Ο στόχος του Ίβιτς και η έκτη… μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Ο στόχος του Ίβιτς και η έκτη… μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Ο στόχος του Ίβιτς και η έκτη… μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Το Οστερμπεκ δεν είναι άγνωστο μέρος. Το αντίθετο. Με κλειστά μάτια κυκλοφορούν πολλά μέλη της ασπρόμαυρης αποστολής. Μετά από σχεδόν 24 ώρες μπήκαμε για λίγο στο μυαλό του Ιβιτς ψάχνοντας  πιθανές απαντήσεις.

Η Ολλανδία έχει συνδεθεί με τις καλοκαιρινές προετοιμασίες του ΠΑΟΚ. Γενικά, η περιοχή του Άρνεμ προσφέρεται για ηρεμία, χαλάρωση και συγκέντρωση στο στόχο. Είτε βρίσκεσαι στο Ντόρβερθ, είτε στο Οστερμπεκ, είναι το ίδιο, έχεις τις ίδιες εικόνες και παραστάσεις. Πράσινο, πράσινο και… πράσινο. Και πολλά, μα πάρα πολλά, ποδήλατα. Σήμα κατατεθέν του τρόπου ζωής. Το να ακούσεις, δε, κορνάρισμα παραπέμπει στη σφαίρα της φαντασίας.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές, το ίδιο και οι εικόνες για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που αν μη τι άλλο έχουν και όρεξη και διάθεση, βασικά σου δείχνουν να γνωρίζουν καλά για ποιο λόγο θα περάσουν τις επόμενες 14 ημέρες της ζωής τους στο μικρό χωριουδάκι του Οστερμπεκ, πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Άρνεμ.

Το ζητούμενο είναι τι θέλει να πετύχει ο Βλάνταν Ίβιτς. Τα περί «χτισίματος», «νέου ΠΑΟΚ», κι άλλες παρόμοιες «κλισέ» δημοσιογραφικές φράσεις ως γνωστόν προσφέρουν εφήμερη ικανοποίηση στον οπαδό. Οι μέρες που έχει μπροστά του ο Σέρβος προπονητής δεν είναι πολλές, ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά, ότι στην Ολλανδία πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο πάνω στο κομμάτι της τακτικής και να ετοιμάσει τον ΠΑΟΚ, που έχει στο μυαλό του.

Σιγά σιγά, μέρα με την ημέρα, θα αρχίσει να το δείχνει ολοένα και περισσότερο στις προπονήσεις, που θα είναι γεμάτες σε ένταση και υψηλό ρυθμό. Τα τρία από τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια, με Μπριζ, Στεάουα και Τβέντε, που ακολουθούν το πρώτο τεστ με την Σιλφόλντε την Τετάρτη, είναι τα πιο αξιόπιστα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πρώτο ασπρόμαυρο γκολ επί ολλανδικού εδάφους, αλλά είναι εμφανέστατα πολύ πίσω από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός ψάχνει το γκολ, θέλει όμως δουλειά και να δούμε τι ρόλο θέλει να του δώσει στην ομάδα ο Ίβιτς.

Ο Σάκχοφ, επίσης, μας έδειξε ότι «το’ χει το γκολ», ο Ουκρανός πάει πολύ καλά γενικότερα και ίσως αποδειχθεί μια ποιοτική λύση για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ λέει ότι θα αποκτήσει έναν σέντερ φορ, αλλά δεν ακούγεται το παραμικρό γύρω από την συγκεκριμένη θέση. Υπάρχει, πάντα, η λύση του Φακούντο Περέιρα, αλλά κι εδώ δεν είναι ακόμη και τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Στα στόπερ το μισό κενό καλύφθηκε με τον Κρέσπο, υπάρχει πάντα διάθεση ο «Δικέφαλος» να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι «ψάρια πιάνει» και τι μπορεί να προσφέρει ο Ισπανός.

Ο Δικέφαλος έχει ανάγκη για ποιοτικές προσθήκες, η άφιξη του Μίχελ σε λίγες μέρες στην Ολλανδία ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτηματικά (τερματοφύλακας, στόπερ, εξάρι, φορ) που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ έκανε και… έκτη μεταγραφή! Ποια; Αυτή του Σέρβου Πέταρ Μιλκάνοβιτς. Ο 38χρονος Σέρβος αποτελεί σημαντικότατη προσθήκη στο προπονητικό τιμ, με την ομάδα να δείχνει ότι θέλει να κάνει βήματα προόδου στο θέμα της εκγύμνασης, την αποκατάστασης και της αποφόρτισης. Στοιχεία που κάθε σοβαρή και μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα τα έχει και τα βελτιώνει χρόνο με το χρόνο.  

ΥΓ2:  Οι παλαιότεροι ΠΑΟΚτσήδες που τον γνώρισαν λένε ότι η δημιουργία του μεγάλου ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ’70 οφείλεται κατά 70%-80% σ’ αυτόν. Μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά στον σύλλογο της καρδιάς του.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει, Βασίλη Σεργιάννίδη…

Best of internet