Αναστόπουλος: «Ο Άρης πρέπει να διεκδικεί τίτλους»

Αναστόπουλος: «Ο Άρης πρέπει να διεκδικεί τίτλους»

Gazzetta team
Αναστόπουλος: «Ο Άρης πρέπει να διεκδικεί τίτλους»

bet365

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την νέα χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες για τον Άρη, τονίζοντας πως θέλει να πετύχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα της Football League!

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero:

Για το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας: «Έχουμε πει γύρω στις 15 του μήνα. Ένα όμως πάμε και την Δευτέρα 18 Ιουλίου, πάλι θα είμαστε μέσα στο όριο που χρειάζεται μία ομάδα για να είναι έτοιμη. Υπάρχει έτοιμο πλάνο ήδη».

Για ορισμένα ζητήματα που δεν μπορούσαν να τρέξουν μέχρι τις 24 Ιουνίου: «Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είχαν τρέξει από πέρυσι, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Ούτε ο κ. Καρυπίδης ευθύνεται και κατ’ επέκταση ούτε εγώ».

Για το πότε θα προχωρήσει η ομάδα στις πρώτες ανακοινώσεις: «Τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανέβασαν τον Άρη. Πρέπει πρώτα να υπάρξει μία τάξη πραγμάτων. Πρώτα δηλαδή λύνεις τα μέσα και μετά πηγαίνεις προς τα έξω. Δυστυχώς είναι έτσι το ποδόσφαιρο που έρχεται η στιγμή κάποιοι να φύγουν. Όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση δεν βάζεις μπροστά το συναίσθημα. Κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν μέχρι στιγμής για το ποιος θα μείνει ή ποιος θα φύγει. Είχα μια άριστη σχέση με τους ποδοσφαιριστές κι επειδή μελλοντικά θα ξανασυναντηθούμε ήθελα να έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Δεν απολογούμαι αυτή την στιγμή, διευκρινίζω. Ο προπονητής δεν δίνει εξηγήσεις. Εκτός από δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, τον Σιδεράκη και τον Πόι, δεν έχω μιλήσει με κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή».

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του: «Προ πολλού. Σημαντικό ρόλο παίζει η εξωγηπεδική ζωή του ποδοσφαιριστή, όπως και η δίψα για μπάλα. Όταν μιλάω μ’ έναν ποδοσφαιριστή, μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, είμαι σε θέση να καταλάβω αν το κίνητρό του είναι τα χρήματα ή το ποδόσφαιρο. Αν έχει το ποδόσφαιρο, έρχεται, αν όχι… παρακάτω. Αυτή είναι η λογική μου στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ επιβεβλημένη αυτή την διευκρίνιση όσον αφορά την σκέψη μου, γιατί και 15 μέρες πριν βγήκα και μίλησα και παρ’ όλα αυτά είδα να συνεχίζεται η ονοματολογία».

Για το αν θα έχει μια διαφορετική «φιλοσοφία» το φετινό ρόστερ: «Εάν δεν έχεις λειτουργία σωστή στ’ αποδυτήρια, αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Εάν από τ’ αποδυτήρια δεν εμπνέει υγεία, δεν υπάρχει ομάδα, δεν μπορεί να προχωρήσει. Είναι πολύ βασικό να υπάρχει υγεία στ’ αποδυτήρια».

Για ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στον Άρη κι έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην ομάδα: «Το να δηλώνεις κάτι δεν λέει τίποτα. Κι εγώ μπορεί να δηλώνω ότι θέλω να πάω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Είπαμε ότι θα κάνουμε έναν νέο Άρη, σε ιδέες και σκέψεις. Θα κάνουμε καινούργιο γλυκό με παλιά συνταγή; Δεν γίνεται. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, αλλά θέλουμε να πάμε σε μία νέα σκέψη».

Για τους παίκτες που ακούγονται ότι θα ενισχύσουν τον Άρη: «Όταν υπάρξει κάτι επίσημα, θ’ ανακοινωθεί. Να κάνω εγώ ανακοινώσεις μέσω τηλεφώνου και facebook; Στον Άρη είμαστε. Ό,τι υπάρξει για τέτοιο θέμα θα βγει επίσημη ανακοίνωση».

Για το γεγονός ότι θα είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για το αγωνιστικό: «Το πως θα διοικήσει ο κ. Καρυπίδης την ομάδα, δεν θα του το υποδείξω εγώ. Εάν όμως θέλει την άποψή μου σαν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, μπορώ να το κάνω. Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι είναι υπεύθυνος ο προπονητής, γιατί έχει ευθύνες για το ό,τι συμβεί. Όταν επιλέγω κάτι, έχω και την ευθύνη, όταν το επιλέγουν άλλοι δεν έχω ευθύνη. Εγώ δεν είμαι μάνατζερ, είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Βλέπω πρώτα τον παίκτη και προχωράμε. Εάν δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία θέλω κι έχω στο μυαλό μου δεν τον παίρνω. Όλα γίνονται βάσει σχεδίου, δεν παίρνουμε ό,τι κυκλοφορεί. Για ένα σέντερ φορ τι μπορούν να μου πουν από την στιγμή που έχω παίξει και την θέση; Ευθύνες άλλων δεν αναλαμβάνω».

Για το αν θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ ως έναν βαθμό μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας: «Και να μην το έχουμε ολοκληρώσει 100%, εμένα μ’ ενδιαφέρει όταν θ φύγουμε για την προετοιμασία να έχουμε το 90%. Αν έχουμε τον κορμό και μας λείπει μία δεύτερη λύση, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όταν θα ξεκινήσουμε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να είμαστε έτοιμοι, αυτό είναι το μέλημα».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν δεν υπάρχει πίστη και αφοσίωση δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Ο κόσμος του Άρη είναι περήφανος και θέλει την ομάδα του να διεκδικεί και να έχει τρόπους. Ο Άρης έχει δημιουργηθεί για να διακρίνεται και να παίρνει κύπελλα. Αν αυτό το στερήσεις από τον κόσμο, υποφέρει. Τώρα που ο κόσμος βλέπει ότι κάτι γίνεται, θα επανέλθει. Ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα, όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα στην φυσική της θέση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, όπως κάναμε και πέρυσι».

Για τον ρόλο που θα έχει ο Λοράν Ντεσό στην ομάδα: «Ο κ. Ντεσό θα είναι υπεύθυνος όσον αφορά την οργάνωση των τμημάτων υποδομής, που είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Παράλληλα είναι και ατζέντης. Πριν δέκα μέρες που μίλησα μαζί του, του ζήτησα να μου προτείνει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα μας προτείνει παίκτες και από εκεί και πέρα θα επιλέξουμε».

Για το αν το ρόστερ θα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο: «Δεν γίνεται χωρίς έντονο ελληνικό στοιχείο. Οι Έλληνες είναι αυτοί που θα παρασύρουν και τους ξένους. Οι ξένοι που θα έρθουν θα είναι αποδεδειγμένα ένα σκαλί πάνω. Αν υπάρχει ένας μέτριος ξένος κι ένας μέτριος Έλληνας, ποιος ο λόγος να πάρουμε τον ξένο; Για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφή έναν ξένο; Αν ο παίκτης ο ξένος δεν είναι ένα σκαλί πάνω δεν θα συμφωνώ να έρχεται στην ομάδα».

Για το αν η ομάδα σκέφτεται την διάκριση μέσω του Κυπέλλου: «Ο Άρης είναι σύλλογος που διεκδικεί κύπελλα. Είναι στόχος μας το Κύπελλο. Έχουμε έναν κορμό με Ελληνόπουλα και με αυτό το σκεπτικό θα πορευτούμε και φέτος. Έχουμε μια βάση για την Φούτμπολ Λιγκ. Έτσι χτίζονται οι ομάδες. Δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο 20 παίκτες. Τότε θα έπρεπε να είχαμε τον Αμπράμοβιτς. Δεν μου αρέσει αυτό».

Για το αν ο κόσμος έχει αποδεχθεί τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Αυτά που είπε δεν τα έκανε; Θα έπρεπε δηλαδή να βάλει ντουντούκα και να βάλει έβαλα τα λεφτά; Βγήκαμε 22 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ρόστερ, γιατί και η Μάντσεστερ Σίτι έχει ρόστερ, αλλά πρωτάθλημα πήρε η Λέστερ. Άρα λοιπόν κάτι παραπάνω είχε η Λέστερ… Ο Θόδωρος Καρυπίδης, σε αυτά που δεσμεύτηκε ήταν συνεπέστατος. Επιπλέον, ποιος παράγοντας εκτός από τον κ. Κοντομηνά, έβαλε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια; Ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να παίζει στην φυσική της θέση και να βγάζει υγεία».

Αναφορικά με παίκτες που έχουν εκφράσει την θέληση επιστροφής ή έλευσης στον ΑΡΗ: «Δεν θα πω ονόματα, αλλά αυτοί ξέρουν. Δεν γίνεται να πάρω εγώ παίκτη στον Άρη τον οποίο συναντώ έξω το βράδυ. Εγώ να βγαίνω στις 12 από το μαγαζί και αυτός να μπαίνει. Παρασκευή βράδυ και την Κυριακή να παίζει ματς. Με μένα δεν υπάρχουν αυτά, είναι κόκκινες γραμμές. Και θα συμφωνήσω εγώ να έρθει στον Άρη; Δεν γίνεται αυτό».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα