Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Αλλιώς Γαλλία-Ισλανδία

Αντώνης Σαούλης
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Αλλιώς Γαλλία-Ισλανδία

bet365

Οι απίστευτοι αντιθέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά το ποδόσφαιρο και το... θαύμα που ψάχνουν οι «ψαράδες». ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Λατρεύουν τις (ωραίες) ιστορίες οι Γάλλοι. Και η Ισλανδία είναι μια από αυτές. Το πως κατάφεραν δηλαδή να βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ποιο είναι το μυστικό τους (το είχε πει στο Gazzetta.gr o Γκούναρσον) και γιατί είναι επικίνδυνος αντίπαλος το βράδυ της Κυριακής.

Εστειλαν δημοσιογράφους στην Ισλανδία για να καλύψουν πως ζουν το Euro. Διαπίστωσαν ότι μόνο 650 άνθρωποι δεν είδαν το ματς με την Αγγλία! Εδειξαν ότι όλη η χώρα ασχολείται πλέον με το Euro. Οι παρουσιάστριες των κεντρικών δελτίων ειδήσεων εμφανίστηκαν με εμφάνιση της Εθνικής Ισλανδίας.

Οι Γάλλοι κάνουν συνεχώς συγκρίσεις για να δείξουν την τεράστια έκπληξη της Ισλανδίας. Παρά το γεγονός ότι ο Ντεσάν στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε από Ισλανδούς δημοσιογράφους εάν υποτιμά τον αντίπαλο επειδή «διαπίστωσα κάποια γελάκια» όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Ανησυχούν για το... φιάσκο. Οι Γάλλοι είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο και οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία και θ' απογοητεύσει τον κόσμο. Ωστόσο άλλο αποκλεισμός από την Γερμανία στα ημιτελικά κι άλλος αποκλεισμός από την Ισλανδία στους οκτώ!

Οι διαφορές των δύο ομάδων ωστόσο είναι τεράστιες (όπως ήταν και κόντρα στην Αγγλία βεβαίως).

Πληθυσμός
Γαλλία: 66,6 εκατομμύρια
Ισλανδία: 330.000

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές
Γαλλία: 1.641
Ισλανδία: 100

Επαγγελματικοί σύλλογοι
Γαλλία: 43
Ισλανδία: 0

Συμμετοχές σε Μουντιάλ και Euro
Γαλλία: 23
Ισλανδία: 1

Χωρητικότητα Εθνικού Σταδίου
Stade de France: 81.338
Laugardalsvollar: 15.000

Συμφωνα με την L'Equipe η διαφορά στην αξία των ποδοσφαιριστών είναι χαώδη. Η 11αδα της Γαλλίας κοστίζει 345 εκατ. ευρώ και αυτοί των Ισλανδών 22,5 εκατ.

Ο Ζιρου (20 εκατ.) θα είναι αντιμέτωπος με τον Αρνασον (0,8 εκατ.)
Ο Παγιέτ (50 εκατ.) θα πέφτει πάνω στον Σαέβαρσον (0,5 εκατ.)
Ο Γκριεζμάν (80 εκατ.) θα βρίσκει τον Σκούλασον (0,7 εκατ.)
Ο Πογκμπά (85 εκατ.) θα έχει αντίπαλο τον Γκούναρσον (1 εκατ.)
Ο Γιορίς (20 εκατ.) βλέπει τον Χαλντορσον (0!) στην απέναντι εστία.

Οι διαφορές είναι τεράστιες και σε αυτές στέκονται οι Γάλλοι ελπίζοντας πως στο τέλος δεν θα βρει τρόπο ο Δαυίδ να νικήσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα