«Θέλω την μπάλα στον χώρο, στον χώρο»!

«Θέλω την μπάλα στον χώρο, στον χώρο»!

Νίκος Αθανασίου
«Θέλω την μπάλα στον χώρο, στον χώρο»!

bet365

Οι φωνές του Αντρέα Στραματσόνι ακούστηκαν σε όλο το Τέχελεν στην τακτική ανάπτυξης του 4-2-3-1! Τι ζητούσε ο Ιταλός. ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Αντρέα Στραματσόνι δούλεψε πάνω στην επιθετική τακτική του 4-2-3-1. Για πρώτη φορά στην προετοιμασία ο Ιταλός τεχνικός έβαλε τις φωνές, ανεβάζοντας τα... ντεσιμπέλ, ζητώντας την μπάλα στον χώρο και όχι στα πόδια των παικτών! Το «χτίσιμο» της επίθεσης έπρεπε να γίνει με τη συμμετοχή τεσσάρων παικτών. Τα δύο στόπερ και τα δύο αμυντικά χαφ(Λουντ-Λεντέσμα). «Κυκλοφορούμε την μπάλα για να ''σκοτώσουμε'' τους δύο αντίπαλους επιθετικούς που πρεσάρουν» ήταν η αρχική εντολή από τον Στραματσόνι.

Την ώρα που η μπάλα πήγαινε σε ένα από τα δύο αμυντικά χαφ, ο εξτρέμ έπρεπε να «κλείσει» μέσα για να υποδεχθεί την μπάλα και να κάνει είτε συνδυασμό με τον φορ είτε με τον επιτελικό μέσο είτε με τον μπακ που ανέβαινε στην πτέρυγα. Ο Ιταλός ζητούσε από τα μπακ να μένουν ψηλά και να γυρίζουν πίσω μόνο όταν η τετράδα του build up αντιμετώπιζε δυσκολίες. «Εμπιστευθείτε τους συμπαίκτες σας» έλεγε συνέχεια ο Στραματσόνι.

Στην συνέχεια το build up έγινε από τα άκρα με βαθιά μπαλά προς τα εξτρέμ και γύρισμα προς την περιοχή. Σε κάποια στιγμή ο «Στράμα» είπε στον Βλαχοδήμο: «Παναγιώτη όταν δεν έχεις την μπάλα να κόβεις στο πρώτο δοκάρι γιατί ειναι πιο δύσκολο για τον αντίπαλο».

*Ρέις, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Μολέδο έκαναν ατομικό μετά το πρώτο κομμάτι της προπόνησης. Λέτο και Ζέκα δεν κατέβηκαν στο προπονητικό, ακολουθώντας μόνο ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα