχω έναν καλό λόγο για τον Τούντορ γιατί αυτός με επέτρεψε να αναδειχθώ. Αλλά το σύστημα και το ότι συνεχώς άλλαζε πρόσωπα στην ενδεκάδα μας μπέρδεψε αφάνταστα. Με τον Ιβιτς γνωρίζουμε το 4-3-3, μαζί του θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω. Αρέσκεται στο ωραίο αλλά και στο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Μας ζητά να έχουμε υπεροχή της μπάλας και να βγάζουμε και αυτοματισμούς στις επιθέσεις. Θέλουμε να το αφομοιώσουμε αυτό και να το βγάλουμε και στους αγώνες».

Ρεάλ, Κριστιάνο, Γερμανία και Μπερμπάτοφ

Ο Γιάννης Μυστακίδης έχει ένα ποδοσφαιρικό απωθημένο; Ποιο είναι αυτό; «Να παίξω κάποια στιγμή εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου». Όσο για το Euro και το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα λέει: «Μπορεί να είμαι φαν του Ρονάλντο και η Πορτογαλία να είναι ένα βήμα πριν τον τελικό αλλά για πολλούς λόγους θέλω να το κατακτήσει η Γερμανία».

Μέσα στην κουβέντα η αναφορά στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έδειξε ότι ο Μυστακίδης ξέρει να εκτιμά πρόσωπα και καταστάσεις. «Και μόνο που τον έβλεπα δίπλα μου αισθανόμουν τυχερός. Είχα δίπλα μου τον άνθρωπο που θαύμαζα και τον επέλεγα στο «pro» όταν έπαιζα υπολογιστή. Προσπάθησα να πάρω την κάθε του λέξη. Δύσκολο φυσικά να του πάρεις λέξη αλλά όπως μας είπα και στην Μάντσεστερ που ήταν δεν μιλούσαν πολύ. Αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμη και στο γυμναστήριο προσπαθούσα να μάθω πράγματα από αυτόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα