O «πόλεμος» της Nike με την Adidas στο Euro

Αντώνης Σαούλης
O «πόλεμος» της Nike με την Adidas στο Euro

bet365

Πορτογαλία και Γαλλία (Nike) κόντρα σε Ουαλία και Γερμανία (Adidas). Κριστιάνο Ρονάλντο vs Πολ Πογκμπά. Μία... μάχη που κρατάει χρόνια. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Δεν είναι μυστικό. Nike και Adidas έχουν δημιουργήσει την δική τους κόντρα. Με το να μηνύει η μία την άλλη ή να κλέβει τους σχεδιαστές και τις ιδέες. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το 2000 και μετά η Nike έχει ξεφύγει πολύ μακριά από την αντίπαλό της στο κομμάτι των κερδών. Παρά το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αθλητής που εκπροσωπούσε σταμάτησε το μπάσκετ (φυσικά αναφερόμαστε στον Μάικλ Τζόρνταν) η Nike τετραπλασίασε τα κέρδη της σε σχέση με την Adidas.

Προφανώς η μάχη των δύο έχει περάσει εδώ και (πολλά) χρόνια στο ποδόσφαιρο. Μπορεί στο θέμα των κερδών η Nike να μη την βλέπει την Adidas (86,2 δισεκατομμύρια έναντι 17,1 το 2015) όμως το Μουντιάλ του 2014 ήταν μια γερή... σφαλιάρα για τη Nike.

Στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Adidas ήταν η απόλυτη νικήτρια. Είχε δύο ομάδες στον τελικό (Γερμανία-Αργεντινή) και προφανώς είχε και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Ταυτόχρονα είχε τον πολυτιμότερο παίκτη (Μέσι), τον καλύτερο τερματοφύλακα (Νόιερ) και τον πρώτο σκόρερ (Χάμες Ροντρίγκες). Ουσιαστικά τα είχε ΟΛΑ! Η Βραζιλία και ο Νέιμαρ είχαν διασυρθεί για τη Nike και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία ούτε που πέρασε τον όμιλο!

Η κόντρα τους προφανώς εξελίσσεται και μόνο τυχαία δεν ήταν η ανάρτηση της Adidas δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα της Πορτογαλίας με την Αυστρία όταν και ο Κριστιάνο είχε χάσει το πέναλτι.

«Οταν η πίεση αυξάνεται, ο Μέσι είναι ο πρώτος που θ' απαντήσει». Βεβαίως καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς γιατί εν τέλει ο Μέσι έχασε κι αυτός πέναλτι στον τελικό με την Χιλή.

When the pressure rises, Messi is first to answer the call. #Messi16 #FirstNeverFollows

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης adidas Football (Soccer) (@adidasfootball) στις

Η απάντηση της Nike ήταν άμεση. Πόσω μάλλον όταν ντύνει την Εθνική Χιλής η οποία κατέκτησε και το Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι.

A nation that doesn’t know limits. A team that grows stronger with every battle. #SparkBrilliance @anfpchile are #CopaAmerica Champions.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Nike Football (Soccer) (@nikefootball) στις

Στο Euro τα έφερε έτσι η... μοίρα που Nike και Adidas είναι απόλυτα μοιρασμένες στα ημιτελικά. Από τη μία η κόντρα της Πορτογαλίας με την Ουαλία και από την άλλη της Γερμανίας με την Γαλλία. Και μ' εξαίρεση τον Πογκμπά ο οποίος ανήκει στην Adidas αλλά φορά την φανέλα της Nike οι άλλοι σουπερ σταρ είναι με βάση τις ομάδες του.

Ο Κριστιάνο ανήκει στη Nike και ο Μπέιλ στην Adidas. Οπως ακριβώς και οι Εθνικές τους ομάδες. Ηδη η Adidas έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα από την αποτυχία του Μέσι στο Κόπα Αμέρικα κι ελπίζει πως στο Euro θα είναι πάλι αυτή η πρωταγωνίστρια. Θα ήθελε πολύ δηλαδή έναν τελικό ανάμεσα στην Γερμανία και την Ουαλία ή να κρίνει το τουρνουά ο Πογκμπά ο οποίος υπέγραψε λίγες εβδομάδες πριν το Euro και είναι το νέο μεγάλο της όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αντίθετα το ιδανικό σενάριο της Nike είναι ένα. Πορτογαλία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να λάμπει στον τελικό...

 

EURO Τελευταία Νέα